Reklama

Reklama

Zhoubné zlo

  • USA Malignant (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

James Wan se vrací ke svým žánrovým kořenům příběhem o dívce Madison, kterou paralyzují neustávající vize strašlivých vražd, které bohužel mají daleko k obyčejným snům. (Vertical Entertainment)

Videa (2)

Trailer 4

Recenze (518)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nedá se tady tomu upřít fakt, že film režíruje James Wan. Má to totiž vysloveně dobré momenty, hlavně tedy ve druhé polovině. Jak tu ale už kdekdo v komentářích uvedl, hezky odkazují na staré italské giallo záležitosti. Jenže než k něčemu kloudnému vůbec dojde, a logiku v příběhu úplně nehledejte, budete si muset chvíli počkat a přetrpět salvu nudných momentů, které jak kdyby k režisérovi vůbec nepatřily. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

James Wan pro mě byl vždycky (nejen) hororová jistota a tak trošku jsem nemohl uvěřit, k jakým laciným scénám v korespondenci s dramatickou hudbou jako z telenovely, se uchyluje v první polovině. Jak to tak u osobitých režisérů bývá, zřejmě skládá poctu nějakým starým hororům a kdesi cosi, ale to je při sledování filmu zcela irelevantní. Už už jsem chtěl Malignant odsoudit jako nejhorší Wanův počin, leč on si ten pacholek přece jen nechal eso v rukávu. Na závěrečný akt jsem nebyl připraven a ty hrůzy, co se v něm dějí, mi vyloženě sedí k Wanově režijní jistotě, kdy od začátku přesně věděl co točí a jak toho docílit. No bylo to vyloženě maso a jak jsem si říkal, že mě ten průšvih v amerických kinech (opět kvůli souběžnému uvedení v kinech a VoD Warnerů) zas tak moc netrápí a hororů je habaděj, sequel nebo spíše další horor od tohoto slovutného tvůrce bych si v budoucnu rád dal, jelikož mě stále dokáže překvapovat. Tak snad si jej v mezičase mezi Aquamany ještě střihne. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Festival špatných rozhodnutí a falešných scenáristických stop včetně plnohodnotného lhaní při expozici. Jsem rád, že James Wan postupně zašlapává veškerá očekávání další variace na Conjuring do země, ale daný směr je v tu chvíli hodně ošemetný. Inferno poslední půlhodiny sice ukazuje, jak dobrým akčním režisérem je, ale brát byť jen na vteřinu vážně cokoli, co se v tu chvíli na plátně odehrává, to už bylo nad moje síly. A ano, rozumím tomu, že se právě tady hodně cituje a vzdává pocta, ale když oním vzývaným zdrojem je žánr pochybný, který se zrcadlí ve většině faktorů, nebudu přece dávat body za nápodobu ve chvíli, kdy je výsledek právě takovým béčkem. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Kto by povedal, že najnovší horor od Jamesa Wana bude ťažko popísateľnou záležitosťou, mix žánrov vrátane paródie na hororové klišé (aspoň dúfam) a bude sa dosť odlišovať od toho, čo sľuboval žáner a čo sme videli v predchádzajúcich Wanových hororoch. Ale čaká nás totálne wtf prekvapenie ohľadom pôvodu monštra pred začiatkom tretieho dejstva, čo osobne považujem za klad a totálne prestrelenú akčnú scénu na polícii pred vyvrcholením, ktorú zase považujem skôr za mínus. No a finále v nemocnici je... proste zase iba ťažko slovami popísateľné. Keďže film skončil tak ako skončil a jeden párik sa ešte nestihol dať dokopy, tak treba očakávať ďalší diel. Ak samozrejme Malignant niečo zarobí. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Hodný, hodná, hodné... kdo jen to rozhodne? Doktoři jsou hovada, těhulky jsou šik? Maddy skrývá vnady, v hlavě otazník." Mladá paní s hajzlem na hlavě, hlavou v hajzlu a s hajzlem manželem (ale říkal, že už nepije a pracuje na sobě, např. že už ji nebude mlátit tak často), to je pak štěstí v záchodové míse a těhulka si své bříško moc neužije. Už zase. Naopak já, mimochodem Argentem nepolíben a hozen do příběhu jak slepé koťátko do vody, já si to užíval parádně. Maddy promine. Měl jsem pár infarktů při lekačkách a valil jsem bulvy, jak Ta jemná umí být hrubá až drsná a svého protivného hajzla spláchnout do hajzlu, resp. aspoň zavřít do Cely. Když už jsme u cely, útěk z ní byl fajn, včetně kočkování s Holkami za mřížemi, ale následné vyčištění policejní stanice se mi nelíbilo a film připravilo o možnou pátou hvězdu. Tedy, ne že bych měl něco proti masakrování neschopných policajtů (asi se střelnicí v havarijním stavu, takže už dlouhý čas netrénovali se zbraní), ale to množství, to množství... Polovina i třetina by úplně stačila, někdy méně znamená více. Závěrem bych navrhoval minutu ticha za tři plody, zkonzumované bratříčkem a hodné holce Maddy chci popřát hodně štěstí při dalším pokusu o miminko. Protože, cela necela, obávám se, že... ()

Galerie (23)

Zajímavosti (16)

  • Scéna na začiatku filmu, kedy Gabriel (Marina Mazepa) násilne rozbije dvere a Madison (Annabelle Wallis) hodí na zem, následkom čoho upadne do bezvedomia, symbolizuje, že sa Gabriel vnútil do jej vedomia a kontroly nad telom. Jej dvere sú neskôr vo filme zobrazené neporušené a nepoškodené, čo naznačuje, že násilná scéna sa odohrala len v jej hlave. (Dajman)
  • Na jednom z plakátů k filmu je vyobrazena hlava ženy, jíž úplně chybí obličej. Tento plakát je inspirován plakátem k polskému filmu Výslech (1982), s nímž má některé motivy společné. (Hyperbolic)
  • Keď Derek (Jake Abel) napadne Madison (Annabelle Wallis) a buchne jej hlavu o stenu, tak sa na danom mieste objaví krv, no keď sa postaví, na stene už žiadna krv nie je. (Dajman)

Související novinky

Hororoví mistři spojí síly

Hororoví mistři spojí síly

19.11.2022

Když se ve filmovém byznysu řekne fúze, většinou z toho nepramení moc dobré zprávy, viz studio Warner Bros. Discovery. Ta následující by ale přece jen mohla být výjimkou. Produkční společnosti Jasona… (více)

Studio Warner Bros. přišlo s obří novinou

Studio Warner Bros. přišlo s obří novinou

03.12.2020

Poté, co před třemi týdny studio Warner Bros. oznámilo plány pro uvedení snímku Wonder Woman 1984 souběžně v kinech i na streamovací službě, a také po nedávných spekulacích, že podobný osud by mohl… (více)

Reklama

Reklama