Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Úzkostlivá Syd se snaží překonat nástrahy střední školy, trable v rodině i zamilování do svojí nejlepší kamarádky. A ještě udržet na uzdě svoje nadpřirozené schopnosti. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

choze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První tři díly fajn, ale nijak výjimečná teenage vztahovka, pak se konečně začnou řešit superschopnosti a vplétají se do vybudovaných vztahů a krásně to vypravěčsky šlape. A celá první série je koncipovaná jako expozice k té další, takže sotva se to rozjede, tak to skončí. Hlavní postavy mohly být snadno otravné, ale nejsou a hodně jim dávají herci. Lillis a Oleff jsou skvělí, v To si Oleffa nikdo nevšiml, ale tady je kouzelnej. Tvůrci prvoplánově netlačí kingovsko-osmdesátkovou nostalgii, přesto tam je v odkazech na Carrie nebo Snídaňový klub. ()

ZeroCZ1233 

všechny recenze uživatele

A další střípek do skleněné hromádky teen subžánru. I Am Not Okay With This je povedený stylistický souputník k The End of the Fucking World, kde pan Entwistle využil nám známý a tempově dobře vyvážený styl vyprávění a narouboval ho na pěkně zakomponovaný superhero prvek. Sophia Lillis a Wyatt Oleff tu jen září, přičemž mezi nimi funguje skvělá chemie, jež nebyla u pohádky o tančícím klaunovi využita neřkuli nalezena. Všehovšudy se tedy nejedná o žánr nabourávající počin, "jen" se navázalo na prověřené umělecké volby s dosazením do jiného státu a kulis. A já nepotřeboval nic jiného, zasloužených 8/10. P. S. Strašně se mi líbil ten vystavený feel 80s i když se příběh očividně odehrává v době nynější. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Tvorba Jonathana Entwistla môže v budúcnosti byť celkom zaujímavá. Ešte som sa nedostal k jeho predošlému projektu "The End of the F***ing World", no myslím si, že trailer mi stačil na to, aby som zhodnotil, že to bude asi niečo podobné ako je toto. "I Am Not Okay With This" Po dopozeraní prvej série tohto sa možno k "The End of the F***ing World" dostanem, no na druhú stranu nie všetko na tomto je zvládnuté na 100%. Sú elementy, ktoré fungujú a potom sú tu veci, ktoré nefungujú. V prvom rade poviem, že niekedy je super mať krátke epizódy seriálu. Možno nepotrebujeme veľa na to, aby sme dostali niečo silné. No... myslím si, že v tomto prípade to úplne neplatí. Hoci je tempo každej epizódy dobré a viac-menej sa snaží séria pokryť všetky fronty, tak mám pocit, že sa tu toho snažia obsiahnuť obrovské množstvo. A potom sa nezvládajú na všetky dejové línie sústrediť dostatočne. Hlavná má prednosť a kopec vecí mimo nej ostáva nedoriešených alebo spracovaných len tak ledabolo. A z toho dôvodu je ťažké niektoré momentky nejako silnejšie emočne uchopiť. Takisto nám seriál skúša niektoré veci vysvetliť a potom prídu iné, ktoré nevysvetlí vôbec. Len zrazu sa stanú. Ako napríklad v poslednej epizóde absolútne nechápem ako sa jednej postave dostala do rúk jedna nemenovaná vec, ktorá má za následok všetko čo bude nasledovať.A myslím si, že toto sme si zaslúžili ako diváci vedieť, lebo je to veľmi dôležitý moment. Ale zase sú tu aj mnohé silné stránky seriálu.Najviac ho podľa mňa pretláča Sophia Lillis, ktorá veľmi dobre zachytila našu hlavnú hrdinku Syd. Spolu s jej plusmi aj mínusmi. Jej kamarát Stan je tiež podľa mňa veľmi zaujímavý a vtipný. Myslím si, že dokáže príbeh asi najlepšie oživovať. Rovnako skvelý je aj mladší brat Syd - Liam. Má niekoľko skvelých momentiek. Dina je podľa mňa okey. Schopnosti Syd sú takisto zaujímavé a dobre spracované. A pôsobí to trošku ako kedysi keď som pozeral "Heroes". Má schopnosti, ktoré nevie ovládať, bojí sa ich a nechce, aby sa stalo niečo, čo by mohla ľutovať. Lenže aj strach má na to celé vplyv. Záver je podľa mňa skvelý a dáva potenciál k tomu, aby bola ďalšia séria skvelá. No uvidíme. Dúfam, že sa zamerajú na problémy prvej série a podarí sa im to urobiť o niečo zaujímavejšie. Potenciál na to tu je. Uvidíme. Hodnotenie: B ()

Vabr 

všechny recenze uživatele

Dočkal jsem se toho, co jsem čekal. Tedy povedené vtipy jsem nečekal. Vtipů tu bylo plno a byly opravdu vtipné. Byly to spíše stěry a sarkasmus a to mám moc rád. To je opravdu silná stránka seriálu. Postavy jsou hodně sympatické. Délka se mi líbí (zhlédl jsem za jeden večer). Dívá se na to i dost dobře díky tomu, že seriál nenudí a není dlouhý. Tady mi druhá série vadit nebude. Nejsem moc zastánce zbytečných sérií nebo pokračování (10. série TWD, 3. a 4. série Stranger Things…), ale zde se rád podívám. Má to zajímavý děj. Střihy jsou velmi povedené (když se děje něco stresujícího a prolíná se to se střihy z minulých dílů). Postupně to graduje až do finále, které jsem opravdu nečekal! Soundtrack je povedený. Jediné, co mi pořád vrtá hlavou je to, v jaké době se to odehrávalo. To jsem pořád fakt nepochopil. Opravdu doporučuji, pokud chcete něco co má děj a zároveň dostatek humoru. VYHODNOCENÍ: ZABILA JSEM JEŽKA ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Názov seriálu vystihuje aj môj postoj k tejto minisérii (dobre to vystihli užívatelia majo0007 a Zuzanv). Tisíckrát videné klišé z prostredia strednej školy predovšetkým o plese, trápnych vzťahoch medzi študentmi, šikane (pochopiteľne šikanujú biele deti s bielymi vlasmi) zlými rodičmi (pochopiteľne biely otec nazýva svojho syna buznou avšak v Sex education je čierny tatík k svojmu homosexuálnemu synovi zhovievavý) a obraz mal dokresliť Brady, ktorý neznáša lesby. Avšak tu sa tvorcovia prerátali, keďže to každý liberál spája s rasizmom a náš Brady má čiernu priateľku. Toto sa ako už bolo spomenuté dá porovnať s End of the F****king world iba na základe dĺžke epizód a na základe písmen v názve seriálu. Skrátka mix medzi Stranger Things a Carrie tak nejako nevyšiel a Netflix pokračuje v produkovaní množstva seriálov na úkor ich kvality. A to je škoda. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (9)

  • Bloodwitch, oblíbená kapela Stanleyho Barbera (Wyatt Oleff), byla vytvořena speciálně pro seriál. Texty a hudbu pro písně, které slyšíme, napsal Graham Coxon a nazpíval je společně s Tatyanou Richaud. (J.F.B.)

Reklama

Reklama