Reklama

Reklama

VOD (1)

Veterán z americké občanské války, který jezdí po celé zemi a přináší lidem zprávy ze světa, se vydá na nebezpečnou cestu přes Texas, aby osiřelé dívce našel nový domov. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (235)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Forrest Gump ve westernu? Proč ne, německé vlčí smečky ponorek jako kapitán amerického torpédoborce v Greyhoundu také skvěle rozháněl. Řeknu vám, že Hanks by mohl klidně hrát i prázdnou konzervu od sardinek a já už teď rovnou říkám, že by ji zahrál skvěle. Opět byl nekompromisní. Celý příběh byl skvělý a neskutečně syrový. Takhle to já rád. A taková Amerika tehdy byla.  Z koho jsem byl paf byla malá Helena Zengel. Tedy ten kdo vybíral herce do této role by zasloužil pochvalu! Typově naprosto úžasné stvoření! Řadu zdejších film nudil. Asi málo přestřelek, možná jim tam chybělo jako ve správný kombojce přepadení vlaku s poštou, přivázání Hankse k indiánskému kůlu smrti a jeho záchrana Oldšetrhendem. Asi. Jenže tohle spíše než western byla psychologická roadmovie. Nechci spojlerovat, ale já tedy nevim. Přežít asi slušně krvavej masakr celý rodiny a pak se učit žvejkat kůže a ve volnu dělat lapače snů z vás asi moc pozitivního človíčka neudělá. Jet pak s někým, kdy vás veze někam a vy nevíte kam a komu vlastně nerozumíte... Jak měla mít proboha Johana k němu nějaké silnější pouto? To se logicky objevuje až ve chvílích společného nebezpečí a boje o život. A já říkám prostě super. Právě to, že to nebyl Poklad na Stříbrném jezeře, ale pomalu plynoucí film o putování zemí zdevastovanou občanskou válkou, zemí, kterou táhnou přeživší zbytky indiánských kmenů do předem určených rezevací kde nebude co lovit ani jíst... Zemí, kde zastřelit někoho jen tak, uvázat někoho za nohu na provaz k zatlučenýmu kůlu, nebo alespoň znásilnit malou holku nebyl zas pro tehdejší lidičky zas až takovej morální problém... Skrze nekonečné míle prétiemi, kdy obzor nemá hranici a je jen stále stejnou čarou... Právě to dělá z tohohle filmu skvělou záležitost! Já dávám za 5 novinových článků ! * * * * * ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„TA HOLČIČKA JE ZTRACENÁ. POTŘEBUJE SVŮJ DOMOV…“ /// … a tak si dá starej kapitán Kid závazek, že tuhle mladou „Starou stanovou kůži“ dopraví k příbuznejm. Aby bylo trochu vzrůša, tak prej na cestách není moc bezpečno… Celkem nuda. Zábava má bejt sledování holky co neumí jíst bagrem – sorry – lžící. Že je to pomalý… je to western…. Ale že je to nudný – to kurva nechápu. Dramatický drama, ve kterým občas (asi dvakrát) jde o kejhák, ale hlavně je to o tom sblížení, porozumění, na který teda maj (bohužel) fůru času. Nejvíc sere, že to vzbuzuje tak málo emocí… a nějaký charisma mezi nima… hovno! Greengrass se zbláznil. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1. Stejnojmennou knihu, kterou v roce 2016 napsala Paulette Jiles, neznám. 2.) Mám parchanta u indiánů. /// Thx za titule „JustMeeKatie“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

Nikoliv zásadní či výjimečné, ale rozhodně příjemné, poutavé, chvílemi vyloženě skvělé (návštěva "bizoního" městečka je až mccarthyovsky temná a deziluzivní). Nezvykle umírněný Greengrass v pro něj nezvyklém žánru, koncept a zápletka jsou sázkou na jistotu, ale jestli pro tuhle (anti)westernovou road-movie o sbližování dvou osiřelých lidí existuje cílovka, já do ní nepochybně patřím. Hanks hraje přesně to, co čekáte, ale dělá to (opět) dokonale, a Helena Zengel uhraje většinu svých scén jen prostřednictvím subtilní mimiky a gest. Jejich zásluhou je snadné přilnout nejen k jejich postavám, ale i k filmu samotnému. 70 % ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"News Of The World" sa konečne dostali aj k nám tak si môžeme vypočuť, čo nám Tom Hanks v tejto role povie za novinky. Myslím si, že film reálne môžem označiť slovom - fungujúci. Nie je nič v čom by reálne pôsobil nudne, má dobrý spád, príbeh sa dá celkom ľahko sledovať, stretávame sa s postavami aby sme sa od nich postupne posunuli ďalej a podobne. Reálne je to film o dvoch ľuďoch, ktorí však počas svojej cesty niekoľko ďalších zaujímavých osobností môžu stretnúť. Máme tu akčnejšie momentky, máme tu tichšie momentky a film to medzi sebou strieda. Aspoň teda spočiatku. Ku koncu už sa z toho stane vyslovene dramatická jazda. No film ma nenudil najmä vďaka tomu, že priateľstvo medzi Kiddom a Johannou je spracované veľmi dobre a páči sa mi ako sa učia jeden druhému rozumieť, komunikovať spolu a podobne. Vďaka tomu pre mňa aj vynikol záverečný moment a odkaz filmu. No na druhú stranu je treba potvrdiť, že film nemá žiadny moment, kde by som ho ohodnotil ako vynikajúci. Pre mňa je to fungujúci dobrý film, ktorý som si pozrel rád. Len tento mesiac som ale videl niekoľko filmov, ktoré na mňa mali oveľa silnejší efekt. Tom Hanks je majster charizmy a vie vždy svoje role skvele predať. No neočakávajte od toho nový filmový trhák. Hodnotenie: B+ ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Priznávam, že som sa na film veľmi tešil. Mám rád tieto netypické westerny, také road movie cez divoký západ. Naposledy niečo veľmi podobné natočil T.Lee Jones - Síla života. Nový film skúseného Greengrassa so skvelým Hanksom sľuboval v traileri veľa, ale nakoniec priznávam mierne sklamanie. Zamýšľal som sa nad tým, kde udělali soudruzi z NDR chybu, ale tá sa hľadá ťažko. Skvelá výprava, herci, réžia, hudba, malo by to klapať, ale nejde to na plný plyn. Filmu chýbajú emócie...Malá Johanna bola skvelá voľba. Mladučká nemecká herečka, na ktorú len tak nezabudnete pokiaľ ste videli film Narušiteľ systému, svoj part odohrala bezchybne, rovnako Hanks, ale akosi nedokázali medzi sebou vytvoriť to puto, vďaka, ktorému by ste boli ochotní veriť, že pôjdu jeden za druhým na koniec sveta. Na vine sú pravdepodobne dialógy, ktoré sú často povrchné, občas trochu o ničom. Chýbala mi tam ešte nejaká dobrodružná scéna, nemusela by to byť práve prestrelka. Jednoducho niečo, čo by hlavnú dvojicu naozaj citovo zblížilo. Film si plynie svojím tempom, pod kožu sa nezažerie, emócie nevytlačí, ale stále je to kvalitné remeslo. Určite si to dám ešte raz, ale na viac ako slabé štyri hviezdy to nevidím. 70%. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • V knize je Johanna (Helena Zengel) o dva roky mladší, do zajetí Kiowů však také padne v šesti letech. Stráví v něm tak na rozdíl od filmu ne 6, ale pouze 4 roky. (Jirka_Šč)

Související novinky

Co nového chystá režisér Paul Greengrass?

Co nového chystá režisér Paul Greengrass?

30.11.2023

Jsou tomu prakticky už tři roky od doby, kdy na Oscara nominovaný režisér Paul Greengrass vydal svůj zatím poslední celovečerní film, kterým bylo westernové drama pod názvem Zprávy ze světa s Tomem… (více)

WandaVision v lednu, Hanks na Netflixu

WandaVision v lednu, Hanks na Netflixu

13.11.2020

Přestože letos Marvel do kin neposlal žádný nový film, fanoušci komiksů už na nové příběhy z MCU nebudou muset čekat příliš dlouho. WandaVision, první seriál z tohoto univerza, totiž dorazí na… (více)

Reklama

Reklama