Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Viserys pořádá turnaj na počest narození svého druhého dítěte. Rhaenyra vítá strýce Daemona zpátky v Rudé baště. (HBO Max)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (180)

Picoun7 

všechny recenze uživatele

Vítám nový seriálový přírůstek, který nás opět vtáhne do námi milovaného fantasy světa, kde se rádo pletichaří o mečovitý trůn. Úvodní epizoda, servírovaná od pana Sapochnika, na nic nečeká a rovnou nám předhazuje věci všemi oblíbené. Jsou tu souboje, draci, začínající intrikaření a taky samozřejmě kozičky! Budu tedy pravidelně sledovat a tiše doufat, že to nedopadne jako před pár lety... 8/10 ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vyzera to na poctive pokracovanie uspesnej a v 6tich seriach i precizne natocenej uspesnej fantasy Game of Thrones. Tento diel som si pozrel 2x. Prvykrat kvoli zorientovani sa v menach postav, ich rodoch a vztahoch medzi nimi. Som zvedavy ako to bude medzi mladou princeznou btw. povahou pripominajucu Aryu a jej brutalnym strykom, ci ake intrigy nam predostru hraci pri velkom stole. Legendarna dvojka "pavuk" a "malicek"...tito pochadzali z rovnajkej predlohy majstra spisovatela G.R.R. Martina. Myslim, ze sa mame na co tesit. Kratke pisomne upovedomenie divakov, ze sa dej bude odohravaty 172 rokov pred Daenerys a ponechat zaverecnej znamej melodie bol vyborne tahy. Hoci porovnavaniu sa tato seria samozrejme nevyhne. Btw. videli sme na chrbte Viserysa zaciatok greyscale - "kamennej choroby"? ()

Reklama

mata77 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Atmosféra prvého dielu bola skvelá, hneď od začiatku a silno mi pripomenula prístup filmárov k téme, ktorým boli natočené prvé série GoT. Intrigy, nezodpovedané otázky, krutosť, ale aj elegancia, pravda, loajalita či teror. Známa hudba, detailne pojaté kostýmy, výprava, dokonca uhly, pod akými sú snímané scény, jednotlivé kúsky skladačky do seba zapadajú a vytvárajú obraz tohoto neuveriteľného sveta. ()

Chmur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Miluju knihy George Martina. Ze seriálu Hra o trůny jsem viděl všehovšudy asi 3 série. Pak už jsem to nedával a ten seriál z mnoha příčin nenávidím. Rod draka vznikl na základě relativně nudné předlohy, popisující historii Targaryenů. V prvním díle se autoři celkem věrně drží předlohy a zároveň dějepisné předloze dodávají šťávu. Výběr herců mi zatím připadá většinou velmi dobrý. Nemám rád, když se někam cpou afroameričané jen kvůli kvótám či rasové korektnosti a tento seriál není výjimka. Corlys Velaryon má v předloze krev Valyrijců, pro které je typická hodně světla kůže ale budiž. Není to nic, na čem extra záleží. Jen je to hloupé. Některé scény např. turnaj vs porod jsou režijně zvládnuty bravurně. Moc jsem ale nepochopil některé souboje v turnaji. Pokud by princ Daemon dřevcem zaútočil na koně namísto Hightowera, musel by být dle pravidel Martinova světa vyloučen. Také souboj s Colem byl divný. Zkušený princ Daemon by se určitě neotočil k soupeři zády, aby se pak nechal porazit. Jsou to drobnosti, ale moc nechápu uvažováni režiséra. Snad se to nebude moc často opakovat. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nadšení nesdílím. Výprava ok, však ukecané, divně obsazené, porodnictví je řezničina, dívat se na to ještě večer v telce s tím, že to bylo pro efekt prokládano jinak solidním soubojem,( podezírám tvůrce, zda se u této sekvence vzájemně neukájeli), mi vhod nepřišlo. Draků málo, keců mnoho, zlo muselo být zatlačeno na pilu až to uši rvalo, nebývale ošklivá následkyně, ani jedna z postav nezaujala, krev a kozy- HBO klasika, dva mikrospánky během projekce, tož uvidíme. Rozumím tomu, že se všichni těšíme, že jsme si Trůny odžili nad knihami i seriály, ovšem, že by mě tohle strhlo způsobem, jako první části GoT, tak to ne. Já měla pocit, že koukám na strnulé, oplácané elfy v nekvalitních parukách, kteří nezaujatě odhrkávají text a jinak se nedělo nic. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (8)

  • Název epizody je přímo převzat z názvu kapitoly z knihy „Oheň a krev“, na které je seriál založen. (mikki089)
  • Režisér Miguel Sapochnik, ktorý nakrútil prvú epizódu, knižnú predlohu nečítal, aby mu nebránila v tvorivom rozlete. Chcel mať rovnakú perspektívu ako diváci, ktorí román nečítali. (krasomama)

Reklama

Reklama