Reklama

Reklama

Queer

(seriál)
Trailer

VOD (1)

Série(20) / Epizody(200)

Obsahy(1)

Pořad Queer je primárně zaměřen na mapování a diskusi o queer kultuře. Queer kulturou chápejme svět především sexuálních menšin, svět alternativ ke stereotypnímu, tradičnímu pojetí vztahů mezi lidmi – a nemusí jít přitom pouze o gaye a lesby, ale nejrůznější další minoritní identity, o jejichž existenci má naše středoevropská společnost zatím spíše mlhavé a stále značně zkreslené představy. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Autogram k tomuto seriálu (3)

Mráz a slunce ve Vilniusu (2013) (S01E08) 

Dokumenty s homo tematikou bývajú pre hetero populáciu často nevkusné až nepozerateľné. Česká televízia to ale vie a dokáže natočiť niečo prijateľné aj pre väčšinu, samozrejme okrem ukážok z Porno melodrámy, ktoré už boli za hranou. ()

Kultura smrti (2014) (S04E02) 

Histôria publicistiky k homosexuálnej téme na Slovensku od začiatku 20. storočia, z obdobia, z ktorého sa našli prvé zápisky Imricha Matyáša, prvého známeho priekopníka. Konflikt s katolíckou cirkvou je nosnou témou po celý čas až do dnešnej doby a nie je sa čo čudovať. V dokumente sú samozrejme vytiahnuté extrémy a prezentované ako jediný smer celého Slovenska, čo je mierne zavádzajúce. ()

AsexuaLOVE (2018) (S12E03) 

Dokument, ktorý neviem celkom zhodnotiť, tak len pre poriadok tri hviezdy. Pár ľudi sa vyjadrilo, ale v ich prípade by to chcelo dlhodobejšie sledovanie a možno aj časozberný dokument, či predsa len príroda v nich nakoniec nezvíťazí... –––– Ahoj, mám problém, můj kluk se mnou už nechce spát. Tvrdí, že je už taky ten asexuál a už ho to nebaví. ()

Reklama

Reklama