Reklama

Reklama

VOD (1)

Neohrožený žoldák se pouští do nejnebezpečnější mise kariéry. Má zločineckému bossovi zachránit uneseného syna. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (721)

Marigold 

všechny recenze uživatele

V ideálním světě by to byl John Wick meets Raid with Punisher touch, ale ouha. K prvnímu tu schází větší akční nadsázka, byť většině rvaček a přestřelek se nedá nic vytknout, špičkový stunt showreel. Ve srovnání s Garthem Evansem a jeho partou indonéských sebevrahů ale přeci jenom Extraction nikdy nevyrazí dech. Hemsworthovi to v plné polní sluší, ale táhne s sebou taky tuctové back story a hodně chlapácké něhy, které se nedá věřit, i když toho kluka mám rád a sežeru mu každý post na Instagramu. Na tohle dealování smrtící něhy je tu jediný odborník, a to je Joe Bernthal. Šel bych výš, nebýt třeskutě pitomého finále a faktu, že bangladéšský Ivan Jonák měl dostat víc prostoru. BTW za scénu s mlácením dětí děkuju, po měsíci karantény solidně katarzní. P. S. Pokud to čte někdo z Netflixu (určitě jo), autora překladu střelte do nohy a zaplaťte si překladatele. Tenhle člověk je podvodník a nepotřebuje vyprostit, ale vykostit. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Z názvu Extraction mě rozbolely zuby, to byl ale zároveň i jedinej můj problém s tímhle bijákem. Netflix diktuje současný filmový tempo a Hemsworth zas ukazuje, jak má dneska herec zvládat bojový scény. Podle mě ho ani nemusel nikdo líčit, na konci vypadal tak, že rovnou půjde na autobus do lázní. Za čtvrtou hvězdu ale může hlavně kamera. To bylo pohlazení po očích, konečně se zase jednou našel kameraman, kterej netrpí Parkinsonem. Je totiž supr, když po skončení akčňáku nemusím do lékárny pro ibalgin. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Jakmile jsem viděl výtku, že je to "dragged down by its aimless violence", bylo mi hned jasný, že tohle bude moje káva. Je v tom Wick, Sicario, Triple 9 a něco z drsných krimi thrillerů D. Ayera, je to odsýpající, skvěle nasnímaná akční střílečka a pořádný promo na taktickou výstroj (+špíňácký rozvojový velkoměsta). Šup sem hezky víc popkornů pro dospělý. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nevím, ale asi je to dneska moderní točit akčňáky s dobrými herci, ale bez emocí. Přitom Chris Hemsworth je normálně hroznej srandičkář. Potvrdil to už v Thorovi. Věřím, že kdyby dostal trošku prostor, a jenom to tam nekosil jako Robocop, mohla by se z toho stát akční pecka desetiletí. Takhle průměr s jednou mega luxusní honičkou vprostřed filmu, kde si kamera dělala, co chtěla, a já zíral s otevřenou pusou. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

7/10. Je to prázdný a hloupý? Ano. Vadí to? Ale kdeže. Aneb, když si tvůrci jsou vědomi, že dělají kaskadérský showreel a bijí se u toho na prsa. V kategorii akční náhul to splňuje a možná i překonává stanovené standarty a já byl spokojen. Kdo čeká něco víc, tak asi neví, jak tyhle akční výplachárny fungují. Podobných Call of Duty fanfilmů bych si dal klidně víc! A Hemsworth překvapivě hodně v pohodě! ()

Galerie (16)

Zajímavosti (28)

  • Častokrát si ve filmu můžeme všimnout, jak je Tyler (Chris Hemsworth) zpocený, zničený a sotva dýchá. Chris Hemsworth to hrát nemusel. Aby byly scény dokonalé, opakoval je mnohokrát bez dlouhých přestávek, takže byl doopravdy fyzicky vyčerpaný. (ČSFD)
  • Příjmení hlavního hrdiny Rake (Chris Hemsworth) znamená v češtině hrábě. Paradoxně právě ty patřily mezi jeden z nástrojů, které byly použity k likvidaci protivníků. (NiWi)
  • Některé z intenzivních automobilových honiček natáčel režisér Sam Hargrave tak, že vzal kameru do ruky a nechal se připoutat ke kapotě auta. (HellFire)

Související novinky

Třetí Vyproštění na Netflixu potvrzeno

Třetí Vyproštění na Netflixu potvrzeno

18.06.2023

V pátek 16. června si na Netflixu odbylo premiéru dlouho očekávané pokračování akčního snímku Vyproštění z roku 2020 v režii zkušeného kaskadéra a akčního koordinátora Sama Hargrava. První film se na… (více)

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

28.09.2021

Netflix zveřejnil kupu dat, díky kterým si teď celý svět může zase jednou udělat obrázek o tom, jak moc je vlastně streamovací služba úspěšná, a které seriály potažmo filmy patří k těm… (více)

Furiosa dorazí až v roce 2024

Furiosa dorazí až v roce 2024

11.09.2021

A je to oficiální. Furiosa, prequel Šíleného Maxe z roku 2015, dorazí místo roku 2023 až v roce 2024. Austrálie si totiž v těchto dnech prochází něčím, čemu se kupodivu jako jedna z mála zemí na… (více)

Reklama

Reklama