Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do odlehlé horské vesnice přijíždí záhadná šlechtična, která tvrdí, že jeden z pěti mladých lidí je reinkarnací starověké moci, která kdysi zničila svět – a udělá to znovu, pokud nedokáže zjistit, kdo z nich to je. Ale všichni mají méně času, než si myslí. (Prime Video)

Recenze (20)

Brodequin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím jsem opatrný. Jde vidět, že si seriál tak trošku hraje na Pána prstenů, ale to mi ani tak nevadí. Vadí mi opět casting - nesympatičtí herci a samozřejmě to musí odpovídat dnešnímu trendu. Takže se nemůžeme divit, že běloch má dceru Indku a černoch se zamiluje do bělošky a eskymák do indiána a já nevím co ještě. Přijde mi to už fakt trapný a na sílu tlačený. Ve výsledku máte vesnici, kde žije taková různorodá směska a fakt to působí dost divně. Líbí se mi, když mají jednotlivé rasy ve filmech své vlastní zařazení a důraz - nějaký smysl. Souboje byly ok, ale kněžka dělala občas takové ty pohyby, které dělá moje dcera když kouzlí. Nic efektivního a spíš to mělo punc béčkového filmu. Uvidíme no... zatím na další díl moc natěšený nejsem. ()

Milano33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spracovanie kolosálneho Kola Času sa od začiatku javilo ako obrovská výzva, predsa len ide o rozsiahly fantasktní svet s bohatou mytológiou, ktorá v sebe spája mnohé náboženské a metafyzické koncepty. Ako názov The Wheel of Time už napovedá, predovšetkým sa jedná o cyklickú povahu času. Je to dosť zjavné aj z premisy, ktorá hovorí o Drakovi znovuzrodenia, čiže o reinkarnácia legendárneho hrdinu Telamona. Príbeh sa sústredí na Moiraine, členku Aes Sedai, ktorá vládne elementárnym silám. Na cestách ju sprevádza jej verný strážca Lan Mandragoran. Žiaľ, čo musím seriálu vytknúť je skutočnosť, že tvorcovia nenechali Jordanov svet ani poriadne dýchať, žiť si vlastným životom. Podľa mňa je to prevedenie strašne narýchlo spravené a hodilo by sa tomu dlhšia exhibícia. Hudba je však čarovná, rovnako ako strhujúce zábery nádhernej krajinky, i keď trochu umelo kolorizovanej. Efekty tiež nie sú úplne bezchybné. ()

Reklama

Elio 

všechny recenze uživatele

Moc dlouho mi chyběly podobné junk počiny typu Eragon (ovšem v poněkud kvalitnějším provedení) a tady jsem se toho doufejme konečně dočkala. Mám své teorie, kam se to celé posune, a i když jsem u některých hereckých výkonů trochu kroutila hlavou, první díl si udržel své tempo a ani na chvíli jsem se nenudila. Tak uvidíme, kam se the Wheel of Time začne dále otáčet. ()

Bossi123 

všechny recenze uživatele

S prvním dílem jsem hodně spokojený. Velmi mě potěšil jednak casting - herce považuji za dobré vybrané, nepřišlo mi, že by zbytečně přehrávání nebo že by byli neslaní nemastní. Další věc, která mě nadchla, je hustě zpracované intro, které mě docela naladil na sledování dalších dílů. Nesmím opomenout ani pěknou přírodu, z velké části českou, což vnímám jako ohromné plus. Scénáristicky povedené, nejsou zde žádné prodlevy ani scény uměle vyhnané do extrémů. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Idea pripomína The Legend of the Seeker, tiež magický svet, kde prvý krát vďaka predstavenej magického rádu stretávame možného vyvoleného, ktorého ale hľadá aj zlo. V porovnání títo by sa asi chceli brať serióznejšie. Lenže Seeker nás vtiahol do akčnejšieho deja hneď od začiatku, tu to začalo nie úplne zvládnutým slovným intro.  Seeker mal extrémne príťažlivé ústredné duo (časom trio atp.), tunajšia štvorica nie že by nebola príťažlivá, ale nevedia s tým pracovať, kombinácia ich hereckých schopností a na rozpočet a filmografiu prekvapivo amatérskej réžie im nesvedčí. Sú to tuctové postavy, ktorých ďalší osud je mi dosť voľný. Nemala som vysoké očakávania a tak nie som sklamaná, e2 si určite pozriem, ako sa im podarilo podchytit nepilot... ale nie som si istá, či dojde aj na e3. ()

Galerie (110)

Reklama

Reklama