Reklama

Reklama

Belgravia

(seriál)
  • Velká Británie Belgravia
Trailer

Epizody(6)

Obsahy(1)

Seriál z produkce britské společnosti ITV je adaptací stejnojmenné knižní předlohy Juliana Fellowese, pojmenované podle luxusní londýnské čtvrti. Autor Panství Downton a dalších oceňovaných scénářů diváky zve do Londýna 19. století mezi společenskou smetánku. Rodiny z nejvyšší aristokracie, které nemají své bohatství a tituly komu odkázat. Rodiny sice urozené, ale bohaté jen potomstvem, které musí ve sňatku hledat zajištění. A rodiny nově zbohatlých podnikatelů, toužící po vzestupu mezi šlechtu. Osudy všech se protínají v přepychových salonech panstva i skromných pokojících služebnictva. Na své si přijdou všichni ti, které přitahuje rub i líc životního stylu britské vyšší společnosti, především však milovníci dobrých příběhů, plných intrik a nečekaných zvratů. V hereckém obsazení se vedle osvědčených tváří britské televizní a filmové tvorby, jako je Philip Glenister, Tamsin Greigová, Harriet Walterová, Tom Wilkinson, Paul Ritter či Saskia Reevesová objevují i jména nastupující herecké generace Richard Goulding, Ella Purnellová a Emily Reidová. Režie se ujal zkušený John Alexander. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele vydumnica k tomuto seriálu (5)

Belgravia (2020) 

Serial od tvorcu Juliana Fellowesa, BELGRAVIA, ma tu smolu, ze prisiel az po DOWNTON ABBEY. Je pochopitelne, ze divaci ich teraz porovnavaju a fanusikovia Downtonu mozu byt aj mierne sklamani. Downton Abbey je jednoducho masterpiece, must to see, jeden z najlepsich serialov, kym Belgravia je len priemerny serial na jedno pozretie. Zial, nezaujalo ma to natolko, ze by som sa nevedela dockat dalsej casti. Ani herci, ani filmove postavy si ma neziskali, dokonca ani tie kladne. V seriali je tolko intrig, ze mi to az pripomenulo telenovelu. Chyba mu srdce a dusa, nema to nieco very special, co ma Downton. Ani kostymy, vyprava, hudba sa nedaju porovnat. Alebo je to len moj pocit? Az mi to je trochu luto, ze nemozem dat vyssie hodnotenie. Najviac sa mi pacili tie krasne interiery s vecne zapalenym ohnom v krbe (aj v lete) a velke farebne kytice. Scenar samotny sa mi zda byt slaby. V celom seriali sa viac-menej riesi jedno tajomstvo, o ktorom divak od zaciatku vie, takze tam nie je ani ziaden moment prekvapenia, nic. Spoiler: Aspon, ze je tam ten happy end. 60 - 65%. ()

Episode 1 (2020) (E01) 

Moj dovod, preco som si Belgraviu zapla, bolo meno Julian Fellowes, tvorca mojho oblubeneho serialu Downton Abbey. Myslim si, ze je pochopitelne, ze teraz budu vsetci porovnavat Belgraviu s megauspesnym Downton Abbey. Prvy diel je dost predvidatelny a uvidim, ci ma to dalej zaujme viac. Zatial taky priemer. Najzaujimavejsie su zatial kostymy. Trosku nie som si ista vekom hercov manzelskeho paru, preslo 26 rokov a oni vyzeraju skoro rovnako, hm? Kazdopadne, dam tomu este sancu... ()

Episode 2 (2020) (E02) 

O kusok lepsie ako prvy diel...bud velmi dobre 3* alebo slabsie 4*....ale stale tomu este nieco chyba....nieco, co by divaka donutilo nesmierne sa tesit na dalsiu epizodku....na rozdiel od Downton Abbey napriklad sluzobnictvo zatial nezaujalo vobec....Belgravii ako keby chybalo srdce, dusa...neviem ako to pomenovat... ()

Episode 3 (2020) (E03) 

Ani E03 nepriniesla nic zasadne alebo niecim vynimocne...od tvorcu Downton Abbey by som cakala viac...nie je to zle....ale stale iba priemerne.... ()

Episode 4 (2020) (E04) 

Stale cakam, ze sa mi to zacne pacit viac, ale ani E04 nejako zvlast nezaujala. Intrigy, podrazy, neuprimnost a nelojalnost aj zo strany sluzobnictva ma az tak nelakaju... ()

Reklama

Reklama