Reklama

Reklama

Zdánlivě obyčejná bankovní loupež je zakončena brutální popravou manažera. Agenti FBI začnou mít podezření, že jde o osobní mstu. Když dojde k další vraždě, pochopí, že proti nim stojí velmi nebezpečný a rafinovaný protivník... Skupina čtyř maskovaných mužů přepadne Hubertovu banku v Cincinnati a ukradne zde tři miliony dolarů. Manažer banky Steven Hutchinson byl zastřelen, nebránil se, dalo by se říci, že šlo o popravu. Vyšetřování se ujímá speciální agent FBI Montgomery. Na místě bylo nalezeno zařízení s jedním otiskem prstu muže jménem TJ. Jackson. Divné je, že tam ten otisk našli, když jinak bylo přepadení naprosto profesionální, a navíc TJ. Jackson, bývalý voják, je již několik let po smrti. Byl členem týmu, který zradil a jiný tým byl vyslán, aby je zlikvidoval. Tým TJ. Jacksona měl unést mladšího bratra majitele Hubertovy banky. Tělo TJ. Jacksona rodina nikdy nedostala, museli pohřbít prázdnou rakev. Později se ukáže, že ukradené peníze byly věnovány místní diakonii. Loupežím však není konec. Další loupež je opět v Hubertově bance, ale v jiné pobočce. Tentokrát zloději měli zájem o bankovní schránky majitele banky Huberta a senátora Cooka. Opět zemřel manažer pobočky, muž jménem Dagley. Na místě zanechali lupiči kulku opět s otiskem TJ. Jacksona. Zajímavé je, že jak první oběť, tak druhá byli dříve vojáky. Dagley byl velícím důstojníkem týmu, který unesl mladšího bratra majitele banky, ale toho dne s nimi nebyl. Při pohřbu Stevena Hutchinsona si Montgomery všimne, že mezi ženatým senátorem Cookem a Hubertem něco je. Později získá důkazy o jejich homosexuálním vztahu. FBI navíc zjišťuje, že i senátor byl členem stejné čety jako Hutchinson a Dagley. Montgomeryho kontaktují lupiči a žádají ho, aby prověřil Huberta, který podle nich zneužívá informace, jež získává v bance. Montgomery za Hubertem zajde. Má podezření, že to byl on, kdo nechal svého bratra zavraždit, aby se nemohl zapojit do jeho byznysu. Za dva měsíce mu mělo být 25 let, a měl tak získat právo na spoluvedení banky. Hubert se o něčem takovém vůbec nechce bavit a žádá Montgomeryho, aby banku opustil. V tu chvíli však dojde k dalšímu přepadení… (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (70)

mzss1 odpad!

všechny recenze uživatele

|0%| Co se to s těmi současnými béčky děje? No, rozepisovat se tu o problematice, proč dnešní videobéčka klesají, nebudu. Jako najdou se výjimky, ale často narážím na nudné a zbytečné béčka, které ani nestojí za pozornost. A tenhle MARAUDERS? Škoda slov. No, dobře – něco se pokusím napsat. Hm, ale já nevím co. Až tak mě tahle nudná a bezcenná sračka zamlžila mozek. 2 krátké přepadení banky. Poté v cca 3/3 filmu 2 akční sekvence, které ale stáli za prd. Natočeny byly obyčejně. Děj je dost chaotický a i s pár nelogičnostmi tu počítejte! Herci a jejich postavy? Nudili mě, otravovali a já nevím co ještě? Hudba? Asi tu nebyla, nevím. Bruce Willis ve vedlejší roli tu byl fakt zbytečný a otravný. Začínám mít na něj alergii a to jsem ho v páté Smrtonosné pasti bránil stejně jako ten film. Tak abych to shrnul. Odpad je asi tvrdý hodnocení, ale já nemůžu jinak. Copak je to má nějakou šťávu, záživnost, zaujetí některých scén? Spoustu nudných dialogů a já nevím co všeho ještě. Snímek jako celek se snaží mít vážnou notu jako, že se něco velmi důležitého děje, ale já to nesežral. A určitě to není jen můj subjektivní názor. Nevyžaduji jen akci, mnohdy mám rád filmy bez akce, pěkné thrillery se zajímavými příběhy apod. Ani ten Bautista se tu moc nepředvedl. Jednu neohrabanou bitku tu svedl (pokud se to bitkou dá nazvat). Předchozí film tohoto režiséra Extraction také nebylo žádné terno, ale určité klady se tam našli a alespoň ty slabší 2 hvězdy a 33% jsem udělil. Ale ani jedno procentíčko nemůžu téhle sračce dát, je mi líto. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Ďalší film, v ktorom je Bruce Willis len návnada na diváka a prvé husle hrajú podstatne menšie mená (dokonca aj Bautista je len vedľajšou postavou a svoju úctyhodnú muskulatúru vôbec nevyužije). Samotné jeho sledovanie bolo veľmi útrpným zážitkom, nakoľko som sa vôbec nedokázal orientovať v postavách a ich zámeroch. Ako tak som sa bavil len keď borci s maskami išli na nejaký z heistov, no aj vtedy kvality stúpali maximálne k priemeru. Veľká slabota. 3/10 ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Ak by som bol snob, prekážalo by mi, že tieto polnočné filmy narúšajú môj dobrý výber predchádzajúcich. Ale keďže nie som, tak mi iba umožňujú rýchle usnutie bez toho, aby v pamäti zanechali nejakú stopu. K Špecialistom mám zmierlivý prístup, čomu zodpovedajú aj neobvykle štedré tri hviezdičky. Dokonca som bol prvú štvrť, či pol hodinu celkom spokojný (okrem iného aj preto, že sa tam avizovaný Bruce Willis objavoval pomerne striedmo). Bohužiaľ neskôr sa to začalo komplikovať a zamotávať a nie som si istý, či scenárista sa v tom guľáši vyznal lepšie, ako ja. Mňa to plynulo prestávalo baviť, ale vydržal som. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Bruce Willis je fakt mentál. Jak se herec devadesátkových vrcholových akčňáků dostane do takové sračky, to mi hlava nebere. Kdyby alespoň hrál toho agenta FBI. Na toho by se dalo nalepit alespoň tucet hlášek. On ale raději podepíše smlouvu na nějakýho vyteplenýho majitele banky a ještě stojí za hovno. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Steven Miller je špeciálny režisér. Nie je špeciálny svojim prístupom ani tým čo dokáže vyčariť na filmovom plátne. je špeciálny v tom že do absolútne béčkových filmov dokáže dostať herecké esá s nadpriemerným hereckým ratingom a zabiť ich herecký talent. Výnimkou nie je ani film Marauders, ktorý má dobrú atmosféru a dokonca aj celkom dobrú zápletku ale dávkovanie akcie a rozuzlenie deja nebolo v tej pravej chvíli a to ma celkom dosť zabilo. K tomu všetkému ten koniec, ktorý mohol takto skončiť hneď v druhej minúte filmu a všetci by sme si ušetrili 107 minútovú stopáž a výsledok by bol asi rovnaký ako je teraz po dosledovaní. Jednoducho na jedno pozretie to nebolo zlé ale viac krát by som si to už nezapol, nakoľko je v podobnom žánri omnoho viac lepších kúskov. 40% ()

Galerie (49)

Zajímavosti (3)

  • Agent Montgomery (Christopher Meloni) má po celou dobu filmu pistoli Glock 17, ale během třetí loupeže se mu pistole změní na SIG-Sauer P226. (Maulincio)
  • Tři z lupičů jsou vybaveni pistolemi SIG-Sauer P226, Glock 17, Colt M1911A1 a útočnými puškami Heckler & Koch HK416. Čtvrtý má brokovnici Serbu Super Shorty a pistoli Glock 17. (Maulincio)

Reklama

Reklama