Reklama

Reklama

Tenkrát v ráji

  • Slovensko Vtedy v raji (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film na motivy stejnojmenného románu spisovatele a scenáristy Josefa Urbana vypráví o osudové lásce, nezlomném přátelství a vztazích českých a německých horolezců, do kterých osudově zasáhla těžká válečná doba Protektorátu. Legendární, mýty opředený a ve své době nejlepší český horolezec Josef Smítka odmítl nastoupit k totálnímu nasazení v Říši a několik let se před německými úřady a gestapem skrýval ve skalním městě Hruboskalska, podporován kamarády z řad českých a německých horolezců. Joska na své cestě za svobodou překročil hranice možností nejen ve skalách, ale i v životě. Stal se legendou pro svůj nezlomný postoj k partě kamarádů, k vysněné ženě. Nikdy se nesklonil před okupační mocí. (A-Company CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (153)

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

To, co je prezentováno v obsahu, mohlo být velice slušným filmem. Výsledek byl špatný i pro televizi. Stačí když řeknu, že jsem celou dobu ničemu nevěřil, tak to bylo ploché a odtažené. Hudba se vůbec nehodila k tématu. Tři chlápci na židličkách režie, z toho dva poprvé. Hlavní herec - poprvé. Vica zde uskutečnila pár sexuálních aktů, ale to si musíte domyslet. Hrdiny ani další opěvované skutečnosti jsem ve filmu bohužel neviděl. ()

panMartin 

všechny recenze uživatele

Přemýšlel jsem proč byl vůbec natočen tento film. Asi protože to bylo podle skutečné události a někdo měl zájem, aby to bylo zveřejněno. Úplně zbytečně... Budař dobrý,ale jinak vše špatně včetně hlavní postavy,obsazení Vavřince opravdu nechápu. Ještě kromě nahoty Vica Kerekes lze ještě ocenit pouze krásné záběry přírody Tater, Českého ráje a Adršpašsko Teplických skal. Emotivní zážitek z filmu nemám žádný a to bych u takovéhoto tématu čekal. Toto prostě není český film do kin!! ()

Reklama

Endyis 

všechny recenze uživatele

Námět filmu zpracovaného podle románu nabízel velikánský potenciál. Mohl to být film jako víno, jelikož z daného románu by se dalo vytěžit spousty působivého, gradujícího, napínavého, to se však nestalo. Tenhle film bych definoval jako čítankový nevyužitý potenciál námětu. V podstatě se jedná o nudné drama s ne moc zajímavými hereckými výkony bez gradace a dynamiky. Tudíž hodnotím 40% ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Při sledování jsem si nejednou vzpomněla na nedávného "Narušitele", se kterým má tento film mnoho společného. Bohužel jsou to hlavně negativní aspekty, tedy nepovedený scénář, nulová gradace a napětí, nepřirozené dialogy. Hradilek ale na neherce předvedl slušný výkon a přiznám se, že mě ukolébaly i krásně nasnímané skály... ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele

Takový "normální" příběh z protektorátu. Osudy jednotlivých lidí, jako příklady toho, co se dělo, jsou dobře vymyšleny. Navíc Hradílek, působí jako herec poměrně dost bezprostředně a přirozeně, na rozdíl od Vicy Kerekes, která má na dost zvláštní herecký styl, se kterým jsem se ještě pořádně nesrovnal. A jsem rád, že jsem po delší době viděl ve filmu i Pavla Rímského. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (9)

  • Natáčelo se také ve východních Čechách v okolí Teplic nad Metují, v Adršpachu u jezírka, na cestě na Skály (Bischofstein) a na Liberecké radnici. Pár záběrů filmu vzniklo v Zubrnicích u Ústí nad Labem a v ústecké čtvrti Předlice. (rehami)
  • Film sa natáčal vo Vysokých Tatrách. (BathoryMan)
  • Vlasta Štáflová ve skutečnosti zahynula 14.2.1945 spolu se svým manželem při spojeneckém náletu na Prahu. (krubi)

Reklama

Reklama