Reklama

Reklama

Tenkrát v ráji

  • Slovensko Vtedy v raji (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film na motivy stejnojmenného románu spisovatele a scenáristy Josefa Urbana vypráví o osudové lásce, nezlomném přátelství a vztazích českých a německých horolezců, do kterých osudově zasáhla těžká válečná doba Protektorátu. Legendární, mýty opředený a ve své době nejlepší český horolezec Josef Smítka odmítl nastoupit k totálnímu nasazení v Říši a několik let se před německými úřady a gestapem skrýval ve skalním městě Hruboskalska, podporován kamarády z řad českých a německých horolezců. Joska na své cestě za svobodou překročil hranice možností nejen ve skalách, ale i v životě. Stal se legendou pro svůj nezlomný postoj k partě kamarádů, k vysněné ženě. Nikdy se nesklonil před okupační mocí. (A-Company CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (153)

bobiša 

všechny recenze uživatele

Opravdu opět zas jednou zabité slibné téma,příroda je to jediné co nezklamalo,Budař také dobrý,ale jinak vše špatně včetně hlavní postavy,obsazení Vavřince opravdu nechápu a Josef Smítka podle filmu vyznívá spíše jako zbabělec než hrdina,takže historická fakta opět dost překroucená,což je zde opravdu na škodu.Počáteční a závěrečná scéna úplně zbytečná.Emotivní zážitek z filmu nemám žádný a to bych u takovéhoto tématu čekala.Pěkná byla hudba.Škoda. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele

Takový "normální" příběh z protektorátu. Osudy jednotlivých lidí, jako příklady toho, co se dělo, jsou dobře vymyšleny. Navíc Hradílek, působí jako herec poměrně dost bezprostředně a přirozeně, na rozdíl od Vicy Kerekes, která má na dost zvláštní herecký styl, se kterým jsem se ještě pořádně nesrovnal. A jsem rád, že jsem po delší době viděl ve filmu i Pavla Rímského. ()

Reklama

awokado 

všechny recenze uživatele

No toto? O filmu jsem se dozvěděl, když jsem takle jel dodávkou na Břeclav a v radiožurnálu zaníceně mluvil Vávra o tom, jak to filmování je boží a jak ten film dobrej, jak se na něm krásně pracovala a bla bla. Tak jsem si řek, námět zajímavej, zajdu na něj. Mno. Mohla mě varovat recenze Spáčilové, která film nazvala dokonce čirým zlem, zmateným, zpatlaným filmem... :O. Ale na recenze já přece nedám:). No ale... nepletla se. S podobnými dojmy jsem odcházel také. Tolik nejasností, zmatečností mnohdy zapřičiněných katastrofálním střihem, nejasnost prostoru a času, děj něděj se strašně vlekl, absence (jakýchkoliv - i blbých) dialogů, vykreslení motivací, vztahů, charakterů se jen tak nevidí, no. Takžé... 15 % za pěkný záběry Českýho ráje. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Nuda v ráji. Nevím, jestli to víc sprasil scenárista nebo dvojice režisérů, každopádně to selhává na všech frontách. Jako pozitiva bych viděl pár krásných záběrů pískovcových skal a horolezení. Nesouhlasí historické reálie, nefunguje střih ani hudba, dialogům občas není rozumět, prostě taková podfinancovaná poloamatérština. Ke konci jsem si už říkal, že „tohle snad nemyslí vážně, to je jak ze špatnýho filmu“. Jinak se to sice dá přežít, ale je k tomu potřeba dost se nutit (30%). ()

ROBOTER 

všechny recenze uživatele

Tak hloupě a naivně natočený příběh jsem snad ještě neviděl... Na to, že Vavřinec Hradilek není primárně herec, podal dobrý výkon. I další obsazení (Budař, Etzler, Rimský, Havelka, Kerekes) se mi líbilo. Jinak to ale byla totálně neuvěřitelná slátanina. Před nacisty ukrývající se horolezec se dlouhé měsíce pohybuje ve skalách v čistém bílém nažehleném svetru, mimo to si chodí do města kdy se mu zachce, především mezi své známé. Když zrovna nekorzuje po návštěvách, leze si po skalách na ty nejvyšší vyhlídky, zase nejlépe v tom křiklavě bílém svetru, aby na sebe co nejvíce upozornil. V zimě ve sněhu si taky chodí kdy chce kam chce, a to blbé gestapo není schopné jej podle stop vypátrat... Během filmu sice několikrát padne do spárů gestapa, ovšem jako zázrakem se vždy znovu dostane na svobodu. To vážně zůstává rozum stát, kdo tak blbý scénář dokázal přivést na svět. Naprostá absence soudnosti. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (9)

  • Film sa natáčal vo Vysokých Tatrách. (BathoryMan)
  • Automobil rodiny Friedelových nemá v žádném ze záběrů přední tabulku s poznávací značkou, což by v době Protektorátu bezpochyby nebylo tolerováno. (Martin_L)
  • Zpěvačka Radůza napsala pro film dvě písně. Píseň "Skalák" se objevuje již v knižní předloze, skladba "Tenkrát v ráji" je pak napsána přímo pro film. (raikonen16)

Reklama

Reklama