Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hudební komedie Jen ho nechte, ať se bojí, jejíž scénář byl napsán pro Luďka Sobotu a jeho spolupracovníky z divadla Semafor, je příběhem hudebního skladatele Aleše Brabce, který pro tvorbu zdánlivě potřebuje zvláštní atmosféru vyvolanou šokem... (Bontonfilm)

Recenze (169)

evangelik 

všechny recenze uživatele

Já bych byl k tomuto dílku velmi shovívavý, dokonce se mi líbí čím dál víc. Herecký projev L. Soboty je jistě originální, ale nejvíc na tom filmu oceňuji tu "meziřádkovou" ústřední myšlenku: Celé Alešovo okolí si myslí, že po každém leknutí z něj "vypadne" písnička, ale ve skutečnosti (jak už to bývá) je tou uměleckou múzou láska... ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Prumernej ceskej film, kterej neurazi, ale ani nijak nenadchne. Hodnoceni tohohle filmu zalezi na tom, jak moc muzete Ludka Sobotu a jelikoz me nevadi, tak se mi film celkem libil. Sice to jeho koktani je misty uz otravny, ale vetsinou ma dobry hlasky. Ostatni tu jsou vice mene proto, aby Ludkovi nahravali, ale treba takova Vondrackova tu jeste neni otravna. Co se tyce pribehu, tak neni podstatnej a je hodne jednoduchej, ale pisnicky nejsou uplne nejhorsi. Proste prumer. ()

Reklama

sportovec 

všechny recenze uživatele

Na této výrazně průměrné české veselohře upoutá mimo nesporně komický náboj, který do ní vložil režisér Rychman, skutečnost, že je hodnověrným dokumentem o činnosti Grosmannových semaforských pokračovatelů. Podařil se v ní i svého druhu zázrak: zpěvačku Helena Vondráčková, hraje-li zpěvačku Helenu Vondráčkovou, se mění v přijatelnou a místy i skousatelnou slušnou herečku. Je to svěží dílo, které potěší přesto, že nezanechává za sebou hlubší stopu. Patří při porovnání s obdobnými filmy té doby (ROMANCE ZA KORUNU) k tomu výrazně lepšímu. ()

BeranSon 

všechny recenze uživatele

Originalita. Film je opětovně postaven na "nesoustředěném" Sobotovi, který v tomto typu hraní neskutečně vyniká. Někdy mě film nudil a jindy je o zábavu nesmírně postaráno. Konec a i začátek je nesmírně kolísavý. Máme i lepší snímka, ale na odreagování to postačí. -5/10- Za sebe bych ještě chvilku strašil. ()

Linda.csfd 

všechny recenze uživatele

Tento film má u mne to privilegium, že ho řadím mezi filmová antidepresiva a těch je u mne jen pár vyvolených. A film, který má nade mnou takovou silnou moc, si prostě 5* zaslouží. Kdykoli mne hodí do pohody a do pozitivní nálady. Celková atmosféra je nabitá pozitivní energií, létem a sluncem. Miluji herecké výkony Vladimíra Menšíka, Miloslava Šimka a Petra Nárožného. Luděk Sobota je prostě Luděk Sobota - někdo ho má rád, jiný ne, on už jiný nebude. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (26)

  • Soukup (Miloslav Šimek) bydlí ve funkcionalistickém domu Na Dolinách 1278/47 v pražských Nuslích. Šestipodlažní činžovní dům byl postaven v roce 1936 podle projektu architekta Bertolda Schwarze ve funkcionalistickém stylu. Zaujme zajímavým řešením nárožní části s balkony a keramickými obklady. (sator)
  • Brabec (Luděk Sobota) říká v hudební škole, že přijel od maminky z Komušína, ten je však vzdálen od Českého Krumlova přes 100 kilometrů, průměrnou cyklistickou rychlostí by mu to trvalo na skládacím kole cca 8 hodin. (sator)
  • Skutečné Divadélko v suterénu existovalo v letech 1962/1964 v pražských Dejvicích. (NinadeL)

Reklama

Reklama