Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(3) / Epizody(43)

Luz, sebejistá dospívající lidská dívka, náhodou narazí na portál do kouzelného světa, kde se spřátelí s rebelskou čarodějnicí Edou a rozkošným malým válečníkem Kingem. Přesto, že Luz nemá magické schopnosti, sleduje svůj sen stát se čarodějnicí tím, že slouží jako učeň u Edy v Owl House a nakonec zde najde novou rodinu. (Disney Channel)

(více)

Recenze uživatele Mini_X k tomuto seriálu (4)

Soví dům (2020) 

Pokud vám chybí seriál ve stylu Městečka Záhad, tak tohle by vám mohlo spravit náladu. Jak už jsem zmínil, Soví dům je seriál, který má hodně podobné kořeny jako třeba Městečko Záhad (taky v tom dabuje Alex Hirsch tvůrce Městečka Záhad). Seriál má v sobě velice zajímavé provedení žánru fantasy a hororu. Fantasy je dle mě druhé nejvíce originální fantasy co jsem kdy viděl hlavně prvek kouzel. Hororový prvky tu nejsou tak moc jako ti fantasy, ale když jsou na scéně tak fungují na 100% a dizajn monster je kulervoucí. Postavy, to je asi to nejvíce překrásné na seriálu. Postavy co jsou sympatické, tak si je hned zamilujete, a ty nesympatické nebudete je mít úplně v lásce. Taky se chci zmínit o LGBT v seriálu. Ale tenhle vztah je naprosto bez chyby a podle mě se jedná o jeden z nejlepších vztahu v rámci LGBT . No a na závěr příběh, který je naprosto zajímaví a vy chcete vědět co se stane dál. Musím říct, že bych nečekal, že Soví Dům bude jedním z mích nejoblíbenějších animovaných seriálu. 10/10 ()

Thanks to Them (2022) (S03E01) 

Tohle byla hra na moje nervy. Nikdy by nečekal, že by se epizoda takhle moc soustředila na emoce a hlavně na postavy. Ale hezky po popořadě. Nejen, že se epizoda soustředí na postavy a jejich vztahy, ale také epizoda zvládal myšlenku bez naději. Podle mě se jedná o jednu z těch temnějších epizod co nám seriál dál. Intro sezony je podle mě nejlepší intro z celého seriálu (a ne jen kvůli Lumity v intru). Nový dizajn postav je krásný a naprosto bez chyby. Ale teď bych chtěl mluvit o každý postavě, konkrétně skupinu co se povedlo dostat do lidského světa. Luz byla neuvěřitelně napsána. Působila jako osoba, která si dává za vinu, že její přátel uvízli v jejím světě a myslí si, že všechno je to její chyba. Také bylo super sledovat, jak Luz postup času získávala naději. Amity byla zajímavá postava sledovat. Opět se mi líbilo, že její vztah z Luz byla k nezaplacení. Líbilo se mi, jak Amity se snaží udělat Luz zase holku, která je plná pozitivní energie. Kolem a kolem Amity opět fungoval, tak dobře jako v minulých sezonách. Willow a Gus fungují furt dobře, jako v minulých sezonách (není moc co dodat). No a na závěr Hunter, který byl neuvěřitelný. To jak provedli Huntera v týhle epizodě to jaký měl vztah z Flapjackem bylo nádherný a emocionální jako prase. Na závěr řeknu, že tohle je jedna z nejlepších epizod celého seriálu. Pokud chcete vidět epizodu, která se soustředí na emoce  ze Sovího domů. Tak tohle je ono. 10/10 ()

For the Future (2023) (S03E02) 

Tak jsme se konečně dočkali, máme tu druhou epizodu sezony třetí Sovího domu. No musím říct, že jsem zase nechápal, jak to zase Dana Terrace dokázala. Ale hezky popořadě. Tahle epizoda opět udělala správný krok a to, že epizoda se opět soustředí na postavy a hlavně na emoce, které opět jako v minulé epizodě fungovaly. Také jsem nevěřil, jak moc se tu pracovalo se startem epizody, které nejen, že byla dobrá, ale byla grandiózní a podle mě se jedná (hned vedle první epizody téhle série) o jeden z nejlepších otvíráku jakékoliv epizody. Postavy byly stejně geniální, jak již jsem mluvil ve své recenzi na první epizodu, ale dodám následující. Luz a Amity byli zase ten nádherný gay couple, který jsem si užíval každý moment když byli na scéně. Willow a Gus byli zase ty úžasný support přátele, které později v epizodě řeší svoje osobní problémy (a to má každá postava v téhle epizodě). No a pak Hunter, který sice ze začátku neměl moc prostoru, ale epizoda na to nezapomíná a v druhé části epizody Hunter dostane svůj vytoužený prostor. K závěru řeknu, že mě bude mrzet až nám vyjde poslední epizoda a bude konec, ale jsem rád, že Dana nám chce na dělit to nejlepší z jejího výtvorů. 9,5/10 ()

Watching and Dreaming (2023) (S03E03) 

Tato recenze nemá urážet Disney.Ne jedná se jen o závěr seriálu, ale o ENDGAME v animovaném filmovém/seriálové světě. Dechberoucí závěr seriálu Owl House, patří mezi jedno z nejlepších animovaných seriálových zakončení. Tahle 50 minutová epizoda měla všechno co ty předešlé. Postavy byly opět nádherně napsané, hlavně teda Luz, která má mnohem více prostoru než jindy, ostatní byl také geniálně napsané postavy. Tahle epizoda měla opět rotačák emocí a jedná se o nejsilnější epizodů z této série. Hlavně u konce se to nejvíce projevuje kdy jsem byl plný slz když jsem si uvědomil, že tohle je naposledy co vidím tenhle svět a postavy. Bude to složité vidět už třetí Disney animovaný seriál, který skončí (děkuji Disney >:0). Kolem a kolem musím říct, že tady není skoro nic co bych měl s kritizovat, jedná se o nádherný finále jednoho z nejlepších animovaných seriálu, které jsem kdy viděl plných odkazů na jiné epizody a bude to pro mě dost složité najít, takhle moc povedený seriál. 10/10 ()

Reklama

Reklama