Reklama

Reklama

G. I. Joe: Snake Eyes

  • USA Snake Eyes: G.I. Joe Origins (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Co člověka přivede k tomu, že chce zasvětit svůj život fyzické likvidaci grázlů všeho druhu? V případě muže přezdívaného Snake Eyes byla hlavní motivací stará dobrá pomsta. Po násilné smrti otce se vydal na nebezpečnou a krvavou cestu, která pro něj dřív nebo později nemohla dopadnout dobře. Naštěstí potkal Tommyho (fanoušci fenoménu G. I. Joe ho znají pod přezdívkou Storm Shadow), vznešeného japonského bojovníka, který ho vzal do své země a umožnil mu trénovat v řadách členů prastarého válečnického klanu. Kód cti, který jeho členové dodržují, staví Snake Eyes před zásadní dilemata. Například – může být touha po pomstě tou jedinou lidskou motivací? Přátelství s Tommym ho nutí dodržovat „správná“ pravidla klanu, touha pomstít otce za každou cenu ho však neustále láká na scestí. Lavírovat mezi dobrem a zlem se nedá dlouho, zvlášť když do osudů hrdinů příběhu vstoupí Cobra – mocná organizace, která touží po vládě nad světem a je ochotná pro ni jít doslova přes mrtvoly. (CinemArt)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (167)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Až překvapivě komorní akčňák o nejzajímavější postavě z originu G.I. Joe. Film je ve své podstatě retro akčňák, kde nechybí témata, jako nalezení svého vnitřního ducha, života nebezpečný trénink, tajemný artefakt, pomsta i zrada a jen občas to naruší digitální hadi. Schwenke je mizerný režisér, zde měl však k ruce (je to alespoň můj dojem) dobrý tým a natočil staromódní podívanou, která až na pár mizerných triků, jako by vypadla z 80. let a jen jsem čekal, kdy se objeví Van Damme. Mít film slušnější bitky a byl bych ještě spokojenější, takhle to je taková mírně odřená šedesátka. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Sterilní šavlovačka s katanama bez jediné kapky krve vč. takových klišé, jako je slepý mistr či trénink s miskami vody. Akce sice občas nabere grády, ale pořád to není nic, co by člověka zarazilo do sedačky. Rozesmějí i empatičtí plazi.  Alespoň že herecky to bylo jakž takž a obsadit Úrsulu Corberó alias Tokio byl celkem vtipný nápad. Ale jinak se během těch dvou hodin nenašel jediný okamžik, který by mi utkvěl v paměti. 40% ()

Reklama

UhLee 

všechny recenze uživatele

(5/10). Šablonovitý akční film, který měl ucházejícího představitele v podání Henryho Goldinga. Snake Eyes byl čitelný až na půdu a nepřinesl nám vlastně nic překvapivého. Jediné, co tam bylo originální byly jednotlivé zkoušky - zvlášť první a třetí. Ta druhá byla taky trochu odbytá. Moc se mi taky líbily akční sekvence s katany. Zvlášť u Tommyho to byla radost pohledět. Bohužel snímek mohl být alespoň rating R, protože takhle to působilo hrozně dětsky. Pár kapek krve by neuškodilo. Pomyslným hřebíkem do rakve pak byla logika a zbytečnost některých postav. Vážně nechápu, proč tam dávali Samaru Weaving, která tam byla totálně zbytečná. Ještě víc jsem kroutil hlavu nad tím, když se baronka příhodně přidala na stranu klanu a Snake Eyes ani nehnul brvou. I přes skutečnost, že jsem původní G.I.Joe neviděl, tak bych to shrnul jako hloupoučký akční film s nenaplněným potenciálem. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

No toto bola taká blbosť. Kde začať? Pol dňa som kukal prvé dva diely, aby som bol v obraze. Po pár minútach, keď sa biely chlapec z filmov zmení na žltého v hlavnej úlohe som si pomyslel, že toto asi nebude tak úplne predbiehať filmy. Potom sa príbeh rozbehol a bolo to definitívne. Ide si to svojou cestou, je to zamerané na Ázijský trh ( žmuk Mortal Kombat ) a Snake Eyes je jednoducho had. Čo všetko mi vadilo? Málo dobrej a uveritelnej akcie, katastrofálny kasting, úbohé choreografie a miestami vykrádačky iných filmov (hrad, kamion s autami). Záverečná akčná scéna bola skôr na smiech ako kvalitné vyvrcholenie. Počas dvoch hodín sa tam viac kecá o mrtvých otcoch a keď príde na katany, tak je to nanajvýš úsmevné. Ako origin zmätočné, ako základ na budovanie nového univerza slabé a ako samostatný akčný film podpriemerné. 2 z 5 (CinemaCity Polus) ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Origin nejslavnějšího člena G.I. Joe je sympaticky jednoduché, ale celkem zábavné akční béčko, které co se akce samotné týče kope většinu času hollywoodský průměr, ale občas dovede příjemně překvapit. Schwentke navíc s akcí nešetří a když už si mají lidi povídat, je to alespoň v krásně kýčovitém „japonském“ prostředí plném neonů a meditačních zahrad. Zábavná blbina, která ví, že se v ní musí pořád něco dít, aby se člověk nezačal nudit. Na první hollywoodskou ligu to není, na příjemně strávené dvě hodiny v kině to stačí. Pokud člověk ví, do čeho jde. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (3)

  • V predchádzajúcich dvoch filmoch hlavný hrdina Snake Eyes nepovedal ani slovo. V tomto filme je táto postava zobrazená aj ako hovoriaca. (MikaelSVK)
  • Vo filme sa objaví mnoho vozidiel značky Hyundai, ale zaujímavé je to, že od roku 2021 už v Japonsku nie sú žiadni predajcovia menovanej značky. (MikaelSVK)
  • Natáčení započalo 15. října 2019 v kanadském Vancouveru. V lednu 2020 se pak štáb přesunul do Japonska a točilo se v Tokiu. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Spin-offu G.I. Joe se v kinech nedaří

Spin-offu G.I. Joe se v kinech nedaří

26.07.2021

Hračkářský konglomerát Hasbro a jeho produkční společnost eOne, pod kterou v budoucnu budou vznikat i nové filmy ze série Transformers, jistě doufal, že nový akční snímek Snake Eyes: G.I. Joe Origins… (více)

Top Gun a Mission: Impossible se odkládají

Top Gun a Mission: Impossible se odkládají

09.04.2021

Studio Paramount Pictures opět lehce zamíchalo svými daty premiér a největšími postiženými snímky jsou tentokrát Top Gun: Maverick a Mission: Impossible 7. Nově se tedy pokračování legendárního Top… (více)

Reklama

Reklama