Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Advokát se ocitá před téměř neřešitelným úkolem: určit, jak odškodnit rodiny, které po útocích z 11. září 2001 utrpěly nevyčíslitelné ztráty. A dostane velkou lekci z empatie. (Netflix)

Recenze (46)

Dale 

všechny recenze uživatele

Vysoko oceňujem hlavnú myšlienku filmu - vyčíslenie hodnoty ľudského života. Ako to niekto dokáže podľa nejakého vzorca presne vyčísliť, podľa toho, aké mal výnosné zamestnanie, či bol ženatý, či mal deti, ale aj či mal hypotéku alebo poistku... Zaujímalo by ma, na koľko by bol podľa tohto vzorca vyčíslený môj život... Je to niečo, čo stojí za zamyslenie. Škoda, že film túto myšlienku naplno nevyužil a nedokázal to podať zaujímavejšie. Vpodstate sa sústreďuje len na výpovede pozostalých obetí, ktoré sú tiež silné, no na hraný film to je málo, skôr by sa to hodilo do dokumentu. Film mal dosť hluchých a nudných miest a nedokázali to vytrhnúť ani Keaton s Tuccim. ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

„Někdy není co říct.“ Ak sa rozhodnete pre nejaký film, mali by ste sa do pozerania pustiť bez predsudkov. To je pri udalostiach o 11. septembri ťažké. Dobre zvládnuté hlavné postavy a uveriteľný príbeh. Mohlo to takto prebiehať. Horšie je, že pre nás je celý americký súdny systém a ochota ľudí súdiť sa o čokoľvek – cudzí a nepochopiteľný ľudský prvok. ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele

Michael Keaton jako právník, který za vládu vypočítává odškodnění obětem a pozůstalým po teroristických útocích z 11. září 2001, aby zabránil hromadným žalobám a proti němu stejně skvělý Stanley Tucci, který mu ty výpočty ničí lekcí z empatie. Americká kultura souzení se o odškodění a měřitelnosti všeho v penězích ve filmu, který je jen takový povídací, ale i díky přesvědčivým hereckým výkonům se na tenhle právnický film s trochou věrohodného dojetí a cynismu dobře kouká. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý film, u ktorého by som vyzdvihol najmä ten filozofický rozmer, vďaka ktorému je tento príbeh o to viac adresnejší a pozoruhodnejší. Filozofická otázka "Akú cenu má život?" sa tu nesie prakticky celým filmom, a hľadanie odpovede je viac než ťažké. Tejto advokátskej kancelárii, ktorá dostala za úlohu vyčísliť hodnotu životov, rozhodne nezávidím. Vytvoriť vzorec, ktorý určí kategórie a hranice odškodnenia, v takejto otázke, to pôsobí možno ako hyenizmus, ale na druhú stranu, lepšie ako keby pozostalí nedostali nič. Ale chápem, v tejto situácii sa zdá byť všetko bezcenné... Čo sa týka filmu, bolo to emocionálne vypäté, ale žiadna citová vydieračka. Takže podľa mňa vcelku vydarené a najmä pútavé. Herecké obsadenie výborné, dialógy kvalitné, príbeh silný, akurát miestami sa mi to zdalo až príliš zamotané v tej vetve o hasičovej rodine (jednej aj druhej). Ale beriem, že aj toto bolo treba k dramatizácii príbehu. Každopádne, zaslúžené 4*. Btw. To by bola zaujímavá filozofická úloha aj napr. na stredných alebo vysokých školách - Akú cenu má ľudský život? ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

není to sice klasické právnicko-soudní procedurální drama,ale nemá k nim zas tak daleko a já mám tenhle druh filmů rád a i v tomhle případě sem se dobře bavil (pokud se to slovo dá použít u něčeho podobného) celou dobu.Worth krom dobrých herců (Keaton je prostě borec) přichází se zajímavou a za mě těžkou otázkou jaká je cena lidského života.Samozřejmě je tu možnost brát vše dle současné pozice a platu,ale co ty neměřitelné ukazatele?Samozřejmě odpověď se tu nedozvíme,nicméně bylo zajímavé sledovat s čím vším se tým okolo fondu musel potýkat.A to i přesto,že americká nátura soudit se s kýmkoliv pro cokoliv je nám tady až na výjimky cizí...80% ()

Galerie (29)

Zajímavosti (1)

  • Ken Feinberg (Michael Keaton), fanoušek klasické hudby a opery, má v kanceláři zarámovaný plakát The Yale Symphony Orchestra – Mauceri, Janáček, Dvořák. (Anyk)

Reklama

Reklama