Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je nejasné, co se přesně stalo, když byl devatenáctiletý Talib Ben Hassi v policejní vazbě. Policisté Jens a Mike jsou na běžné hlídce v kodaňském ghettu ve chvíli, kdy v rádiu oznámí Talibovu smrt. Zpráva roznítí nekontrolovatelný vztek mezi mládeží v ghettu, kteří touží po odplatě. Najednou se oba policisté ocitají v pastí a musí bojovat zuby nehty, aby našli cestu ven. Nadčasový thriller o policejní brutalitě a rasovém napětí vás stejně jako francouzský film Bídníci nenechá chladným vůči násilí všude kolem. (Film Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (72)

Marze 

všechny recenze uživatele

Nocni akcni thriller o preziti. Znemozni vam to dychat do posledni sceny. Lovci se stavaji lovenymi. Filmova remesla jsou na urovni.Na druhou stranu je to predvidatelne a postavy pro me nebyly moc zajimave. Film se dotyka demografickeho posunu v Evropu. Behem jedne generace zen jich vzdy jedna tretina kvuli nizke porodnosti zemre.Jak rika vynikajici psycholog Jeronym Klimes,je to situace srovnatelna se stredovekym morem.Proto jsou do EU importovani ve velkem na praci mlsdi arabsti muzi.Policiste zde jsou vykresleni jako zli a jeden z dvojice je rasista. Cele je to natoceno z uhlu pohledu policie. Libila se mi treba scena s policistou,psem a vytahem. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

když bych srovnal podobně laděné kousky jako třeba francouzské Bídníky a nebo Ayerovu Patrolu,tak Shorta je z nich nejslabší.Je sice hezké,že film reaguje na poměrně aktuální témata,oproti konkurenci mu chybí hutnější atmosféra.Ne snad že by tu nebyla vůbec,ale zatímco oba filmy co jsem zmínil výše postupně gradovaly a Bídnící byly ve finále sakra nepříjemní,tady tempo kolísá a ve chvílích kdy by měl film vrcholit tak zpomalí a zaměří se na oba hlavní protagonisty.A ti bohužel nejsou nijak extra zajímaví.Naopak jde o poměrně jednorozměrné a klišoidní figurky - xenofobní blbeček a mlčící Mirek Dušín.Čekal jsem víc...60% ()

Reklama

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Dánové letos přinesli i něco trochu jinačího. Akční nálož, která se i trochu hraje na menší boj o přežití. Ten ale bohužel po pár minutách není tak vyhrocené, jak by se zdálo. A asi i chtělo. Prvotně mále onen seznamovací rozjezd, který funguje v celku dobře a pak je tu právě ta akce. Ta je v rámci záběrů a skladby velice hravá až inovativní. Poté je ale lichá myšlenka, že by to neustále byl jenom boj o přežití. Brzy z toho je totiž něco mezi sociálním dramatem s vývojem postav, ale taky trochu hašteření. Zbytečného. Ale kdo ví. Film ke všeliké té akci začne být brzy v celku nudný. Nebo alespoň zdlouhavý, což nezní tak strašně. Pocity jsou kolem toho stále trochu stejný. I tak určitě bych neřekl, že bych šlo o něco hrozného. Naopak jde o určitý signifikantní kousek akčního i obecného filmu minulého roku. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Když čtvrť připomíná sud se střelným prachem, stačí jedna jiskra a policie je Shorta.. Snaží se to občas vybruslit z žánrových klišé, ale v okamžiku, kdy se jeden z policistů dostal do jistého bytu, už zůstal jen konstrukt, který ztratil na důvěryhodnosti. Na druhou stranu je fajn, že se ten „nepokoj lidem dobré vůle“ nesnaží hledat řešení, protože s řídkou přítomností kladných vzorů to ani nejde. Možná si víc povídat o fotbale.. ()

kenkaku odpad!

všechny recenze uživatele

To, že se první 1/3 filmu jen čistě žvaní není ani tak problém, jako to že v jednotlivých pasážích nedává smysl. Proč musí přes celé ghetto (a pak zase jdou zpět)? To jsou jako na ostrově? Vážně se ta dvě paka musí porvat jako retardi bez výcviku? Proč s sebou pořád tahají toho fracka? Vážně nemají jiné priority (třeba vlastní krk)? Vážně ten automat v tom ghettu zahodil? K tomu debilně dlouhé záběry (mnohdy rozmazané) na nic a o ničem. Vážně jsem asi viděl jiný film než ostatní (ti se 4 hvězdičkovým hodnocením obzvlášť). ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • Rocková pieseň, ktorú môžme počuť v jednej scéne v rádiu vo vozidle, je „Drinking With Myself“ od kapely Alabama Black Snakes. Produkčný dizajnér filmu, Gustav Pontoppidan, hrá v tejto kapele na bicie. (ShortyIC)
  • Ghetto Svalegården v Kodani, kde sa film odohráva, je vymyslené. (ShortyIC)
  • Hlavné postavy Mike Andersen (Jacob Lohmann) a Jens Høyer (Simon Sears) prešli pred začiatkom natáčania rozsiahlym výcvikovým táborom s technickým poradcom Dennisom Petersenom. (ShortyIC)

Reklama

Reklama