Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je nejasné, co se přesně stalo, když byl devatenáctiletý Talib Ben Hassi v policejní vazbě. Policisté Jens a Mike jsou na běžné hlídce v kodaňském ghettu ve chvíli, kdy v rádiu oznámí Talibovu smrt. Zpráva roznítí nekontrolovatelný vztek mezi mládeží v ghettu, kteří touží po odplatě. Najednou se oba policisté ocitají v pastí a musí bojovat zuby nehty, aby našli cestu ven. Nadčasový thriller o policejní brutalitě a rasovém napětí vás stejně jako francouzský film Bídníci nenechá chladným vůči násilí všude kolem. (Film Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 4

Recenze (72)

Marze 

všechny recenze uživatele

Nocni akcni thriller o preziti. Znemozni vam to dychat do posledni sceny. Lovci se stavaji lovenymi. Filmova remesla jsou na urovni.Na druhou stranu je to predvidatelne a postavy pro me nebyly moc zajimave. Film se dotyka demografickeho posunu v Evropu. Behem jedne generace zen jich vzdy jedna tretina kvuli nizke porodnosti zemre.Jak rika vynikajici psycholog Jeronym Klimes,je to situace srovnatelna se stredovekym morem.Proto jsou do EU importovani ve velkem na praci mlsdi arabsti muzi.Policiste zde jsou vykresleni jako zli a jeden z dvojice je rasista. Cele je to natoceno z uhlu pohledu policie. Libila se mi treba scena s policistou,psem a vytahem. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Úvod jasně odkazuje na Floydovo zakleknutí a na nepokoje v podání BLM reaguje vlastně celý film. Budiž. Taková je doba. Kdyby to bylo dostatečně akční a šlapalo to, dal by se odpustit i ten protivný podtext. Jenže bohužel. Film se víc soustředí na protikladnou dvojici policistů, kteří uvízli v bouřící se čtvrti. To mohlo fungovat chvíli, ale celkem záhy to začalo váznout. Rasistické hlášky v podání prvního z nich začaly brzy unavovat a mlčenlivé správňáctví druhého lezlo na nervy. Závěrečné vyznění mě skoro rozesmálo. Herecky sice slušné a ani kamera nebyla k zahození, ale podle hodnocení a ohlasů jsem čekal něco víc. 35% ()

Reklama

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Ano, ano!!! Taxe mají točit filmy! Nesympatický, samozřejmě hloupý!!!(jak jinak) zkurvený předsudečný rasista a zapřisáhlý xenofob spolu se sympatickým, filantropickým, chytrým a megasprávňáckým sluničkářem mají problém v naprosto přirozené a všemi chtěné hnědodánské ummě plné jen a jen bílých ovcí, spravedlivě rozhořčené po hnusně rasistickém zakleknutí krystalicky nevinného Hassana ibn Floyda. A jak už to v Novém světě musí chodit, sluníčkář rád položí za svou svatou a neoddiskutovatelnou pravdu život, zkurvený rasista zchytří a prozří, jaký byl zaslepený předsudečný debil, vezme práci v neziskovce a naučí se ze srdce milovat všechny ty kulturně nádherné a společensky totálně prospěšné islamisty, co ho postřelili, a se kterými se přeci každý tak rád podělí o generacemi zasraných privilegovaných otrokářů vybudovaný blahobyt. Je mi teď upřímně líto například Saudské Arábie, Ománu, Jemenu, Jordánska, Sýrie a dalších tolik pokrokových zemí, jejichž pilíře společnosti raději odcházejí do roztrhání těla pracovat pro rozvoj západní civilizace nevěřících psů, než aby přispěli ke zvelebování své rodné hroudy až k dokonalému chalífátu. A kromě té přízemní demagogie to navíc byla na hlavu postavená a zoufale nudná Shračka. Loučím se předvolebním heslem čektekových antifasmažek – Mohamedán do každé rodiny! Pěkně za tím korektním světem všude kolem zaostáváme. Musíme si tedy pořádně vrhnout rukávy, soudruzi, a začít daleko usilovněji pracovat na těch lepších zítřcích. Vždyť bez práce s budováním přistěhovaleckých ghett v žádném případě nejsou koláče v podobě nepokojů v nich! ()

Warhorr 

všechny recenze uživatele

Ze všech těch ''sídlištních'' krimi ( Athena, Bídnící, Severní Marseille ) je Shorta asi nejméně reálná, ovšem mě osobně přijde jako nejdrsnější a nejvíce jsem se u ní bavil. Trochu na způsob již zmíněné Atheny, kdy po smrti mladistvého chlapce začnou nepokoje. Do nich jsou znenadání zapojeni i dva policisté. Máme tu koncept špatného a hodného poldy, plus nevyřešený policejní zákrok z dřívějška, kvůli kterému jsou posléze oba v rozepři. Příběhově je to super, stane se z toho skvělej panelákovej survival, bezprostřední útek z pekla, spousta akce, střelba, nervydrásající momenty, rasismus, policejní šikana, obě strany barikády, jak u policie, tak u přistěhovalců, jejich temná i světlá stránka. Konec je teda těžkej. Dovolil bych si to i nazvat from zero to hero, from hero to zero. Tohle jsem vážně nečekal. Jen škoda, že nebylo více vidět rabování a vandalismus a celkově ten chaos, pak bych klidně i naplno bodoval. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mělo koule!!! Okamžitě mě napadla parafráze na Paul Newmanův film "Pevnost Arabů v Dánsku". Je to fuck brutální ukázka života Kodaňského ghetta s jejími imigranty na straně jedné a policií na straně druhé. i když takových různých příběhů a filmů jsem viděla mnoho, ale tenhle se prostě vymyká svou syrovou a takovou jako upřímnou real kamerou. Taky jádro příběhu, kdy se neustále mění sympatie od jedné strany ke druhé a zase zpátky mě naprosto dostávala. Ukazuje na to, že nic není černobílé a stejně tak ani "zlo" nebo "dobro" . Je to zcela jistě fucking trip, který jak začal, tak i skončí. Jak bych to tak hezky česky odlehčila prostě "DEN BLBEC", který ovšem trvá už příliš dlouho a nemá konce! Za mě 100% ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • Ghetto Svalegården v Kodani, kde sa film odohráva, je vymyslené. (ShortyIC)
  • Hlavné postavy Mike Andersen (Jacob Lohmann) a Jens Høyer (Simon Sears) prešli pred začiatkom natáčania rozsiahlym výcvikovým táborom s technickým poradcom Dennisom Petersenom. (ShortyIC)
  • Rocková pieseň, ktorú môžme počuť v jednej scéne v rádiu vo vozidle, je „Drinking With Myself“ od kapely Alabama Black Snakes. Produkčný dizajnér filmu, Gustav Pontoppidan, hrá v tejto kapele na bicie. (ShortyIC)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno