Reklama

Reklama

David Attenborough: Život na naší planetě

  • Velká Británie David Attenborough: A Life on Our Planet
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Známý moderátor se ohlíží za svým životem a historií vývoje života na Zemi. Truchlí nad ztrátou divočiny a přichází s vlastní vizí budoucnosti. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (340)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Dokým bude David Attenborough stále dýchať... hoci má 93...verím že bude stále usmerňovať tých privilégovaných, ktorý môžu niečo zmeniť. Sila tohto svedectva je v jeho úprimnosti, porovnávaniu a prognózam. A hoci sa môže na chvíľu javiť pesimisticky, je zároveň aj plný odporúčaní a postrehov ako to zmeniť. A nie len na tej globálnej rovine ale aj na individuálnej. Ďalšia z vecí, ktorú treba vidieť a doceniť. A úvod a záver v Černobyle považujem za trefný a skvelý autorský zámer. ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Funguje to skvěle ve všech rovinách. Funguje to jako přírodovědecký dokument s krásnou vizuální stránkou, funguje to jako životopisné dílo jednoho významného přírodovědce a dokumentaristy a hlavně to funguje jako závažné a alarmující svědectví jednoho moudrého muže, který zasvětil celý svůj život pozorováním a zkoumáním přírody. Tohle by měl vidět každý a každý by si z toho měl něco vzít. Jinak bude život našich dětí velmi, velmi smutný... ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Statistikami a depresivním obsahem mi to připomnělo Threads v klimatické verzi. Záběry jsou perfektní a poselství jasné. Jde o takovou hodně obecnou analýzu, která nejde dopodrobna. U apokalyptické části to zas tak nevadí, ale zejména u části, která radí, že každý může přispět svým dílem například změnou jídelníčku by možná stálo za to být o něco více vzdělávací. Ale asi to byl záměr. Attenborough nechce lidi poučovat, pouze upozornit a další iniciativu už musí projevit divák sám. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Chápu, že už musíme konečně něco začít dělat, aby se nám planeta nerozpadla pod rukama. Jenže jako každý správný sobec nechci být omezována, nechci se stát veganem, nechci všude chodit pěšky a nechci své tělo halit do fíkového listu (nebo tedy do nějakého většího listu). Chci své alespoň domnělé pohodlí, svůj přístup k internetu a vůbec, chci užívat výdobytky moderní civilizace. Mám celkem velkou šanci, že konce světa se nedožiju. Pokud tedy nějaký cvok nezmáčkne tlačítko odpalující zbraň hromadného ničení, aby dokonal to, co lidstvo načalo. Klepu si na čelo vždy, když čtu zprávy o partě drbanů, která se někde přilepila, aby zamezila projet několika autům, nebo vzlétnout jednomu letadlu. Nechápavě kroutím hlavou nad výmysly green dealu, které nás uvrhnou do ekonomické recese a přírodě stejně nijak nepomohou. Ano, jsem ten dav, který bezohledně drancuje, nebo tomu alespoň mlčky přihlíží, naši planetu. Jsem ten dav, který neřeší, co bude potom, i kdyby to potom bylo již zítra. Ale teď se hlásím jako malá součástka toho davu, součástka, která konečně dostala impuls, jak přestat být bezhlasým kusem davu a má neskonalou touhu řvát na všechny politiky světa: „Krucinál, přestaňte se dohadovat o hloupostech! Podívejte se na tenhle film a začněte konečně jednat. Proto jsme si vás zvolili, proto vás platíme, protože chceme mít budoucnost. Tak nám ji dopřejte". ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

No určitě je to myšlenkově podnětnější a kvalitnější divácký zážitek, než filmy o mongoloidní Grétě, ale stejně si myslím, že pan Attenborough ve svém teatrálně patetickém životním poselství neřekl nic nového, co by aspoň průměrně vzdělaný a o svět se aspoň průměrně zajímající člověk už dávno nevěděl. Sesumírovaná fakta o růstu populace, teploty a škodlivin, a naopak o klesání počtu hektarů lesa a živočišných druhů, jsou všeobecně známa. A řešení taky - přestat se množit, nežrat maso a energii brát ze Slunce. Skvělá zpráva, teď to ještě ale bude potřeba zrealizovat, hlavně tedy v onom tzv. třetím světě. Nevím ovšem jak, podobnými prvoplánově dojímavými dokumenty asi sotva. Já osobně nejdřív kdysi před léty spoléhal na ptačí chřipku nebo na ebolu, že by mohly to lidské přemnožení trochu přibrzdit, ale byly to slepé uličky. A čínská chřipka je taky bohužel zdá se jenom uměle přiživovaný a zveličovaný mediální humbuk. Takže snad se žlutým soudruhům v tajných podzemních laboratořích časem podaří vyrobit nějaký opravdu pořádný supercloumák, který s tou nadměrně početnou lidskou populací teprve pořádně zacloumá, ne jako to nedochůdče covid-19, nebo jak se to jmenuje. A nebo s něčím přijde sama matička Gaia. A buďte v klidu, nebylo by to zdaleka první masové vymírání v dějinách Země, jak známo. Jo a mimochodem až se za pár miliard let stane ze Slunce rudý obr, bude tady stejně se životem šmytec, takže ty řeči o tom ohrožení biodiverzity berte s nadhledem a "z hlediska Věčnosti". ()

Galerie (31)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

Reklama

Reklama