Reklama

Reklama

Vlkochodci

  • Irsko Wolfwalkers (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Mladá zaučující se lovkyně se s otcem vydává do Irska, aby tam pomohla s vymýcením poslední vlčí smečky. Vše se ale změní, když se spřátelí se svobodomyslnou dívkou ze záhadného kmene, o němž se říká, že se v noci proměňuje ve vlčí smečku. (Apple TV+)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (200)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Ke zhlédnutí mě nalákala velmi zajímavá animace. která se mi moc líbila. Stejně tak se mi líbil dabing ústředních postav a několik písní, které zde zaznějí. Za absolutní selhání ovšem považují příběh, který byl nesmírně nezajímavý a krajně nudný. Tam jsem si bohužel nenašel absolutně nic, co by mě alespoň trošku bavilo a vtáhlo do děje. Postavy žalostně napsané a celé je to nezajímavé, šablonovité a nechutně předvídatelné. Animákům moc nefandím, ale tento byl zvlášť špatný. Celé to nějak proplulo kolem mě. [20 %] ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

S Vlkochodci se už delší dobu nese naprosto zasloužený hype, nicméně za sebe musím říci, že v jinak dost pustém roce 2020 se vyrojilo opravdu hodně animáků a konkurence tedy byla silná. Od režiséra Tomma Moorea se mi moc líbila Píseň moře a musím dohnat i jeho předchozí počin, ovšem k mému překvapení mě o něco více zasáhla konkurenční pixarovská Duše, a to už dávno studiu s lampičkou nenadržuji. Nic to však nemění na tom, že Wolfwalkers božsky naanimovaná radost, která v pandemické době mnoha rodinám zlepší náladu, ačkoliv musela vynechat kina. Příští režisérův projekt samozřejmě budu s radostí očekávat. PS : jednu z nejdůležitějších postav dabuje Sean Bean, ale nenechte se zmást :) 80% ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Magie Tomma Mooreho dotažená k dokonalosti. Zatímco jeho předchozí režisérské počiny mě okouzlily svou originalitou, ale emočně se mi úplně 100% pod kůži nedostaly, Wolfwalkers si mě omotali kolem prstu od prvního momentu. A to nejen okouzlující, k dokonalosti dotaženou a hrozně sympatickou animací, ale i milým příběhem, který má co sdělit jak dětem, ale narozdíl od mnoha jiných animáků se svým vyspělým uchopením děje bude líbit bez kompromisů i dospělým. Krásná hudba složená z typicky irských motivů samozřejmostí. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

V centru je dospivajici hrdinka z neuplne rodiny. Ma sve sny a narazi na fobie a konvence maskulinni spolecnosti. V cyklickem antickem case prirody zde existuje prirozena spravedlnost. Psi jsou nasi nejmilejsi ochocenci a vlci jsou jejich nejblizsi pribuzni i kdyz se jim od dve tretiny zmensil mozek. Celoplanetarni masove kaceni lesu je nyni nejvetsi problem megamnoziciho se lidstva. Proto je tento ekologicky apel pro deti velmi vychovny. Povzbuzuje je k osobni odvaze. Pritom zabavnou formou. Film je pritom vhodny i pro dospele. Na filmu je vyborna vytvarna cast a zpusob vypraveni. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Krásná atmosférická pohádka. Ta animace se mi na první pohled moc nelíbí, ale ve filmu funguje. Zaujal mě kontrast přísného, krutého katolictví a živelného, svobodného pohanství. Je to bezva i v osobní rovině, takže povinné animákové dojetí k slzám se rovněž dostavilo. Pátou dávám za krásné a dojemné písničky. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (7)

  • Příjmení Mebh – Óg MacTíre – znamená „mladý vlk“. Robyn Goodfellowe je pojmenována podle postavy Robin Goodfellow z Shakespearova dramatu „Sen noci svatojánské“. (Wolffram)
  • Děj se odehrává v okolí irského města Kilkenny. Zde také sídlí animátorské studio Cartoon Saloon, které film vytvořilo. (Wolffram)
  • Ve scéně, kde se Robyn poprvé promění ve vlka, bylo na animaci použito 1 500 listů papíru. (ondyGAMESTV)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

Reklama

Reklama