Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jindřich Plachta v úsměvném příběhu o neobvyklém dědictví.  Mladý muž Láďa Tůma získá s dědictvím po bohatém strýci i strýčkova oblíbeného komorníka Vlastimila Chytráčka, se kterým musí mít po dobu jednoho roku uzavřenou pracovní smlouvu. Ta je podmínkou k získání dědictví. Chytráček se o nového pána stará stejně oddaně, jako se staral o jeho strýce. To však přináší mladíkovi mnoho komplikací - v zaměstnání i v lásce... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (46)

troufalka 

všechny recenze uživatele

Walter Schorsch má za sebou dva zajímavé filmy. Zatímco Včera neděle byla je spíše taková dámská volenka, Sluch a pán je zaměřen především na pány. Nejsou o žádnou taškařici a komediálními figurani, spíše o vlídný úsměvný příběh, který je postavený na umírněném herectví Jindřicha Plachty a na slovních hříčkách. ()

Bigrambo 

všechny recenze uživatele

Co všechno může způsobit jedno dědictví, které má ovšem jeden malý háček, jednu malou podmínku? Jindřich Plachta zde exceluje v roli komorníka, neboli sluhy gentlemana, Chytráčka, který se po dlouhé době vrací do vlasti z Jižní Afriky. A svým vytříbeným a uhlazeným chováním způsobí nejednu radost i starost – obsazení Plachty do této role bylo opravdu trefou do černého! Navíc ho skvěle doplňuje Václav Trégl, takže je o zábavu postaráno a já mohu tuto povedenou komedii jen a jen doporučit! ()

Reklama

Marthos 

všechny recenze uživatele

On je sportsman a ona půvabná dcera prezidenta sportovního klubu. Nečekané a neobvyklé dědictví v podobě sluhy s perfektním vystupováním se ovšem neslučuje s existencí chudého úředníka, kterého v zaměstnání i v soukromém životě čekají horké chvilky. Ovšem nikde není psáno, kdo má být sluhou a kdo pánem... Tvůrci vypilovali příběh málem k dokonalosti – především scény s kropením chodců, pojízdnou rychložehlírnou a zmařenými zásnubami jsou nejen vtipné, ale mají také správně načasovanou pointu a zaujmou tím i náročnějšího diváka. Z herců nelze nevyzdvihnout Jindřicha Plachtu, který v roli oddaného komorníka vytvořil rozkošnou figurku, zábavnou a svrchovaně bezprostřední, a Václava Trégla, jehož krejčík, oddaný poetickým (sebe)klamům, vnáší do filmu žádaný a žádoucí komediální esprit. Láska, mládí, píle, odhodlání, vytrvalost a také nakažlivý optimismus, který z tohoto půvabného filmu doslova prýští, sebou strhává i současného diváka, unášeného na vlnách tehdy ještě nezlom(e)né prvorepublikové demokracie. ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Dědictví, láska, podnikatelský záměr plus právnická klička. Básník, komorník a sportsmen. "Vodpusť můzo, že tě klamu, budu básnit pro reklamu." Přesvědčivé herectví (Filipovského miniatura) a pocta kanoistice i fotbalovým fanouškům. V předvečer mobilizace ♫ "zní píseň svobody, mládí a přírody ... abychom zvítězili" s gondoliérem Plachtou na zádi. ()

marťan 

všechny recenze uživatele

Pán a sluha je dobře vydařená komedie. Hrají : F.K. Veselý, Jindřich Plachta, Eva Gérová. Ladislav Tůma (Frant.Krištof Veselý) se nečekaně dočká dědictví po bohatém strýci, který žil v Africe. Odkázaný jeden a půl milionu dostane jen v případě, že zaměstná jeho věrného komorníka Vlastimila Chytráčka(J.Plachta), a zůstane s ním tak celý rok. To chudému úředníkovi značně zkomplikuje život. Plat sice dostává komorník ze strýcových peněz, ale skutečnost, že zaměstnává komorníka, má pro něho těžké následky. Tůma přijde o práci, a snoubenku Hanu (Eva Gérová). ()

Galerie (8)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se také v Praze - Braníku. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Filmovanie prebiehalo v Svatom Jane pod Skalou a v Českom veslárskom klube v Prahe. (dyfur)
  • Film měl premiéru v den konání mnichovské konference. (Kulmon)

Reklama

Reklama