Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po velkém diváckém ohlasu komedie Zítra to roztočíme, drahoušku…! natočil scenárista a režisér Petr Schulhoff v roce 1980 volné pokračování. Otevřený konec příběhu rodiny Novákových a Bartáčkových si o to ostatně sám říkal. Tentokrát si obě rodiny nevyvádějí zlomyslné kousky, ale podle rčení, které je zároveň názvem filmu, se snaží bezpracně získat co nejvíce peněz. A tak vymyslí – zejména Novákovi – velmi originální způsob zbohatnutí. Založí fiktivní klub Nováků a korunky se jen pohrnou. Bartáčkovy má zase spasit návštěva bohaté tetičky z Ameriky… I tentokrát vsadil Petr Schulhoff především na oblíbené herce – setkáme se zde opět s Ivou Janžurovou, Stellou Zázvorkovou, Luďkem Sobotou, Dagmar Veškrnovou a Františkem Peterkou. Proti první části však došlo k přeobsazení role Nováka staršího – Miloše Kopeckého vystřídal Jiří Sovák. (Česká televize)

(více)

Recenze (220)

mzss1 

všechny recenze uživatele

Stará česká klasika. Sice to není nějaká superhvězdná bomba na kterou bych se díval pokaždé, ale jednou za čas to pobaví. Chce to na to mít tu pravou odpočinkovou a i snad rodinnou náladu. V každém případě je to nadprůměr, kde si to tu 4 hvězdu zaslouží. Nejlepší je herecké obsazení a jejich výkony. Kéž by takových herců bylo i nyní v téhle době a ne ty šašci co účinkují někde v nějaké superstar, pak natočí nějaký tv český film dnešní doby a jsou z nich hrdinové. I poměrně krátká stopáž filmu je na místě, vše zde uteče rychle, jednoduchý scénář především založený na dialodzích. Proto hodnotím na slušných 75% = **** ()

Havala 

všechny recenze uživatele

Nečekejte žádnou extra vyjímečnou zábavu, ale klasickou komedii 80. let. Kdo je miluje, jako já, tak určitě nevynechá občasné uvedení v televizi. Akorát škoda že Kopeckého nahradil Sovák, ikdyž i toho mám rád. Kladně hodnotím zápletku s tetičkkou z USA, ktera tem je vylíčena jako imperialistický živel schopný zkoupit celý václavák. Ale taká už byla doba, prostě se mi zdá trapné neustálé přetřásání vlivu režimu u filmů této doby. Prostě se to tak natočilo a hotovo. To bysme museli kritizovat za vliv strany na kinematogragii 80% českých filmů. Po únavném dni v Prime time na usnutí jak stvořené...77% ()

Reklama

_aandyy_ 

všechny recenze uživatele

Já bych se zdejší kritikou příliš nesouhlasila. Skvělá variace na chamtivost společnosti ve velice veselém /socialistickém/ balení. Hezká ukázka toho, jak to tady třeba kdysi fungovalo. Navíc pan Filipovský mi připomněl de Funese a došlo mi, že přesně takový charakter má spousta jeho francouzských komedií. ()

LukasCL 

všechny recenze uživatele

Pokračování už není tak dobré díky absenci Miloše Kopeckého. Nic proti Jiřímu Sovákovi, ale Kopecký je Kopecký. Naschvály už nejsou to co bývaly a vše ukazuje na typickou povahu českého občana- hamižnost a kradení. Přesto ale dávám 4 hvězdičky, protože jsem se pobavil a účel tedy film splnil. Oproti novodobým českým komediím je toto pecka. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Petr Schulhoff nedovolil, na rozdíl od jedničky, hercům improvizaci. Asi těžko se dnes ptát proč, když v prvním filmu to fungovalo. Zde navíc bez Miloše Kopeckého. Ano jsou tu opět legendární hlášky a komedie je pořád komedií, přesto už méně kvalitnější. Věděl to i Miloš Kopecký, když nechtěl v pokračování hrát? Těžko říct. V zajímavostech se píše, že ano. Já osobně si myslím, že je to škoda. Pořád se u tohoto filmu dobře bavím a pořád ho mám rád, ale Zítra to roztočíme, drahoušku...! snímek nepřekonal. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (31)

  • Novákovi mají televizor Tesla 4218U Blankyt z let 1966–1967 od výrobce Tesla Orava. Dědeček Novák (František Filipovský) má doma televizor Tesla 4103U Aleš z let 1958–1959 od výrobce Tesla Strašnice. (sator)

Reklama

Reklama