Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po velkém diváckém ohlasu komedie Zítra to roztočíme, drahoušku…! natočil scenárista a režisér Petr Schulhoff v roce 1980 volné pokračování. Otevřený konec příběhu rodiny Novákových a Bartáčkových si o to ostatně sám říkal. Tentokrát si obě rodiny nevyvádějí zlomyslné kousky, ale podle rčení, které je zároveň názvem filmu, se snaží bezpracně získat co nejvíce peněz. A tak vymyslí – zejména Novákovi – velmi originální způsob zbohatnutí. Založí fiktivní klub Nováků a korunky se jen pohrnou. Bartáčkovy má zase spasit návštěva bohaté tetičky z Ameriky… I tentokrát vsadil Petr Schulhoff především na oblíbené herce – setkáme se zde opět s Ivou Janžurovou, Stellou Zázvorkovou, Luďkem Sobotou, Dagmar Veškrnovou a Františkem Peterkou. Proti první části však došlo k přeobsazení role Nováka staršího – Miloše Kopeckého vystřídal Jiří Sovák. (Česká televize)

(více)

Recenze (220)

Kimon 

všechny recenze uživatele

Jo, pravda, dobrá komedie v době svého vzniku časem vyčichne. Je to jako s parfémem. Trvalá a opakovaně aplikovaná vůně jednoho dne zevšední. Škoda, televizní stanice (zvláště ty komerční) nám pravděpodobně chtějí české komedie tak znechutit opakovanou reprízou, že pak budou mít více prostoru na ty své americké "rádoby" komedie a jiné slátaniny. A navíc: kdo tu dobu nezažil (rozuměj socialismus), nepochopí a nezasměje se. Hold, jiná doba, jiný mrav. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Název této komedie léty prakticky zlidověl, a i když je samotný film spíše průměrnou záležitostí, tak i přesto nabízí nejednu humornou scénu či praštěný nápad, jak nejsnáze zbohatnout na úkor druhých, byť to ne vždy vyjde podle původního plánu. Scénky jako sjezd Nováků z celé republiky, hraní na city a peněženku před bohatou tetičkou z Ameriky či nerudný dědeček s houpacím křeslem pobaví i po dlouhých dekádách od uvedení filmu. ()

Reklama

dyfur 

všechny recenze uživatele

...pokračovanie filmu:Zítra to roztočíme drahoušku...ale bolo to predsa len slabšie,myslím i pre zmenu hlavnej postavy-už nehral M.Kopecký ,ale namiesto neho J.Sovák a ten i keď to bol vynikajúci herec-tak na Kopeckého predsa len v tomto filme nemal.Bolo to také "suchšie"....... Ale stále vyborná zábava i po rokoch sa dá pozrieť. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Zadumaný Sovák nahradil výbušného Kopeckého a hned je to znát - úroveň je o hodnou míru dole. Navíc tentokrát se netepe sousedská žárlivost, ale chtíč po amerických penězích, pro který jsou někteří ochotni i dědu obětovat. A do tématu se Schulhoffovi hodila i tehdejší populární soudnička o klubu Nováků, ačkoliv je do filmu napasovaná tak trochu na sílu. Ubylo fórků, děj je rozvleklejší, a přes svou stopáž brzy film začne nudit. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Ano, ano, korunka ke korunce když se pěkně nastřádá a pokud se k tomu přidá ještě nějaký ten zaručený fígl, tak to přece hřeje u srdce. Hlavně se moc nenadřít. To je to, oč tu běží. Změna v podobě Jiřího Sováka pro mě byla šokující, ale dá se na něj přivyknout. Jen už není tolik noblesní jako Miloš Kopecký. Ten měl jiné charisma. Taky je Jiří Sovák tak nějak těžkopádnější. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (31)

  • Když na začátku filmu poslouchá Naďa Kovalová (Dagmar Veškrnová-Havlová) za dveřmi Novákových, jak závidějí Bartáčkům barevnou Sonku, na dveřích výtahu je číslice 4. V prvním díle se však stěhovali do 10 patra. (Terva)
  • Poprvé kdy Evženu Novákovi (Jiří Sovák) přijde dopis na registraci do klubu občanů jménem Novák. čte adresu : Otta Novák, Novákovice okres Nová Paka. Okres Nová Paka však zanikl již v roce 1960. (Busmart)

Reklama

Reklama