Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na počátku zahlédne Marta svatbu své kamarádky Aleny. Potom jde do blízkého železářství pro kroužky na záclony. Po prodavaččině tradičním "nemáme" si nechá zavolat vedoucího Viktora Tomáše. Ten se jí omluví, že zboží není na skladě a vzápětí jí vyzná lásku a požádá ji o ruku. Večer jej doma čeká nemilé překvapení. Všude je nepořádek a Marta, která místo večeře hledá svatební fotografie mu vyčte, že scénku s kroužky, kterou si rok co rok připomínají své seznámení, stále více odbývá. Viktor se marně domáhá večeře a pak se na nápad Marty vydají na návštěvu novomanželky Aleny, která je mimochodem skvělá kuchařka. Idylka, která u kamarádky vládne oba hosty překvapí. Alena jim však prozradí, že si tentokrát (vdávala se již potřetí) nechala najít ideálního partnera pomocí počítače. Marta s Viktorem zapochybují, zda se k sobě vůbec hodí a navštíví proto kybernetický ústav, kde počítač zjistí, že jejich manželství se rovná hazardu. Nechají si pro sebe najít ideální partnery a přes důrazné varování tetičky Emilky se rozhodnou se svými "ideálními partnery" sejít. Jenže jak už to v českých komediích bývá, všechno se řádně zamotá, protože ani jeden z nich se napoprvé nesetká s tím pravým. Hudební skladatel Petr Karát místo sebe poslal na schůzku s Martou instalatéra Frantu a Viktor navštíví ordinaci "své" doktorky Tuchlové právě v den, kdy ji zaskakuje energická Soňa Brčková. Jak už to končívá, sejdou se nakonec všichni aktéři, včetně tetičky Emilky, Aleny a jejího ideálního manžela, pravých i nepravých ideálních partnerů u Tomášů a vypukne ten pravý šťavnatý zmatek, který dělá komedii komedií... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (159)

mac000 

všechny recenze uživatele

Jistě, pokud se kritici naváželi do úrovně či uměleckých hodnot Schulhoffových komedií, mají pravdu. Ale na druhé straně dobře vystihli divácký vkus a potřebu pobavit se spolu se známými herci a dobrými dialogy. A to jim Schulhoffova řada nabídla tak, že se na tyto filmy dá koukat i dnes (a poněkolikáté). Narozdíl od kritiky vysoce ceněných uměleckých děl oné doby - většina z nich dnes v podstatě nikoho nezajímá ()

argenson 

všechny recenze uživatele

"Vždycky máš hlad, když já chci prožít něco krásnýho!" Ani tahle hláška není nijak světoborná, nicméně v srdceryvném podání Jany Brejchové zní kouzelně. Ostatně, Brejchová tady je kouzelná celá. Poslední film, v němž excelovala svými mimořádnými půvaby, než se přehrála do rolí maminek. Ani příběh není nijak světový, ale v dialozích to jenom sviští a pak ani nevadí to, že Janžurová, Menšík nebo Zázvorková představují poměrně obehrané typy známé i z jiných filmů. Co mě ale baví pořád, je sarkastický humor Reginy Rázlové v roli pragmatické lékařky. ()

Reklama

GrooteLulu 

všechny recenze uživatele

...manželská komedie na nedělní odpoledne na chatě s příchutí elektroniky, nového vynálezu počítače na půl místnosti.... Janžurová a Peterka jsou nejlepším párem... u Brodského a Brejchové mě připadne, že čím jsou starší vyzáží, tím víc se k sobě nehodí, což se i tak nakonec stalo, podle mě si měla vzít radši toho Petra Karáta... ()

otík 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch lepších normalizačních komedií zcela tradiční zápletky. Manželé si nechají počítačem zpracovat svá data, zjistí, že k sobě nepatří a naopak existuje přesně protějšek, který se k nim hodí. Začíná doba vzájemného seznamování, aby se ve finále ještě vše více zamotalo a dopadlo tak, jak to všichni čekáme. Výtečný Vlastimil Brodský svým herectvím dodává této tuctové komedii přeci jen větší lesk a hlavně díky němu lze mluvit o lepším průměru. ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Podle popisu jsem čekala něco víc. Sice to moc zajímavě nevypadá, ale právě české filmy jsou ty, které sice nemusí zaujmout popisem a ve finále je to opravdu skvělý film. U tohoto to ale bohužel říct nemůžu ... Situace jsou občas až přehnané, velmi předvídatelné. Opravdu mě film zas až tak nebavil, ale nakonec jsem se přece jen rozhodla pro průměr, protože je šíleně moc filmů, které se tomuto nedokážou ani vyrovnat. Možná se na film ještě někdy podívám, protože jsem nestihla kousek začátku, ale stejně si myslím, že jsem zas až o tolik nepřišla ... Škoda, kdyby byl film trošku líp zpracovaný, mohla to být zajímavá komedie ... ()

Galerie (10)

Zajímavosti (25)

  • Dejová linka postavy inštalatéra Franty Vencla mala byť pôvodne väčšia, vzhľadom k tomu, že si ale s režisérom nepadol do oka, dostal Vladimír Menšík menší priestor a z priebehu natáčania bol úplne znechutený. Hovoril, že keby toto tušil, nikdy by do toho nešiel a od tej doby s režisérom Schulhoffom už nikdy nič nenatočili. (Zdroj: ahaonline.cz) (Raccoon.city)
  • Sálový počítač sloužící k vědeckému výběru imituje stěna pokrytá standardními páskovými magnetofony tuzemské výroby - monofonní magnetofon TESLA B70 typ ANP 260. Vyráběl se ve čtyřech barvách i v oné modré. V dobách, kdy frčely sálové počítače spolupracovala disková pole s magnetickými páskovými médii (zde je představují magnetofony), ale ty se, dle potřeby, otáčely i v protisměru – zde nikoliv. Do sálu se vstupovalo ve speciálním oblečení, aby se nenarušilo bezprašné prostředí. (Brtniik)
  • Film zarobil 5 miliónov korún, a tak režisér Petr Schulhoff začal písať druhý diel, ktorý ale nedokončil, lebo pár rokov na to ochorel zákernou chorobou, svoj zlý zdravotný stav psychicky neuniesol a nakoniec sa doma obesil. (Zdroj: ahaonline.cz) (Raccoon.city)

Reklama

Reklama