Reklama

Reklama

VOD (1)

Drsní a hrôzu naháňajúci vesmírni piráti známi ako Plienitelia unesú namiesto Petra Quilla T'Challu. (Disney+)

Zajímavosti (12)

  • Když na konci epizody vidíme Petera Quilla, tak ten poslouchá píseň „Space Age Love Song“ od A Flock of Seagulls. (Knowho)
  • The Collector má ve sbírce Helinu pokrývku hlavy, což by mohlo naznačovat, že v této časové ose Odin zemřel dříve, čímž se uvolnila pečeť, která držela Helu uvězněnou. The Collector má ve sbírce také Mjölnir. (Kubaaa97)
  • Nebula má v této epizodě dlouhé blonďaté vlasy. To naznačuje, že byla ušetřena rozsáhlé kyberizace narozdíl od Nebuly, kterou známe z filmů, protože Thanos ustoupil ze svých plánů na vyhlazení poloviny života ve vesmíru. (Kubaaa97)
  • V hangáru Collectora se vyskytuje mnoho známých kosmických lodí z MCU. Je zde kosmická loď Nova Corps, která se vyskytla v prvním díle Strážců Galaxie (2014), Dále loď, kterou přiletěli osvobodit Asgard Thor, Valkýra a Hulk ve filmu Thor: Ragnarok (2017), loď z Avengers: Endgame (2019), ve které letěl Thor s Rocketem na Nidavellir pro Thorovu zbraň Stormbraker, či loď Wakandy. (Frca)
  • Když Thanos a Nebula utíkají před členy oddílu Black Order, kteří v této realitě slouží Collectoroví, Thanos se rozhodne zastavit Black Order na vlastní pěst. Nebula na to zareaguje slovy: „Ty ses zbláznil?“ Thanos odpoví: „Nezbláznil, naštval.“ (Anglicky: „Not crazy. Mad.“) To odkazuje na jeho přezdívku Mad Titan (Šílený Titán). (Frca)
  • Když se Ravagers baví o Collectorovi, tak jeden z nich zmíní, že Collector nenabízí zubní péči. Tato věta je narážkou na postavu Boba, agenta Hydry z komiksů, který debutoval v čísle 38 komiksu „Cable a Deadpool“ (vydáno v květnu roku 2007). Bob se přidal k Hydře kvůli stabilní práci a péči zubaře. (Frca)
  • Když se Star Lord baví s Nebulou, tak Star Lord mluví o tom, že Thanos zahradničí. Je to narážka na komiks „Infinity Gauntlet“ (1991), kde začal Thanos zahradničit po své porážce, stejně jako na film Avengers: Endgame (2019), kdy se Thanos stáhnul na jinou planetu. (Frca)
  • Scéna, ve které se strážci kamene nekonečna pokloní Star Lordovi a on toto gesto odmítá, je narážkou na film Avengers: Infinity War (2018), kdy toto gesto odmítal Black Panther od Hulka. (Frca)

Reklama

Reklama