Reklama

Reklama

Co kdyby...?

(seriál)
Trailer 2
USA, (2021–2024), 14 h 42 min (Minutáž: 29–38 min)

Tvůrci:

A.C. Bradley

Hrají:

Jeffrey Wright, Hayley Atwell, Chadwick Boseman, Dominic Cooper, Sean Gunn, Djimon Hounsou, Samuel L. Jackson, Toby Jones, Neal McDonough, Jeremy Renner (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(27)

Obsahy(1)

Prvý animovaný seriál štúdia Marvel Čo keby...? nečakaným spôsobom prepisuje scenáre filmového vesmíru štúdia Marvel a prerozpráva slávne udalosti zo známych filmov. Seriál sa sústreďuje na najslávnejších hrdinov filmového univerza Marvel, pričom mnohým postavám prepožičali hlasy rovnaké hviezdy, ktoré si ich zahrali aj v hraných filmoch. (Disney+)

(více)

Recenze uživatele gumbo k tomuto seriálu (10)

Série 2 (2023) (S02) 

Druhá série je o dost slabší než první. Čekal jsem, že se dočkáme něčeho originálního a krom 2-3 epizod to byla vesměs generická tragédie jen recyklující věci, které jsme už viděli. Nebojím se už říci, že to je opět promrhaný potenciál MCU, neschopnost tvůrců uhnout ze škatulky, snaha ohromovat vizuálem (a větším množstvím všeho) avšak bez špetky snahy přijít s nějakým nápadem nebo překvapením. Pořád je to nadstandard oproti ostatní MCU produkci posledních let, ale je to strašná škoda. Fakt jsem z toho až smutný... 65% ()

Co kdyby... Nebula vstoupila do Nova Corps? (2023) (S02E01) 

Ten cyperpunkový bladerunnerovský vizuál je fakt boží, atmosféra správně temná a vtahující, ale ten děj... to je fakt tragédie. Plné nelogičností, scénaristických berliček, wtf momentů a klišé. Takové zosobnění dnešního MCU, "nablýskaná bída". Přitom první řada dokázala, že i na ploše 25 minut lze vystavět smysluplné příběhy bez berliček, logických děr a klišé. Tento jím bohužel není. 50% ()

Co kdyby... Peter Quill napadl nejmocnější hrdiny světa? (2023) (S02E02) 

Tohle je to MCU, které chci vidět. Postavené na charakterech, zápletky vycházející z věcí, které se dlouho a pořádně stavěli a teď se jen vzali a patřičně využili. Samozřejmě i zde nalezneme nějaké dějové zkratky, ale jinak to asi ani v 25 minutové epizodě nejde. Na rozdíl od první epizody druhé řady, která vysloveně zklamala, tak tady jsem nadmíru spokojen. Trochu se jen obávám, aby to nebyla výjimka potvrzující pravidlo. 80% ()

Co kdyby... Happy Hogan zachránil Vánoce? (2023) (S02E03) 

Kombinace hloupého a nelogického děje, záplavy nevtipných hlášek a spousty generických soubojů. Další zklamání této sezóny. To si fakt z té záplavy "nekonečných možností" nedokážou vybrat něco originálnějšího? Ach jo. 50% ()

Co kdyby... Iron Man havaroval u Velmistra? (2023) (S02E04) 

Opět totálně neoriginální. Prakticky opakujeme zápletku třetího Thora, jen s pár jinými postavami a kulisami. Když do toho navíc přidáme totálně na sílu tlačené "přátelení se" mezi absolutními cizinci, vyhází z toho hodně ředěná polívčička. O trochu lepší než první a třetí díl, ale pořád děsná slabota. 60% ()

Co kdyby... Kapitánka Carterová bojovala s Hydra Stomperem (2023) (S02E05) 

Sice tam jsou opět nějaké dějové díry, ale má to skvělé tempo, příjmenou místy mrazivou atmosféru, nějaké pěkné nápady co se týče pohybů a choreografie a i ty postavy zde mají co "hrát". BTW není tahle Nataša náhodou z jiného Vesmíru nebo se mi to už plete? Protože jestli ano, tak by možná mohl být i někdo překvapený, proč je naživu, když ta původní už dávno zemřela. 75% ()

Co kdyby... Kahhori přetvořila svět? (2023) (S02E06) 

Jako asi převládají pozitiva. Po dlouhé době má MCU zase nějakou sympatickou a "uvěřitelnou" ženskou hrdinku a to přitom má na představení jen nějakých 20 minut. Bohužel tam opět jsou i negativa. Zkratkovitý příběh neřeším (prostě na ten origin není čas), ale vadí mi, že se tu zase rozmělňují pravidla Universa, kdy tu hrdinové zase nepřirozeně ohýbají schopnosti získané prostřednictvím Kamene Nekonečna. A taky mi přijde neuctivé, když se tu najednou nemluví anglicky (nebo česky, jak chcete), když předtím doslova všechny reality a mimozemské civilizace v celém multivesmíru anglicky mluvili (nějakou konzistenci sakra!). 🤦‍♂️70% ()

Co kdyby... Hela objevila deset prstenů? (2023) (S02E07) 

Sem na konci málem puknul smíchy. Ale asi to nebyl plán tvůrců, že tenhle díl bude končit jako čistokrevná parodie. 🤦‍♂️ Přitom začátek vypadal celkem dobře, pak to bylo horší, protože jsme tu opět (pokolikáté už?) měli další vykrádačku děje, tentokrát 1:1 ze Shang-Chiho. Pak se zase šlo nahoru, protože choreografie výcviku a finální souboje byli super. Jenže ten konec. OMG. Přeměnit takové krásné záporáky jako je Hela a Mandarin na "holubičky míru" takřka lusknutím prstu... kde to jako jsme? Tohle se neděje ani v těch nejstupidnějších pohádkách. Ach jo. Navíc ta přízemnost těch zápletek už je fakt na palici. To jako nikdo nepřijde s něčím trochu originálnějším? Třeba "Co kdyby byl Ant-Man mravenec co ovládá lidi?" nebo "Co kdyby Red-Skull vyhrál 2. světovou válku?" nebo "Co kdyby si Iron-man a Thanos vyměnili těla?" ... prostě něco opravdu originálního. Sakra!!! 65% ()

Co kdyby... se Avengers dali dohromady v roce 1602? (2023) (S02E08) 

Konečně něco zajímavého v téhle sérii. Jasně není to žádný Shakespeare (😅), ale zábavnost je na maximu, herecké obsazení fenomenální, i ta zápletka nakonec není úplně pitomá a ten časoprostorový mišmaš dob je místy okouzlující. Tohle chci a ne jen předělávky toho co už jsme jednou někde viděli. 85% ()

Co kdyby... zasáhl Nejvyšší Strange? (2023) (S02E09) 

Méně je někdy více. Hodně slabé finále druhé série. Relikvie schopné ničit planety se zde stávají jen bezcennými cetkami, jindy supersilné postavy jen anonymními slabými postavičkami v pozadí. Nulová snaha o nápad nebo myšlenku. Vše je jen další hloupá generická akce. Tak si říkám...Co kdyby to příště převzal někdo schopnější? Protože tohle je prostě promrhaný potenciál celého konceptu. 55% ()

Související novinky

Posuny v marvelovském kalendáři

Posuny v marvelovském kalendáři

04.09.2023

Stávka nebo ne, šéf studia Disney Bob Iger už delší dobu tvrdí, že společnost hodlá výrazně ubrat na míře obsahu, zejména toho seriálového, který proudí na streamovací službu Disney+. A platí to… (více)

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

29.12.2021

Letošní žebříček nejstahovanějších seriálů roku ovládlo studio Marvel spolu se studiem Disney. Pirátství samozřejmě není nic chvályhodného a prvenství v tomhle směru vlastně není až zase taková výhra… (více)

Přetáčky Doctora Strange zahrnují nová camea

Přetáčky Doctora Strange zahrnují nová camea

21.12.2021

Úspěch Spider-Man: Bez domova a seznámení diváků s konceptem multiverz podle nových zpráv vedlo studio Marvel k rozhodnutí přidat do chystaného pokračování Doctora Strange pár nových cameo scén.… (více)

Obi-Wan a marvelovky až v roce 2022?

Obi-Wan a marvelovky až v roce 2022?

09.04.2020

Francouzská verze Disney+ vydala tiskovou zprávu, ve které oznámila detaily o chystaných seriálech pro streamovací službu. Kvůli pandemii koronaviru se produkce na většině seriálů musela zastavit a… (více)

Reklama

Reklama