Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Student medicíny na chicagské universitě Nelson Wright se podrobí odvážnému pokusu. Přivede se do stavu klinické smrti, aby zjistil, zda existuje něco jako posmrtný život. Na pokusu s ním spolupracují jeho přátelé, výzkumnice Rachel, student David, notorický sukničkář Joe a kronikář Randy. Nelsonovi se po úspěšném pokusu, který má za následek noční můry, zbystří smysly. Ostatní následují jeho příkladu. Klinická smrt v nich vyvolává dávné vzpomínky a viny a nutí je korigovat vlastní život i za cenu jeho ohrožení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (359)

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Klepat na dvířka pánu bohů se nemá, ale tahle myšlenka pro film je velmi působivá. Velký plus vidím v castingu, všechny postavy jsou stvořeny pro tenhle film, každý obličej naprosto pasuje. Výborný námět, průměrná režie Joela Schumachera, ale špatná nebyla. Výborný thriller 90. let, kde jsou patrné nedostatky, ponoření do jiného světa je v režijním podání drobná satira. Námět za milion, ale šlo z toho vytěžit mnohem více. Velká škoda ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Nad smrťou ešte asi nikto nevyhral, no táto partia šialencov sa pokúsila uhrať aspoň remízu. Nekompromisná Pani smrť im však ukázala, že nemá rada špekulačné hry a ťahy poza chrbát a uštedrila mládeži peknú príučku. Príbeh teda pre dnešného diváka asi ničím zaujímavý, no Schumacher vedel ako sa pohrať s divákom, dopriať mu patričnú dávku mrazivej atmosféry, mysteriózne scény vygradovať až do desivých momentov najmä prácou kamery (jednoduché, no úderné filtre a aktívny strih) a poctivej deväťdesiatkovej horrorovej hudby. Na to všetko rád spomínam a rád si to pripomeniem aj týmto snímkom. Navyše herci pomerne presvedčiví, takže naozaj je sa na čo pozerať. 75%. ()

Reklama

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"TODAY IS A GOOD DAY TO DIE." ------------- Veľmi zvláštny film, ktorý mi do filmografie obľúbeného Joela Schumachera celkom nesedí. Na sledovanie ma nalákali počiatočné minúty, počas ktorých de Bont perfektne snímal nejaké staré miestnosti s gotickými figúrami, Kiefer Sutherland a aj fakt, že Schumacher vie na nízkom rozpočte vykúzliť zaujímavé veci. Po dvoch hodinách ale na ničom z toho nezáleží. Nie som vôbec spokojný. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Verhoeven má Robocopa, Schumacher má zase Hráče se smrtí. Pětice kamarádů se rozhodne probádat taje posmrtného života a není třeba se obávat, že se u toho divák bude nudit. U podobných filmů nebývá ani tak problematické figurky poházet po šachovnici jako spíše hru se ctí dohrát. Tady je bohužel to dohrávání poněkud slabší. Umím si představit, že by postavy z toho experimentování tak snadno nevyvázly. 75% ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět se dočkal poměrně povedeného zpracování. Scénář sice není nijak geniální a rozjíždí se dost pozvolna a rozpačitě, ale vše vyváží velmi sympatičtí herci a především pak skvělá druhá polovina. Tehdy se konečně naplno prosadí mrazivá atmosféra a režisér si mistrně pohrává s charaktery jednotlivých postav, které jsou vystavovány velmi vypjatým a zajímavým proměnám. Celkově tedy spokojenost, ale zoufale tomu schází nějaká myšlenka nebo vychytávka, která by dokázala posunout tento thriller do vyššího žánrového nadprůměru. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (16)

  • Dave Stewart so skupinou Spiritual Cowboys použil vo svojom videoklipe "Party Town" zábery z filmu, zmienenú skladbu môžeme taktiež počuť aj vo filme. (Raccoon.city)

Související novinky

Zemřel režisér Joel Schumacher

Zemřel režisér Joel Schumacher

23.06.2020

Ve věku 80 let zemřel slavný scenárista a režisér Joel Schumacher. Tvůrce poslední rok zápolil s rakovinou, nakonec však tento boj prohrál. Schumacher, jenž svoji homosexualitu od počátku kariéry… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Sutherland a noví Hráči se smrtí

Sutherland a noví Hráči se smrtí

09.07.2016

24ka se na podzim vrátí na obrazovky bez Jacka Bauera. Kiefer Sutherland seriál předal novému hrdinovi, který bude mít tvář Coreyho Hawkinse (Straight Outta Compton), a hodlá se věnovat filmové… (více)

Hráči se smrtí, kteří nenávidí ženy

Hráči se smrtí, kteří nenávidí ženy

01.03.2013

Dánský režisér Niels Arden Oplev má bohatou filmografii, ale u nás jej známe zejména díky původní verzi Mužů, kteří nenávidí ženy. A když natočíte film, který mnozí považují za lepší, než je… (více)

Reklama

Reklama