Reklama

Reklama

Bubák Bubby

(festivalový název)
  • Austrálie Bad Boy Bubby (více)
Trailer

Obsahy(1)

Bubbyho obézní matka vězní svého syna po třicet let ve svém domě. Během té doby ho zneužívá a není tedy divu, že jakmile se dostane na svobodu poté, co mu matka umírá, postrádá jisté společenské návyky. Aby toho nebylo málo, na scéně se záhy objeví i Bubbyho otec. Končí na ulici, kde si ho náhodně všimne zdravotní sestřička, která jakoby z oka vypadla jeho zesnulé matce. (sedlo03)

(více)

Recenze (83)

bolan 

všechny recenze uživatele

Držte si klobouky, jedeme první třídou do léčebny. Naprosto unikátní film o hořkém osudu mentálně zaostalého individua. Těžko říct jestli je film víc smutný nebo vtipný, každopádně je solidně ujetý. ()

Jaroslaf 

všechny recenze uživatele

strašná úchylárna. a zbytečně dlouhá. některé scény jsem přeskakoval, ovšem to nic nemění na faktu, že je to jeden z nejdivnějších filmů co jsem kdy viděl. Vraždění lidí je zde povýšeno na chvályhodný a hrdinský čin. ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Tato kombinace špíny, hnusu a křehkosti mne v průběhu filmu vtahovala čím dál více. Od začátku připomínajícího Lynchovu Mazací hlavu přes klopýtání Bubbyho v "civilizaci", přes hudební performance až k optimistickému závěru doprovázenému Händelovou překrásnou skladbou Ombra mai fu z opery Xerxes. Nesmírně zajímavý, nevšední film... ()

Curunír 

všechny recenze uživatele

Šokující film, který vypráví proces začleňování 30+ letého Bubbyho do společnosti, když ho až do jeho dospělosti držela zavřeného v bytě, aniž by poznal okolní svět, jeho sadistická matka...Film, který je kritikou společnosti a křesťanské morálky, je plný nechutných, sexuálních a naturalistických scén, nad kterými jde někdy hlava kolem...Vrcholem je asi návštěva u rodičů Angel, aneb Bůh nenávidí tlusté lidi, nebo scény s ústavu...Přes toto všechni je Bad Boy Bubby místama ďábesky vtipný film, jehož druhá třetina je bohužel bez tempa...Rozhodně nedoporučuji katolíkům, útlocitným lidem a lidem ze slabším žaludkem... ()

fNdEsIECLE 

všechny recenze uživatele

Profesor obviňující mne z dandysmu či výra jakého sepsul můj referát za šaškovství. Tak jsem vyškrtnul, co přišlo mi vtipné, a byl jsem vynášen do nebes. ()

TaanStari 

všechny recenze uživatele

Wow. Být ten začátek ještě o něco delší tak bych to vypnul... Což by byla kurevská chyba, protože tohle je prostě nářez. ()

Twat 

všechny recenze uživatele

Mentálně postižený Bubby si žije krásně jednoduchý oidipácký život v kvartýru s matkou. To se změní, když na dveře zabuší jeho otec a Bubby se poprvé dostane do světa. Po depresivním začátku se snímek přehoupne z těžké perverze do komičtější polohy, pořád by se ale za zbytek snímku nemusel stydět ani Ron Jeremy. Australské, zaostalé dvojče Billy Bob Thorntona se protlouká městem a přitahuje (vytváří?) bizarní situace. Od znásilnění šíleným muklem za mřížemi, až po proražení s undergroundovou kapelou. Na film se podívejte pokud nemáte rádi zdravej rozum, kočky a malý prsa. ()

Čaroděj.Ponny 

všechny recenze uživatele

Kdybych se měl více rozepisovat, tak vám uberu diváckej zážitek. Prožil jsem nespočet husích kůží a neskutečné temno. Upřímně nevím o filmu, u kterého bych se cítil takhle. Jedinečný filmový zážitek. Nebál bych se použít slovo geniální. Budu mít tohle dílo v hlavě ještě hodně dlouho. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Bad Boy Bubby je movie,ktory len tazko opisat,ono najlepsie ho vidiet a zazit,lebo je to urcite podivny film,ktory nebude kazdemu po chuti,ono je trosku vulgarny,uchylny,vtipny,,smutny,pre niekoho moze byt aj nechutny a neprijemny,ale na druhej strane je aj zabavny,siel som do toho s tym,ze to bude ko*otina a s rychlym pretacanim to len tak prebehnem ocami,ale nakoniec som sa mylil,bavilo ma to velmi a verim tomu,ze aj ked sa to niekomu nebude absolutne pacit,tak aspon uzna,ze herecky vykon Nicholasa Hopea je priam excelentny...:⁠-⁠) ()

kwejgaar

všechny recenze uživatele

Bad Boy Bubby je nekompromisní australský kultovní film o dobrodružství 35-letého muže 'Bubbyho' poznávající venkovní svět, před tím žil celý svůj život zamčený v bytě se svou sprostou urážlivou matkou. Bubby je složitý film, kombinující černou komedii, tragedii a moderní adventuru. ()

Torpid 

všechny recenze uživatele

Napůl amatérský film ve všech oblastech. Hlavní postavě jsem toho retarda moc nevěřil a to pak padá celý film. Popisovat úchylky není zase tak těžké, mnohem těžší je skutečně komunikovat s divákem. Poťouchle zlý film vycházející pouze z intelektu tvůrce. Jednu hvězdu za setkání s dudáckou kapelou. ()

markotter 

všechny recenze uživatele

Pěkná úchylárna, jen co je pravda, ale mě to víc bavilo jen do doby, kdy se dostal Bubby z dosahu své rozkošné maminy. Jakmile ale začal Bubby putovat světem a poznávat ho, začalo to trochu drhnout. Nicméně závěr to zase pozvedl - kapela s frontmanem Bubbym byla skvělá a trochu mi připoměla kdysi slavné The Residents a některé kapely z Rock in Opposition. PS: kdo dělal anotaci k filmu, tak ho asi nikdy neviděl... ()

Gridlok 

všechny recenze uživatele

Bad Boy Bubby určitě stojí za shlédnutí. Je to docela divnej a divně vtipnej film. Nicholas Hope je výbornej. Obzvlášť se mi líbí scéna, kdy Bubby poprvé vystupuje s kapelou. A katolíci by rozhodně ten film měli vidět... ()

agency 

všechny recenze uživatele

Nebyť toho hrozne sentimentálneho a nasládleho konca mohlo to byť za štyri... Prvá tretina filmu je jednoznačne najsilnejšia a potom to už ide dejovo a obrazovo skôr dolu kopcom. Inak nebudem prvým kto si všimol isté konvergencie v Bubbyho prezentovaní sa v kapele (nielen výrazovo) s austrálskou (žeby ďalšia náhoda) hviezdou Nickom Caveom v dobe keď hrával s postpunkovou kapelou The Birthday Party. 3 a 1/2* ()

Bounded 

všechny recenze uživatele

Nečekané překvapení. Depresivní úvod a pak je to něco na způsob Candid meets Nick Cave. Hudební vystoupení, která jsou nejlepšími částmi filmu, jakoby snad skládal sám. Nicholas Hope po právu získal cenu za svou roli, ale možná měla být i kategorie pro nejbizardnějšího filmového mazlíčka. A ne, není to tom, že ke štěstí stačí trocha plastové fólie. ()

Denila odpad!

všechny recenze uživatele

Na to se vážně nedá koukat, každou scénu s kočkou jsem musela překlikat. Vážně hnus! Celkově ujetější film snad neexistuje. Nedokoukáno a kéž by se to ke mně ani nedostalo. ()

jafuska 

všechny recenze uživatele

tomuto filmu jsem bohužel nepřišla na chut, asi to nebude špatný film, ale já mám ráda úplně jiný žánry a toto určitě není, takže pro mě ani zklamání, ani žádné překvapení, prostě film, kterýmu ráda uniknu a nemusím ho dál sledovat,, ale svoje oblíbence si určitě najde, ale já to určitě nebudu ()

Reklama

Reklama