Reklama

Reklama

Bubák Bubby

(festivalový název)
  • Austrálie Bad Boy Bubby (více)
Trailer

Obsahy(1)

Bubbyho obézní matka vězní svého syna po třicet let ve svém domě. Během té doby ho zneužívá a není tedy divu, že jakmile se dostane na svobodu poté, co mu matka umírá, postrádá jisté společenské návyky. Aby toho nebylo málo, na scéně se záhy objeví i Bubbyho otec. Končí na ulici, kde si ho náhodně všimne zdravotní sestřička, která jakoby z oka vypadla jeho zesnulé matce. (sedlo03)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (83)

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Bubby... to je ksichtem i celkovým vzhledem dokonalej Trevor z pátýho gétéáčka. A z toho jeho chování jsem chvilkama měla skoro chuť brát tenhle film jako Trevorův prequel :) Jináč mi film zrovna komediální nepřišel. První půlhodinku mi bydlení mamánka s šílenou kozaticí přišlo mnohem víc zneklidnující než většina scén ze Stonožek, nebo Srpska, prostě horor. Pak přišla scéna s polišem na křižovatce, jedna z mála zastupitelek zmíněné komedie, fakt jsem se zasmála jak za starejch časů třeba u Nástrah velkoměsta. A zbytek, zbytek je už prostě jenom divný drama o divnym chlapíkovi, kterýmu byste se v reálném světě vyhnuli už od pohledu. Palec nahoru si ale jednoznačně zaslouží za vystupování na jevišti, kde překonal i Franka s obří hlavou. 60% ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Nesdílím obecné nadšení nad tímto filmem. Hodně věcí se mi vyloženě nelíbilo a vtipné to není ani za mák. Nicholas Hope je sice naprosto šílený, ale je to jeden z mála kladů tohoto filmu. Odporné mi to nepřijde, nepříjemné jen výjimečně, divné je to od první do poslední minuty, to ano. Ale očekával jsem něco mnohem víc! Čekal jsem zapamatovatelnou klasiku, kterou budu hltat a přitom jsem se kolikrát u těch necelých dvou hodin nudil. Hodně přehodnocený film. ()

Reklama

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Tato kombinace špíny, hnusu a křehkosti mne v průběhu filmu vtahovala čím dál více. Od začátku připomínajícího Lynchovu Mazací hlavu přes klopýtání Bubbyho v "civilizaci", přes hudební performance až k optimistickému závěru doprovázenému Händelovou překrásnou skladbou Ombra mai fu z opery Xerxes. Nesmírně zajímavý, nevšední film... ()

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě dostal. Začátek mocně expresívní, jednotlivé obrazy jsou neskutečně působivé. Čelist mi padala pozoruhodně často, prakticky scénu za scénou. Ani nemůžu říct, která mě rozsekala nejvíc. Hodně po/div/uhod/nej film, z kterýho si asi každej odnese něco jinýho. Já rozhodně úžas nad virtuozním herectvím NH, nad obrazotvorností - některý věci fakt snad ani nejdou vymyslet - a scénu prvního setkání Bubbyho s hudbou a jeho prvního vystoupení s kapelou. Neodbytně se mi vybavily roky šťastně strávené s JM a Doors:)) A čímsi neznámým se mě dotkla scéna Rachel miluje Bubbyho a Bubby miluje Angel. Nehodnotím fakta, protože to nebylo moc reálné - beru to jako podobenství a alegorii, jako formu psychologické a filozofické úvahy a formu vyrovnání se autorů s náboženstvím, které po tisíce let foliuje jiné a samo je foliováno, stejně tak, jako jsou foliováni jednotliví lidé nebo kočky.---Don´t be still, cat. ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Svět je odporné místo a pokud jste velké, naivní, přitroublé dítě a navíc bez základní společenské zdatnosti dá vám co proto. A zejména vlastní rodina vám dá poznat toho největšího zla. Bubby se narodil psychotické matce, která se rozhodla, že ho bude mít jenom pro sebe, a tak mu namluvila, že nesmí ven, protože je tam plyn, kterým by se otrávil. A tak Bubby vyrostl ve špinavé šedivé díře a zatímco byl nucen k souloži se svou vlastní matkou a různým způsobem týrán, zakrněl na mentální úrovni dítěte. První čtvrtina filmu je směs úchylností a bizarnosti. Naturalismus je zde silným prvkem, který vás místy bude skoro znechucovat. Jakmile se však Bubby dostane mimo své vězení, stává se film spíše komedií míchnutou s dramatem... a velmi dobře se na to kouká. Jednotlivé scény jsou místy nelogické a absurdní (úmyslně), ale přesto děj míří určitým směrem a sice k postupnému Bubbyho začlenění mezi normální lidi. Co nejde nezmínit je neuvěřitelný herecký výkon Nicholase Hopea, který jako by svou roli doslova žil. Je neskutečně přesvědčivý... Dál se mi líbil způsob kritiky katolicismu, který je zde prezentován v různých formách - Bubbyho ujetej fotr, představy Abgeliných rodičů o tom, koho Bůh rád má nebo nemá a to, že lidé, kteří si berou do huby Ježíše ze všech nejvíc, jsou často ten nejhorší póvl. Funguje to snad po všech směrech: kritika, komedie, soft-exploitační úvod i dějové tempo... Jenom možná mohli ubrat pár scén, protože místy to na mě působilo trochu přeplácaně. Jinak ale nemám nic proti... ()

Galerie (13)

Zajímavosti (7)

  • Väčšina zvukov bola nahratá pomocou dvoch binauralných mikrofónov skrytých v ušiach Bubbyho. (Durexon)
  • Scéna so "zlodejom na vozíku" bola založená na skutočnej udalosti, ktorej bol svedkom režisér počas písania scenára. (Durexon)
  • Rolf de Heer písal scenár s prestávkami dokopy 10 rokov, kým sa film naozaj začal nakrúcať. (Durexon)

Reklama

Reklama