Reklama

Reklama

Rodina na baterky

  • USA The Mitchells vs. the Machines (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Nesmírně talentovaná, leč trochu samotářská Katie Mitchellová je přijata na vysokou školu svých snů. Plány na odlet jí však překazí její táta Rick, svérázný milovník přírody, který rozhodne, že spolu se zbytkem rodiny Katie na vysokou školu odvezou, aby se ještě vzájemně naposledy užili. S Katie a Rickem se se na výlet vydává divoce pozitivní mamka Linda, mladší bratr Katie Aaron a roztomile vypasený psík Monchi. Plány Mitchellových však překazí nenadálá vzpoura spotřebičů, neboť všude po světě se proti lidem vzbouří elektronická zařízení, která mají lidé tak rádi, od mobilních telefonu po nejnovější modely osobních robotů. Za pomoci dvou porouchaných, ale za to přátelských robotů, se musí Mitchellovi vypořádat se svými problémy, spojit síly a zachránit svět. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (364)

Nin 

všechny recenze uživatele

Road movie o rodince, kterou uprostřed cesty potká robo-apokalypsa. Ulítlý, ale také místy pořádně dojemný animák o sociálních sítích, filmařině, moderních technologiích, ale především o rodině a dospívání. Hodně se mi líbilo, jak jsou všechna tato témata zpracovávna bez předsudků. Například žádné "sociální sítě = zlo", "nekoukat do mobilu = dobro". Film je nejen dobře vymyšlený scenáristicky, ale je i vyšperkovaný vizuálně. Když je ve scéně hlavní hrdinka, co ráda točí krátká videa, tak jsou i její scény najednou plné filtrů a tzv. "stickers". Mitchells vs the Machines má také sympatické a výborně vymyšlené postavy, které slušně unikají různým stereotypům. Celkově film působí svěže, neokoukaně a správně moderně. A celkově je to taky naprostá pecka. (9/10) ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Jsou tu věci, které docela dobře fungují. Třeba poselství o rodinných hodnotách a generační konflikt dcery s otcem, kdy on je naturalistický boomer a ona je progresivní a kreativní zoomer, byly prostě docela fajn. Dokonce jsem z toho všeho cítil i nějaké ty emoce, takže i tady to bylo v pořádku, ale pak jsou tam další věci, které mě zrovna moc nebavily. Třeba celá robotí apokalypsa působila tak nějak naivně, infantilně a hloupě. V jednu chvíli jsem dokonce i čekal, že mi tam začne zpívat Jarda Uhlíř o tom, že nemám opouštět staré věci pro nové... Ono po pravdě většina humoru, který jsem tu dostával byl pro mě osobně z velké části jen fail. Zvládám hodně ulítlé věci, některými se dokonce i bavím, ale tady mi to přišlo prostě většinou spíš jen pitomé, než vtipné a ani ten pes to nezachraňoval. Možná to bude tím, že na některé věci jsem už vážně moc starý a tak když vidím třeba humor založený na filtrech v chytrém telefonu, tak mám pokaždé chuť místo smíchu mlátit hlavou o stůl a takové dětinské a pro mě nudné vtípky tam jsou tak z 60% což v praxi znamená, že mě to až příliš často nebaví. Takže pro mě film fungoval v těch hlubších tématech, v těch povrchnějších (rádoby humorných) u mě hořel jak papír a říkal jsem si, že bych možná místo tohohle road tripu dal radši další díl o Griswoldových. Na druhou stranu musím ocenit určitou animační kreativitu, líbili se mi třeba ty jakoby přidané různé efekty (raptoři, duha atp.), díky tomu to působilo vizuálně o něco zajímavěji, než jen obyčejný animák. Když si to ale vezmu kolem a kolem, tak tohle nebyl zrovna film pro mě a asi mám úplně jiný smysl pro humor, protože ať dělám co dělám, víc jak 5/10 ode mě tohle dílko nedostane. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Neskutecna jizda, jeste vetsi masakr, nez jsem z ukazek cekal. Ulitlej mix zbesily akce, dokonaly hudby, ultra stylovy animace se super sympatickejma hlavnima hrdinama a povedenym pribehem, kterej jede na maximum od prvni do posledni minuty a i v tech dojemnejsich momentech zvlada bavit. Uz hodne dlouho jsem se u animaku takhle nepobavil, jasnejch 5*. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

ANO! Opravdu zábavná, barevná, akční a originální jízda, která se objevila úplně z ničeho nic. Mitchellovi jsou banda různorodých dobráckých pošuků, kteří perfektně pracují s tempem a s jistotou se drží přesného servírování klišé, přičemž ani na chvilku nepřekročí hranici trapnosti a nudy a jsou nonstop roztomile šáhlí! Až mě vlastně dost překvapuje, jak moc mě vlastně tahle rodinka bavila. Inspirace z jiných filmů je tu skutečně hodně - Úžasňákovi, Zombieland, Já robot, Croodsovi, Griswoldovic, Madagaskar (#zlobivákočička) a spoooousta dalších - jenže si ze všeho uždibnou jen kousek (ať už jde o některé nápady, vizuál, klasickou sestavu rodinky,...), perfektně to do sebe poskládají a vyždímou z výsledku naprosto to nejlepší. Humor je hodně silnou stránkou filmu a funguje fantasticky, je skutečně vtipný a je dávkován ve velkém množství. Jasný adept na animák roku 2021. Doporučuje 10 z 10 psů, prasat, psů, prasat, psů, bochníků chleba... ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Po první polovině jsem to tady chtěl totálně zkritizovat a po té druhé je mi líto, že nemůžu dát vyšší hodnocení. Ono by se mi to asi líbilo. Postavy jsou na animák skvěle představené a kupodivu i docela sympatické nebo aspoň nelezou na nervy (kromě toho extrémně tupého a trapného psa), vedené je to taky celkem slušně, ta prorodinná myšlenka je taky fajn, byť je to klišé a ani ten nápad se vzporou technologií tu nebyl úplně pitomý (když tedy pominu, že vůdkyně toho všeho celé lidstvo uvěznila v nějaké skleněné raketě a chtěla je poslat všechny do vesmíru, namísto toho, aby je rovnou sejmula, když chtěla jen to, aby Země byla pouze pro stroje - ale to by pak nebyl animák pro děti, že?). Ta rodinná zápletka, o pošramoceném vztahu otce a dcery, je sice největší možný kýč a klišé. ale kupodivu mi zas tolik nevadilo a aspoň tu byla úplná rodina, žádný mrtvý rodič, jako v mnoha jiných animácích. Zhruba sedmkrát jsem se zasmál. Jenže u filmu, který za minutu udělá 15 vtipů, je to sakra málo. A teď už začnu vypisovat mínusy. Trvá to dvě hodiny, jenže úplně zbytečně a popravdě mě ten příběh moc vtáhnout nedokázal, takže jsem se u toho docela nudil, hlavně teda v první polovině. To zpracování mi taky moc nesedlo. Jako jo, to zobrazení myšlenek a představ Katie pomocí malůvek z jejich pestrobarevných filmů a vlastnoručně vyrobených obalů na vlastní CD/DVD, je do jisté míry originální. Jenže ne tak, aby to tady všichni vynášeli do nebes jako bůhvíjakou inovaci a aby jen kvůli tomu dávali vysoké hodnocení, to mi fakt přijde jako blbost. Možná je to moje chyba, protože mě tenhle styl prostě nesedl a přišel mi spíš strašně se snažící vypadat za každou cenu co nejvíc cool a moderně, až mi to chvílemi připadalo dost trapné (hlavně když se to snažilo propojovat realitu s videi z YT apod.). Jenže i tak se nemůžu ubránit dojmu, že tohle je tak pro věkovou skupinu 6-15 let max. Do toho už já dávno nespadám a pro mě osobně tam prostě moc zajímavého nebylo. Proto mám problém dát vyšší hodnocení, ono to sice není vůbec špatné, ale ten pocit trapnosti jsem u toho měl často a kazí mi tak dost toho hezkého, co v tom bylo. Plus ta délka to taky kazí. Takže bohužel, ani s tímhle animákem si mě Sony nezískalo. Sice zde asi budu za idiota, že jsem tomu nedal vysoké hodnocení, ale snad jsem to opodstatnil dost jasně. Lepší 2* ()

Galerie (17)

Zajímavosti (27)

  • Otec navrhne, že po zastavení vzbury robotov a záchrane ľudstva pôjdu ako rodina najesť sa do podniku. To odkazuje na potitulkovú scénu z Avengers: Pomstitelia (2012), kde hrdinovia po zastavení invázie mimozemšťanov urobia to isté. (ČSFD)
  • Film byl dokončen 24. září 2020. (LUKICKK)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

30.12.2021

Rok 2021 proběhl z hlediska kinematografie v o něco menší nejistotě než rok 2020, kdy byly v důsledku virové epidemie zavírány kinosály a filmové premiéry se houfně odsouvaly, což trvalo až do… (více)

Oscarová Olivia Colman se připojuje k Marvelu

Oscarová Olivia Colman se připojuje k Marvelu

20.04.2021

Herečka Olivia Colman (Favoritka, The Father) se letos uchází o svého druhého Oscara, má za sebou taky čerstvě druhou sérii seriálu Koruna, v němž ztvárnila královnu Alžbětu II., a rovněž nadabovala… (více)

Reklama

Reklama