Reklama

Reklama

Psí vojáci

  • Velká Británie Dog Soldiers (více)
Trailer

Obsahy(1)

Na Skotskou vrchovinu přilétá jednotka seržanta Wellse, aby tu strávila několik dní cvičením. Po cestě objeví tábor a v něm jenom krev a zbraně, ze kterých nikdo nestihl vystřelit. Zároveň tu najdou kapitána Ryana, který jako jediný přežil. Ryanovým pomateným řečem o tom, že měl být jenom jeden, jednotka nevěnuje pozornost do té doby, než uslyší první hrůzostrašné zavytí. Začne zběsilý útěk a po něm nejdelší noc v boji proti tajemnému nepříteli, který si z obyčejných kulek moc nedělá. (Isherwood)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (338)

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Moje hodnocení odpovídá také tomu co jsem očekával. Vlkodlaci jsou skvěle provedeni a stejně tak i mrazivé napětí. Je to film o vojácích kde jsou vlkodlaci a né film o vlkodlacích,kde jsou vojáci jak o filmu řekl sám režisér. Já měl ten stejný pocit. Dalo by si spíš říct,že se jedná o průměr,ale spíš ten nadprůměrný průměr. Jak je to myšleno,tak,že víte,že je to průměr,ale přesto má něco do sebe,něco na víc. Hlášky jsou skvělé,tak i souboje vojáků s vlkodlaky. Psí vojáci jsou podle mě velmi dobrým příkladem kvalitního vlkodlačího hororu klidně rovnající se Howlingu 1a 2. Ikdyž podle mě,zdůrazňuju podle mě je pátý díl Howlingu ten nejlepší. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

další z řady anglických,zmatených filmů,když angličani dělaj komedie nebo sitcomy,tak sou to mistři oboru,ale tyhle věvi jim moc nejdou,film dopláci na laciné triky,vlkodlaci jsou fakt funny,taky to prostředí tý chaty vás začne pomalu srát.ale film mě překvapil svoji brutalitou a celkem fajn je když je tam honěj v tom lese,to se člověk fakt i chvilku bojí.hawk dožvejkal sem. ()

Reklama

Dudek 

všechny recenze uživatele

Režisér Neil Marshall dokázal s malým rozpočtem a špatným technickým zázemím natočit až překvapivě dobrý horor o vlkodlacích. Má cit pro skloubení humoru, akce a hororu, je ovšem pravda, že občas poněkud pokulhává. Psí vojáci dokazují, že Neil Marshall je dobrý režisér, který, pokud dobrousí svou formu, jednou natočí překvapivě kvalitní film. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Nemiluji horrory, ale " darovanému koni se na zuby nekoukej". Jenže já se koukla a smíchy jsem se mohla uválet ! Takovou pitomost jsem opravdu nečekala ! Režisér Neil Marshall musel mít opravdu "pracovní nouzi" ve formě scénářů, protože takovou stupiditu natočit a vrazit do toho peníze, to chce pořádný kus odvahy. Nebudu film hodnotit, tady není ani co. Jestliže mohu něco obdivovat, pak herce SEANA PERTWEEHO, že takovou přiblblou úlohu přijal. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Poctivé, chlapské béčko, kde dominuje banda charismatických vojáků. Taktizují, komunikují mezi sebou, ošetřují si zranění, počítají náboje a mohl bych pokračovat. Téměř každému z nich jsem věřil jejich schopnosti obstát proti nepříteli. A hlavně je tu plno černého humoru a doslovných hlášek, takže jsem se fakt smál - naneštěstí to však narušuje celkové napětí a hororovou atmosféru. Sem tam bohužel dost kolísá logika a chování některých. Prostředí naštěstí funguje parádně a má to hodně pochmůrnou atmosféru. Audiovizuálně mi to přijde vzhledem k menšímu rozpočtu, dostatečně strhující, hlavně co se týče celkového nazvučení, i když se nejedná o nic speciálního. Občas jen režie některých scén působí hodně divně a i samotnej scénář/pár dialogů/sled několika scén, působí lehce nepřirozeně. Film však táhne dost kulervoucí tempo, zajímavá akce, hlášky a charisma vojáků. Ústřední hudební motiv je dost památnej, není zde tolik hororových klišé a potěší i několik zajímavých easter eggů na události, které se údajně měli odehrát v realitě, takže jsem si i něco pogooglil, viz; "Beast of Bodmin Moor / Battle of Rorke's Drift". Je zde i dost prvků kolem samotné mytologie vlkodlaků, takže se toho i hafo dozvíme. Dog Soldiers je skutečně zábavnou atrakcí, která i po všech těch letech má své kouzlo, jen místama působí lehce zastarale. Pokud však někdo chce zábavnou, krvavou a nahláškovanou vybíjenou mezi vojákama a bandou vlkodlaků, tak do toho! ()

Galerie (72)

Zajímavosti (16)

  • Film obsahuje potitulkové záběry. (Duoscop)
  • Děj je zasazen do Skotska, ale filmovalo se v Lucembursku. (Chatterer)

Reklama

Reklama