Reklama

Reklama

Konkurs

  • Česko Konkurz na smrt (více)
Trailer 1

Kontroverzní japonský režisér Takaši Miike je tvůrcem tohoto znepokojujícího hororového filmu o ovdovělém producentovi, který se rozhodne zorganizovat konkurz na svou potenciální novou manželku. Mezi mnoha uchazečkami zvláště vyčnívá především jedna - rozkošná bývalá baletka oblečená v bílé. Vdovec je jejím záhadným půvabem zcela fascinován a nemůže uvěřit vlastnímu štěstí, dokud se svou budoucí nevěstou nezačne zabývat podrobněji. Detaily z jejího osobního života do sebe tak úplně nezapadají, nohy má zohyzděné řadou ošklivých jizev a Aoyama až příliš pozdě zjistí, že lidé v jejím okolí mají ve zvyku záhadně mizet. Když v jejím obýváku objeví spoutaného muže s uříznutým jazykem a chodidly, usoudí, že ona dívka patrně nebude ženou jeho snů. (Cinemax)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (234)

Hakha 

všechny recenze uživatele

Prvně jsem se kochal romantickým příběhem, avšak některé záběry, kde se někdo choval divně jsem nechápal a bral jsem je na lehkou váhu, ale závěr byl vážně psycho a hned jsem vzpomínal na divné scény, které mě najednou dávali smysl. Byl jsem tímto filmem vážně překvapen. Nejedná se o křehký film jak jsem doufal a žánr thriller a horor vážně pasuje. Mé hodnocení 3,5 hvězdičky… ()

Traffic 

všechny recenze uživatele

Manipuluj a bude tebou manipulováno. Asi je někdy opravdu potřeba to podat takhle pěkně úchylně, typicky po japonsku, aby nám došlo, že většina mezilidských vztahů se nezakládá na upřímnosti. Alespoň tak jsem vnímal jehličku, kterou do mě Konkurs s nevinným úsměvem na tváři zabodnul. Hlouběji, hlouběji. Slova plodí lži. ()

Reklama

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

"Kiri kiri kiri kiri" ■ Šílené, ale na něco takovéhoto jsem měl náladu. Říkal jsem, si, že "horor". Hm. Ok. "Ramantický harur". Asi tak bych se vyjádřil nejpřesněji. Momenty, ze kterých podle komentářů evidentně více lidí odpadávalo, jsem zvládl přiměřeně bez ztráty kontroly. Na druhou stranu, po skončení filmu jsem naběhl do diskuse a do externích recenzí, abych se v tom blázinci alespoň trochu zorientoval. Většina lidí na tom není o moc lépe, nicméně, některé (poslední dvě) mě trochu pomohly. Finálně na filmu onen blázinec asi nejvíce oceňuji. Ne každý si dovede představit něco takovéhoto. ■ P.S. Dosud se mi nestalo, abych se u filmu s označením horor uvolnil s vědomím, že jsem připraven na všechno. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mě, kde vzniká potřeba některých hledat v tomhle filmu vyšší uměleckou kvalitu, protože ať se koukám jak se koukám, vidím jen naprostý nesmysl. Zvládnutý jen tehdy, pokud chtěl Miike natočit záměrně špatný film a na něco tím poukázat. Jestli to tak je, tak se mu to nepochybně podařilo a mé hodnocení ho může jedině potěšit. ()

Dr.film 

všechny recenze uživatele

Začíná to velmi jemně - emočně až melodramaticky. V prvních minutách jsem si ani nebyl jistý, zda pozoruji skutečně "TEN" správný snímek. Jde o to, že netradičně jsou zde mixovány žánry a to ve velmi přesných dávkách. V jaké peklo se nakonec proměnila ta počáteční masáž asi jenom tak nezapomenu. Oceňuji vynalézavost a syrovou brutalitu bez servítek. Kvalitní děj, který diváka z počátku chytne kolem ramen pouze proto, aby z něho ve finále vysál duší za živa. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (9)

  • Na švýcarské premiéře se jednomu divákovi udělalo ze závěrečné scény tak špatně, že vyšel ze sálu a potřeboval pomoc zdravotníků. (HappySmile)
  • Snímek byl natočen podle stejnojmenného románu, který napsal Rju Murakami. (Hans.)

Reklama

Reklama