Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Mladá rebelka Nimue, která má tajemné schopnosti a legendární meč, spojí síly s okouzlujícím žoldákem Artušem a společně se vydají zachránit její lid. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (96)

novoten 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se divil, proč má přiměřeně příjemný fantasy seriál s neškodným, občas pohádkovým, občas poněkud drastickým dějem tak katastrofální hodnocení. A pak jsem udělal tu chybu, že jsem začal číst příspěvky a povzdechl si nad tím, jaká žumpa občas umí zdejší hodnotící být. V době, kdy píšu ten svůj, už komentář napsalo šedesát devět uživatelů a celých pětatřicet, tedy skoro přesně polovina, neodolá a konstatuje či se rovnou rozčiluje a nadává na barvu pleti herců, na sexualitu, která se tříská s jejich preferencemi. Myslel jsem, že v roce 2020 už jsme dál, že je normální se nad podobné věci povznést, ať už na ně má divák názor jakýkoli, ale asi jsem byl naivní. Nicméně, legenda o Nimue a jejích přátelích, spojencích i protivnících je tu sice nápaditě upravená na nejednom místě a vztahy mezi jednotlivými charaktery příjemně míchá proti očekáváním, často je to ale to jediné, čím v atraktivním světě čarovných mečů a skrytých schopností zabaví. Potenciál byl více než slibný, nejen díky obsazení stále neokoukané Katherine Langford a Gustafa Skarsgårda, který naštěstí nevariuje Flokiho. Pomáhá i slušný počet postav, díky kterému se neustále něco děje a pro diváky, kteří už mají pár příběhů s Excaliburem za sebou, také odhadování dalších zvratů a odhalení. Že se končí hned po první sezóně, ve chvíli, kdy se potenciál konečně odhalil v celé šíři, mě nepřekvapuje, ale přesto mrzí. ()

Khamsin odpad!

všechny recenze uživatele

Už od začátku to působilo tak trochu lacině. Herecké obsazení mi moc k daným postavám nesedělo (kromě okouzlující Katherine Langford a charismatického Petera Mullana). Ale proboha.. co jste to provedli Artušovi? To vážně budeme vše překrucovat tímto směrem, že i Artuše bude hrát herec výrazně snědé pleti? Ne, tak to ne. Na to odmítám koukat. Tzv. korektnost se už taví do čirého šílenství. >| ()

Reklama

Krabak odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla dost velká příšernost -_- Totálně nesympatická Langford, černej Artuš...jako fakt? Vietnamci...tvle, když chci natáčet anglické legendy, tak na multikulti se pro jednou vykašlu, aspoň u hlavních postav!! To že Netflix cpe všude gaye, ideálně černé gaye a není film či seriál, kde by se tohle nelíbalo, tak hold na chvílu zavřu oči. Ale celý seriál koukat na tohle utrpení? Nevím, proč jsem se tak mučil. ---> 0% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Multietnický binec neočekával asi jen ten největší naiva, ale upřímně řečeno jeho míra je i tak překvapivá. Vypadá to tu jak na sjezdu OSN. Nicméně záhy se ukáže, že to není jen proto, aby se naplnily kvóty. Cursed je totiž angažovaný blábol ženoucí se přesně v intencích hysterické současnosti. Máme tu jakési jiné, kteří se liší od lidí vzhledem i schopnostmi a ty pochopitelně pronásleduje zlá církev reprezentovaná krvelačnými rudými mnichy. Je celkem nabíledni, že utiskovaným se do čela postaví silná žena. A to je vlastně všechno. Artušovský motiv tu slouží jen jako zástěrka, která má k seriálu nalákat idioty jako jsem třeba já. Mytologii tvůrci nerespektují ani v těch nejmenších základech a zůstaly z ní akorát jména. Nejhorší ale je, že to je prostě blbé. Nemá to atmosféru, ani nijak zajímavé postavy, pokud nepočítám Plačícího mnicha. Scénář je zmatený, děravý i nudný. Špatně zvládnutá je i choreografie soubojů a laciná CGI krev to fakt nezachrání. A nakonec nepřesvědčili ani herci. Katherine Langford působila značně nejistě a Gustaf Skarsgård byl jen stínem Flokiho. No a zbytek nestojí za řeč. Bohužel se v tomto případě nedá doufat, že by šel seriál s druhou sezonou nahoru. 15% ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Bůh mi dal sílu a já tuhle sračku dokoukal do konce. Tupé dialogy a trapný scénář vůbec nesedí s tím, jak se to bere vážně. Celý seriál má minimum dobrých momentů a zlomek skvělých. Snaží se místy šokovat krvelačností, ale většinou to vyjde směšně. Kromě Merlina stojí za prd i obsazení. Jo a černýho Artuše vám neodpustím. Už se to kurevsky přehání. Celkově hrozná a nelogická blbost. Smutné. ()

Galerie (176)

Zajímavosti (3)

  • Pro herce Seana Gildera (Bors) se nejedná o první roli v díle adaptujícím artušovskou legendu. Zahrál si už ve filmu Král Artuš (2004), kde se představil v roli Artušova sluhy Jolse. (slipknotfan)

Související novinky

Lovci duchů se dočkají prequelu

Lovci duchů se dočkají prequelu

25.06.2021

Populární seriál Lovci duchů v originále pojmenovaný Supernatural se dočká prequelové série s názvem The Winchesters. Herec Jensen Ackles, jedna z hvězd původního seriálu, pak nový projekt zastřeší… (více)

Reklama

Reklama