Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh chlapce a jeho strýce, který je soukromým detektivem, se odehrává v daleké budoucnosti, kdy vedle sebe žijí lidé a roboti, nikoliv však ve shodě. Mnozí roboti jsou nuceni obývat vyhrazené oblasti a je jim přisouzena úloha pouhých lidských sluhů, což samozřejmě nepřispívá ke klidu ani k harmonickému soužití. Když se chlapec setkává s robotem Timou, dostávají se spolu do mnoha komplikovaných situací, v nichž pochopí, jak důležité jsou city, které lidi odlišují od ostatních bytostí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (81)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

O tom, jak se rodí dějiny ... v kulisách supermoderního, ambiciózního města budoucnosti, které okázale oslavuje své úspěchy a všechnu svou špínu pečlivě ukrývá v podzemí. O zhoubné touze po moci, ale taky o odvěké potřebě lásky a uznání - a o důsledcích lidských tužeb, které mohou být v obou případech zničující. O robotech, degradovaných na pouhé pracovní síly, kteří se v mnoha ohledech zdají být lidštější než lidé ... a o překrásné Timě, která netuší, že není člověkem. Vizuálně VELICE zajímavý snímek se silným sociálním podtextem disponuje zvláštní, až symbolickou retro atmosférou, kterou podbarvuje sugestivní jazzová hudba - a jeho děj pomalu a neodvratně spěje k monumentálnímu finále, které bez špetky lítosti smete všechny nenaplněné sny. P.S.: Nehledejte v něm za každou cenu spojitost se stejnojmenným snímkem Fritze Langa z roku 1927, i když určité zjevné i skryté odkazy se tady najdou. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Langův Metropolis je přes své stáří a absenci mluveného slova právem považován za jednu legend a milníků filmové historie. S tímhle japonským kouskem, který z jeho příběhu vychází, ale mám opravdu zásadní problém, který velmi dobře popsala moje oblíbená uživatelka Phobia. Manga styl animace je pro mě stejný problém jako pro ni, při sledování těch pohledných dětských obličejů okrášlených obrovskými kukadly mám nepříjemný pocit infantility a k tomu se druží i opravdu triviální dialogy a celkově dětský pohled na problémy, které by přitom měly oslovovat vyloženě zralé publikum. Postavy jsou absolutně nepropracované a bez špetky charisma a to jediné, co se filmu dá uznat k dobru, je hudební složka a kresba pozadí, která dobře zpracovává motivy futuristického industriálu. Jenže ani to mě nezachránilo od pocitu intenzivní nudy, kdy jsem musel vynaložit obrovskou energii na překonání mikrospánku. Anime mě skutečně míjí s několika mála výjimkami, které obstarává pan Miyazaki. Celkový dojem: 25 %. ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Musím dať 5. Na animáciu postáv a hudbu som si síce chvíľu musel zvykať, ale nakoniec to vo mne zanechalo krásne pocity. Príbeh, posolstvo, myšlienky... nič z toho nebolo také výrazné ako napr. v GITS, ale keď sa všetky tie nápady a emotívne scény vliali do dychberúceho finále, vytvorili výnimočný celok... S filmom sa môžte stretnúť aj pod názvom Robotic Angel... ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Velmi dobré sci-fi anime o vzpouře robotů a o jednom megalomanském diktátorovi, co chce ovládnout svět, o dokonalé umělé dívence, která nechce být nástrojem podrobení lidí a o sirotkovi, který tak touží po otcovské lásce a uznání, až se z něj stane netvor. Příběh má velmi pěkný závěr, jen animace mi trochu nesedla a to je ta hvězdička dolů. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Znalci z HBO dali tento film do kategorie "pro rodinu". Snad proto, že jde o animovaný film. Co asi budou říkat děti tomu konci. Jinak ale skvělá záležitost. Zajímavé postavy, krásná animace především různých strojů a zařízení. Velmi mě překvapila hudba pana Hondy, která se často nese v jazzovém stylu. Velmi pěkné je hudební podkreslení závěrečné scény, která mě tedy dostala celkově. ()

Galerie (34)

Reklama

Reklama