Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Graham Hess a jeho rodina žijí na farmě daleko v polích. Jednoho dne se probudí a zjistí, že přímo za jejich domem je obrovský kruh v kukuřičném lánu. Zaslechnou zvěsti o tom, že je to znamení mimozemšťanů. Zvířata v okrese se začínají chovat zvláštně, psi se stávají agresivními. S rostoucím strachem sledují televizní zprávy, které dokola opakují, že znamení v obilí se rychle objevují po celém světě. Kdo jsou jejich tvůrci? Co se jimi pokoušejí sdělit? Čeká Zemi útok? Skutečnosti, které odhalí Graham během vyšetřování tohoto jevu, navždy změní životy jeho bratra a dětí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 183)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Výborné a netradiční drama o slabosti, strachu a víře... Řemeslně velmi zručně natočený psychologický scifithriller s hororovými prvky a náboženským nádechem. I když po skvěle budovaném napětí v úvodu filmu M.N.S. trošku podléhá >svým vlastním< klišé, Mel Gibson by mohl >trošku méně< hrát (očima a mimikou vůbec :-) a ty dětičky by nemusely být tak dokonalé, krásné, inteligentní a statečné - a nakonec i reálné záběry >emzáků< trošku shazují tu mysterióznost děje, pointa je nakonec tradičně shyamalanovsky vydařená. Ano, nakonec vše je osudově dáno, vše do sebe zapadá a je tak, jak je předurčeno a jak má mýt... Vlastně - jak osudově? Ne! Vše je otázkou víry, neboť vše je řízeno tak, jak předurčil Bůh! A vlastně nakonec ani tak nejde o to náboženství... - - - P.S. Bůh není! Není důvod... °-| ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Jestli někdo v mých očích očistil béčkový sci-fi film, pak to byl právě M. Night Shyamalan se svým znamením. Ta hutná atmosféra a stupňování napětí...až šel mráz po zádech... Jak to v tomhle žánru bývá, vše stojí a padá se scénářem, který Shyamalanovi funguje na výbornou. Výborné sci-fi s nádechem nálady 50. let... Podobné filmy: Mlha, Invaze, Monstrum, Válka světů ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: M. Night Shyamalan .. Dokonale, originálně a bravurně zpracovaný útok mimozemšťanů na Zemi! Shyamalan zase dokazuje, že je scénáristický genius a režijně si vede stejně tak dobře! Jednoznačně vrchol jeho tvorby. Strach, napětí a hutná atmosféra jen na základě toho, že "nic" nevidíte. Celé Znamení je pouze vodítko a je jen na Vás, co si domyslíte.. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Jsou filmy, po jejichž shlédnutí nemám slov. Patří k nim i poslední 3 kousky od Shyamalana. Nevím, jestli je tohle jeho nejlepší, ale rozhodně je to ten nejstrašidelnější a nejvíce ovlivněný Hitchcockem, konkrétně Ptáky (na což jsem přišel sám :o)). Jedinou pihou na kráse snímku je trošičku polopatičtější vyústění, ale to mi ohromný dojem nemohlo zkazit. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 200 nejlepších sci-fi filmů - 200 Greatest Sci-Fi Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Pastor bez víry Mel Gibson a jeho osiřelá rodina na farmě obklíčené kukuřicí a mimozemskými vetřelci. Shyamalanův parádní sci-fi horůrek s minimem efektů a maximem účinku na diváky, zatímco jeho hrdinové se bezmocně chrání před účinky vetřelců kryty hlavy vyrobenými z hliníkové fólie. Trailer: http://www.csfd.cz/film/8363-znameni/videa/ ()

Galerie (78)

Zajímavosti (34)

  • Režisér M. Night Shyamalan není velkým příznivcem počítačové grafiky ve filmech. Kruhy v obilí byly proto fyzicky vyrobeny. (Pavlínka9)
  • Takzvané "Brazilské video" je natočeno klasickou domácí kamerou samotným režisérem Shyamalanem. (becki_tu)
  • Rodina se schovává ve sklepě, který byl kdysi používán jako sklad uhlí. Ve Wellsově "Válce světů" se hlavní hrdina schovává před mimozemšťany v boudě, která také sloužila jako sklad uhlí. (becki_tu)

Související novinky

ČSFD Award pro Jamese Newtona Howarda

ČSFD Award pro Jamese Newtona Howarda

04.04.2017

Přední skladatel instrumentální filmové hudby James Newton Howard obdržel v neděli 2. dubna z rukou Martina Pomothyho "ČSFD Award" za "Oblíbeného skladatele dobrodružných soundtracků". Průlomovým… (více)

Shymalan se vrací k hororům

Shymalan se vrací k hororům

27.08.2015

M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) se pokusil o výlet do blockbusterových vod a moc se mu tam nedařilo. Poslední vládce větru a Po zániku Země sice nelze označit za propadáky, což je v… (více)

Herecký návrat Mela Gibsona

Herecký návrat Mela Gibsona

17.08.2008

Mel Gibson patřil ještě před pár lety mezi největší herecké hvězdy, ale za posledních šest let prakticky nic pořádného nenatočil. Nepočítáme vedlejší role v béčkovém thrilleru Paparazzi nebo podivném… (více)

Reklama

Reklama