Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Wyoming jako 44. stát Unie vznikl v roce 1890. O rok později se země stala majetkem relativně malého, ale velmi bohatého a vlivného seskupení rančerů, které vyhání z Bighornského údolí starousedlíky a drobné rančery. Jejich pravou rukou je skupinka prodejných mužů včetně koupeného a nenáviděného šerifa Hunta Lawtona, jenž z cesty za majetkem nemilosrdně odstraňují každého, kdo se dobytčím baronům postaví. Uprostřed sílícího násilí jsou i bratři Hammettovi - zloděj dobytka Harry, ženatý Dale s rodinou a nejstarší, všemi uznávaný Cain, de facto vůdce malých farmářů v kraji. Dobytčí baroni ale chystají rozhodný úder. Na pomoc si pozvou texaské pistolníky a hodlají nepoddajné rančery sprovodit ze světa. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

helrohir 

všechny recenze uživatele

Teda bohviečo to nebolo. Hoci na to, že sa jedná o TV film, bola vizuálna stránka celkom stráviteľná, na čom majú výraznú zásluhu zábery na krásnu prírodu. Lenže obsahovo to bola jedna veľká bieda. Dokopy takmer 180 minútový príbeh ponúka minimum záživného deja a zmena k lepšiemu nastane v podstate až v závere, keď dojde aj na prestrelku. Ináč je to škoda pozerať. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Dramatický příběh založený na skutečné události o bojích dobytčích baronů ze starého Západu, kteří se rozhodli vyhnat z pastvin nové osadníky z východu....... Námět - Frederick Manfred. Scénář - Larry McMurtry a Diana Ossana ()

sud 

všechny recenze uživatele

Na to, že je to televizní film, je docela dobře natočený. Je na něm dobře poznat, že je podle skutečné události. Z herců mě nejvíce zaujal Tom Berenger. ()

darwin 

všechny recenze uživatele

Zajímavý western podle skutečné události. Je třeba filmaře pochválit, že toto téma vůbec zfilmovali, i když zde nechybí historické nepřesnosti. Herecké výkony jsou dobré, Tom Berenger je už tradičně výborný. Naopak Luke Perry se sem vůbec nehodí. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Natáčalo sa v kanadskej provincii Alberta. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama