Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladí manželé Hynek a Pavla Dolejšovi se rozvádějí. Hlavním důvodem je podle všeho Hynkova matka, která se mladým manželům neustále plete do života a Pavle dává jasně najevo své antipatie. Náhle přijde telegram, kterým ohlašuje svůj příjezd Pavlin otec Arnošt Provazník. Pavla mu nechce o rozvodu říci a také Hynek se prchlivého tchána bojí, takže se nabízí jediné řešení - předstírat fungující manželství. Hynek rychle nastěhuje Pavlu zpět do bytu své matky. Rozpačité chování mladých manželů si Arnošt vysvětlí po svém a sám je přivede rozpaků, když jim druhý den věnuje nové auto. Hynek chce říci tchánovi pravdu, ale ten ho vůbec nepustí ke slovu. Situace se ještě víc zkomplikuje v okamžiku, kdy se paní Provazníková svěří šokované dceři, že má její otec milenku a proto se budou rozvádět, takže ona se svou rodinou jsou to jediné, co jí zůstalo. Česká filmová komedie o tom, že všechno zlé je k něčemu dobré. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (96)

tcheque 

všechny recenze uživatele

Zlý zlý zlý film, u kterého vždycky vzteky bublám. Příšerná ubulená Žilková a šílenej buran Menšík, kterýmu bych dala jednu pěstí. Nicméně takhle vybité emoce z filmu (ne proto, že jsem naštvaná, že zase koukám na nějakou věc, kterou jsem v bleděmodrym viděla už dvacetkrát) něco znamenají, ne? Menšík je Pan Herec... (ale snad ten film už neuvidím). ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Štěpán Skalský uměl udělat nadčasové snímky. Stejně tak mimo časové dimenze se pohybuje značná část tvorby Vladimíra Menšíka. Tohle je ale úlet, který strašně zestárnul a na rozdíl od předchozích si myslím, že tohle ani Menšík nemohl zachránit. Možná je to ale i tím, že jeho zoufalou snahu něco zahrát degradují otřesné výkony Čenského (s kterým mám problém téměř kdykoliv a kdekoliv) a Žilkové (s tou jsem měl problém zamlada). Takže plusový bod snad jen za tradičně zapšklou Blanku Bohdanovou, ta mě baví. V kontextu jiných filmů z roku 1982(vzpomeňme na první Básníky nebo Třetího prince) tohle prostě patří na smetiště filmových dějin. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Myslím, že tohle je druh filmu, který ocení lidé, kteří si něčím podobným prošli nebo jim adekvátně hrozí. Tam je tolik přesných postřehů, dialogů, odpozorovaných situací ze života! Naštvanost žen, jejich nelogické jednání, ale i fanfaronství chlapů... Snaha něčeho v životě dosáhnout, ale jak to zařídit a co obětovat? Nechat si kecat do života matkou, manželkou, sousedkou? Nebo udělat něco, z čeho nic není, snad ani uznání ne, ale jen dobrý pocit? Výborně vedený scénář však žel hapruje v poslední čtvrtině příběhu, kdy dojde k jakémusi předčasnému rozuzlení, a doznění se zbytečně táhne a snaží se ještě o jeden zvrat, což mi přišlo vzhledem k řečenému zbytečné. Herecké výkony vynikající, zvláště postava otce v podání Menšíka je vysoce uvěřitelná, jeho cíle jsou jasné, ale i ostatní hrají velmi dobře, zvláště Žilková mne překvapila svou uměřeností. ()

štísko 

všechny recenze uživatele

Do komedie to má docela dost daleko. Spíše obraz ze života s méně pravděpodobnou zápletkou, kde jsme se asi měli zasmát. Koukal jsem se ale s chutí. I když dnes už tyto filmy sleduji i hodně kvůli retro atmosféře. Hodnocení bych dal větší, ale z mého hlediska nevýrazný závěr, snímek shodil o level níž. ()

Alementina 

všechny recenze uživatele

3,5* jak kdybych se vratila do detstvi, vsechny ty žabomyší války, kdy mít vysokou bylo nadevše, ale řemeslo mělo zlaté dno, promítání dijáků, pořad se někde zedničilo... malokdy se divam na tyhle filmy, mozna proto me tohle prijemne prekvapilo... a nejvic Zilkova, kterou jsem nepoznala, ja jsme uplne zapomnela, jak vypada mlada, ze jsem si celou dobu rikala, jak se ta herecka jenom jmenuje .... pak koukam, ona to byla žilková :) Menšík je geniální! Já si pořád říkám, že on takový prostě musel být, že on to nemohl hrát. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (4)

  • Film se natáčel v Praze, dům paní Komárkové (Ladislava Kozderková) stojí v Říčanech, dům rodiny Pavlínky v Praze - Újezdě nad Lesy, pošta z úvodu je v Březnici. (rakovnik)

Reklama

Reklama