Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladí manželé Hynek a Pavla Dolejšovi se rozvádějí. Hlavním důvodem je podle všeho Hynkova matka, která se mladým manželům neustále plete do života a Pavle dává jasně najevo své antipatie. Náhle přijde telegram, kterým ohlašuje svůj příjezd Pavlin otec Arnošt Provazník. Pavla mu nechce o rozvodu říci a také Hynek se prchlivého tchána bojí, takže se nabízí jediné řešení - předstírat fungující manželství. Hynek rychle nastěhuje Pavlu zpět do bytu své matky. Rozpačité chování mladých manželů si Arnošt vysvětlí po svém a sám je přivede rozpaků, když jim druhý den věnuje nové auto. Hynek chce říci tchánovi pravdu, ale ten ho vůbec nepustí ke slovu. Situace se ještě víc zkomplikuje v okamžiku, kdy se paní Provazníková svěří šokované dceři, že má její otec milenku a proto se budou rozvádět, takže ona se svou rodinou jsou to jediné, co jí zůstalo. Česká filmová komedie o tom, že všechno zlé je k něčemu dobré. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (96)

tcheque 

všechny recenze uživatele

Zlý zlý zlý film, u kterého vždycky vzteky bublám. Příšerná ubulená Žilková a šílenej buran Menšík, kterýmu bych dala jednu pěstí. Nicméně takhle vybité emoce z filmu (ne proto, že jsem naštvaná, že zase koukám na nějakou věc, kterou jsem v bleděmodrym viděla už dvacetkrát) něco znamenají, ne? Menšík je Pan Herec... (ale snad ten film už neuvidím). ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Štěpán Skalský uměl udělat nadčasové snímky. Stejně tak mimo časové dimenze se pohybuje značná část tvorby Vladimíra Menšíka. Tohle je ale úlet, který strašně zestárnul a na rozdíl od předchozích si myslím, že tohle ani Menšík nemohl zachránit. Možná je to ale i tím, že jeho zoufalou snahu něco zahrát degradují otřesné výkony Čenského (s kterým mám problém téměř kdykoliv a kdekoliv) a Žilkové (s tou jsem měl problém zamlada). Takže plusový bod snad jen za tradičně zapšklou Blanku Bohdanovou, ta mě baví. V kontextu jiných filmů z roku 1982(vzpomeňme na první Básníky nebo Třetího prince) tohle prostě patří na smetiště filmových dějin. ()

Reklama

Nellaron 

všechny recenze uživatele

"Tak už víš, proč jsem na tebe tehdy vzal tu pilu?" Zaťovia to kedysi nemali jednoduché. Najmä keď máte za svokra prchkého Vladimíra Menšíka. Sám sa chce rozviesť, hoci netuší, že jeho milovaná dcéra sa rozvádza tiež. Pekná komédia, ktorá je založená na vážnej téme rozvodu. Oba prvky filmu, komediálne a dramatické, rovnomerne balansujú. No a pán Menšík zahral svoju úlohu opäť bravúrne. Ide jednoznačne o podhodnotený film. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Bodrý a činorodý pokrývač Vladimír Menšík má talent komplikovat věci sobě i svému okolí. A neustále se někomu plete do života. Teď je to mladá manželská dvojice Jan Čenský a Veronika Žilková. Tahle česká komedie je poměrně nevýrazná a jediným lákadlem a hnacím motorem je zkušený Vladimír Menšík. Ani on však tak docela nezachrání tuhle nudnou komedii, která nemá jasné záchytné body a zdolává se jen velmi těžko, protože v té nudě, navíc s podprůměrným scénářem, se vrcholu komediální hory jen stěží dosáhne. 40% ()

kratina 

všechny recenze uživatele

Já nevím, co (téměř) všichni máte? Dokonce i ty, Brute?! (argensone :-)) Jste se asi ještě nikdy nerozváděli, že neumíte docenit ten vnitřní zápas a nehezká dilemata postav příběhu, že mám pravdu? Přitom Žilkovou a její ordinérní a nakřáplý hlas taky dost nesnáším... a Čenský mi jindy nesmí do baráku (a to ani v pohádkách!) Jenže, málo platné, tahle role ustrašeného blbce, který má pořádný čurbes v tom, co vlastně od života čeká, ta Čenskému sedla jako prdel na hrnec. Ohledně pana Menšíka - zachránit film a vytáhnout ho svým hereckým uměním nad průměr, to nepovažuji za ztrátu času, ale za záslužnou činnost ;-) Minimálně 50% za komediální stránku, poctivé čtyři hvězdy za drama. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (4)

  • Dům, kde bydlí Hynek (Jan Čenský), stojí v Praze na Malostranském nábřeží. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Film se natáčel v Praze, dům paní Komárkové (Ladislava Kozderková) stojí v Říčanech, dům rodiny Pavlínky v Praze - Újezdě nad Lesy, pošta z úvodu je v Březnici. (rakovnik)

Reklama

Reklama