Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jestli se ten teriér skutečně jmenoval Bobík, to nám už dnes nikdo neřekne. V každém případě se stal slavným jako představitel titulní role v komedii Vladimíra Slavínského, jejíž děj se točí právě okolo záhadného zmizení tohoto milého pejska, které se stane záminkou nejen k rozsáhlé pátrací akci, ale i k malému milostnému příběhu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (41)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Jeden ztracený pejsek a kolik to způsobilo komplikací a trapasů. Když se čtyřnohý miláček ztratí je to vždycky průših a to se kolem toho nemusí točit žádní podvodníčci a nebo zlodějíčci. Rudolf Hrušínský v roli toho ňoumy s přihlouplým úsměvem, co neustále říkala "tento", byl naprofackování. Takový pitomeček se opravdu těžko hledá. To by musel člověk prstíčkem hrabat. Svatopluk Beneš zahrál svůj tradiční standard. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Pohodová tento.. komedie s nečekaně gradujícím počtem a tempem záměn a omylů, vskutku pyramidálně elegantním crazy humorem a svižně rozehranou mozaikou někdy jen pár slovy nahozených situací, které se v závěru bezchybně tento.. propojí a vyřeší. To vše vybaveno vtipnými dialogy, poznámkami a tento.. Rudolfem Hrušínským coby kouzelně retardovaným bankéřovým synem. Zkrátka další z "pamětnických" pohodovek, které potěší, pobaví a rád si dám po čase tento.. repete. ()

Reklama

sklennenka 

všechny recenze uživatele

Zase jeden z filmů natočených za 2. světové války, který měl za úkol zvednout náladu českému národu v nelehké době. Myslím, že se mu to i celkem podařilo minimálně na dobu, než divák vyšel z kina. Příběh vás donutí vypnout a vnímat sled po sobě jdoucich absurdních situací. Určitě zaujme krásná Marcelka (Jarmila Smejkalová), netradiční R. Hrušínský v roli trošku MOMENTÁLNĚ zaostalého nápadníka a celkem tradiční Jára Kohout coby Vendelín Šiška. Také přemýšlím, kam se nám poděla obliba foxteriérů? Nebýt Čapkovy Dášenky a našeho milého Bobíka, upadla by snad tahle rasa úplně v zapomnění. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Povídali, že se ztratil tento ... Bobík. To je kolosálně komické, že?" Hledání pyramidálně pitomého psiska, jak ztraceného foxteriéra vtipně označil báječný pan Ríša, mě kdysi hodně bavilo. Jenže tehdejší Film pro pamětníky reprízoval toto pátrání, zmatenou tetičku, falešného Bobíka a nějaké ty trapásky tak často, že to pro mne po čase celkem ztratilo kouzlo. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Na první pohled strašně jednoduchá, ale zároveň krásná česká komedie, kde jde jen o to najít správného psa. Ne, samozřejmě, že to není tak jednoduché, jak by se na první pohled zdálo. Bobík je malý filuta, ale stejně takoví filutové jsou ostatní postavy. Výborný scénář s neustálými zvraty, a všechno pořád jen okolo jednoho psa. Tohle je prostě klasická paráda. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (8)

  • Z veľkého množstva bolo vybraných asi 20 psov, ktorí boli predvedení režisérovi Slavínskému. Z nich sa vybralo 5 najvhodnejších, ktorí boli nafilmovaný. Z nakrúteného skúšobného snímku bol potom vybraný definitívny predstaviteľ Bobíka. (Raccoon.city)
  • Premiéra proběhla 15. září 1944 v kinech Adria, Lucerna a Fénix. (Cucina_Rc)
  • Pes, ktorý stvárnil Bobíka, bol v kaderníctve okúpaný a vysušený, boli mu vyrobené potrebné neodstrániteľné škvrny. Mokrá farba sa však Bobíkovi zrejme nepáčila a ihneď po dokončení procedúry sa dôkladne otriasol. Musel byť preto znovu dôkladne okúpaný a osušený a pri novom farbení bol držaný tak pevne, aby nebol schopný pohybu. To trvalo cez dve hodiny. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama