Reklama

Reklama

Rivelazioni di un maniaco sessuale al capo della squadra mobile

  • Itálie La morte viene dal buio (více)

Obsahy(1)

Ve městě začal řádit tajemný sériový vrah, který na místě činu vždy zanechá fotografie oběti. Postupem času vychází najevo, že si vybírá pouze nevěrné manželky. Obětí rychle přibývá a město zachvacuje strach. Zdá se, že jediný, kdo ho může zastavit, je inspektor Capuana. (Bloody13)

Recenze (19)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Je to hodně přímočará a braková podívaná, ale co se indexu zábavnosti týče, jde vlastně o nejlepší giallo, jaké jsem za poslední dobu viděl. Velkým pozitivem filmu budiž to, že jako správná kriminálka předkládá vyšší počet podezřelých, takže divák hned tak snadno neuhodne totožnost pachatele. Navíc vizáž vraha je zde opravdu ikonická, fanouškům subžánru tenhle film rozhodně doporučuji. Ale bacha, původní italský název Rivelazioni di un maniaco sessuale al capo della squadra mobile, když si ho doslovně přeložíte, je v podstatě spoiler. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Solídne giallo, ktoré sa pevne drží pravidiel žánru a pridáva snáď ešte väčšiu dávku krásnych eurokočiek navrch, čo určite nie je na škodu. Vraždy klasika, sú vcelku vynaliezavé a skvelo nakrútené, vrcholom je tu už spomínaná vražda pri mori. Taktiež záver všetko ešte vyhrotí, a je naozaj nečakaný. Príbeh pekne plynie, dá sa povedať, že film vás do seba vtiahne a je, ako je u tohto žánru zvykom, dobre natočený. Už titulky a dobová hudba musia fanúšikov žltej potešiť, film v žiadnom ohľade nesklame. ()

Reklama

Hennes 

všechny recenze uživatele

Klasický giallo příběh plný krásných polonahých slečen. Film má dobrou hudbu i atmosféru a nechybí tajemný vrah v černém plášti, rukavicích a klobouku. Poměrně zajímavé zpracování, kde si myslíte, že jste v "obraze" a ono to je jinak. V tomto duchu je natočen i závěr s překvapivým vyústěním. Možná to trochu přeženu, ale za Montenerův film, by se nemusel stydět ani Dario Argento. Film najdete zde: http://www.youtube.com/watch?v=YLQMhFwISgA ()

pepua 

všechny recenze uživatele

To, co jsem nedávno napsal u Argentova L' Uccello dalle piume di cristallo platí přesně i pro tento film. Prvků typických pro žánr je tu požehnaně, ale příběh mne absolutně neoslovil. Vrah zabíjí nevěrné ženy vlivných mužů, u každé mrtvé navíc policie najde fotografie dokazující nevěru zavražděné… ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Malé nepříliš známé giallo s notnou porcí sleazy. Trocha klišé, trochu předvídatelnosti, cynismu, ale jinak příjemně koukatelná zábava, jak je zvykem, s mnoha atraktivními, zde především nevěrnými ženami (Nieves Navarro, Sylva Koscina, Krista Nell, Femi Benussi, všechny přední eurocultovní herečky) v pěkných toplees scénách. Dříve než dojde k vraždě, odhalování slečnám skutečně nedělá žádné potíže. Dále tu máme, jak bývá u gialla zvykem, typicky oděného tajemného sériového vraha s fotoaparátem, mnoho scén grafického násilí, slušnou, místy vzrušující atmošku. Filmu též dominuje lahodná melodie, konec je značně netradiční a svým způsobem i šokující, ale tak to má být. Film není špatný a má určitě co do sebe, fanoušci gialla ho tedy určitě nezatratí. Pěkná scéna u moře a na točitých schodech. Komentář zde jako třetí v pořadí. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama