Reklama

Reklama

Rivelazioni di un maniaco sessuale al capo della squadra mobile

  • Itálie La morte viene dal buio (více)

Obsahy(1)

Ve městě začal řádit tajemný sériový vrah, který na místě činu vždy zanechá fotografie oběti. Postupem času vychází najevo, že si vybírá pouze nevěrné manželky. Obětí rychle přibývá a město zachvacuje strach. Zdá se, že jediný, kdo ho může zastavit, je inspektor Capuana. (Bloody13)

Recenze (19)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Malé nepříliš známé giallo s notnou porcí sleazy. Trocha klišé, trochu předvídatelnosti, cynismu, ale jinak příjemně koukatelná zábava, jak je zvykem, s mnoha atraktivními, zde především nevěrnými ženami (Nieves Navarro, Sylva Koscina, Krista Nell, Femi Benussi, všechny přední eurocultovní herečky) v pěkných toplees scénách. Dříve než dojde k vraždě, odhalování slečnám skutečně nedělá žádné potíže. Dále tu máme, jak bývá u gialla zvykem, typicky oděného tajemného sériového vraha s fotoaparátem, mnoho scén grafického násilí, slušnou, místy vzrušující atmošku. Filmu též dominuje lahodná melodie, konec je značně netradiční a svým způsobem i šokující, ale tak to má být. Film není špatný a má určitě co do sebe, fanoušci gialla ho tedy určitě nezatratí. Pěkná scéna u moře a na točitých schodech. Komentář zde jako třetí v pořadí. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Nenechte se odradit první, směšně teatrální vraždou na pláži. V tomto roztomilém giallu je 3x více nahoty než vraždění. Což je jenom dobře, protože všechny ty dámičky a jejich obličeje, účesy i poprsí jsou obrázkově krásné. Třešničkou na dortu je pak na dnešní dobu kouzelně nekorektní poselství filmu. Napětí a vážnost jako od Argenta samozřejmě nečekejte. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Méně známý snímek, který sice zarputile dodržuje všechny prvky klasického gialla, zato postrádá Martiniho lehkost a Argentův smysl pro detail. Co naštěstí nechybí, tak je spousta krásných zadků, bobrů a koziček. A že jich je, pánové! ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Obligátne 70s giallo so všetkými žánrovými atribútmi ako detektívna línia, maskovaný vrah s koženými rukavicami, nádherné ženy, či J&B whisky. Nič prevratné, horor to len veľmi letmo olizuje (skôr je to drsná kriminálka), ale celkom uchádzajúce. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Film se sice pyšní všemi atributy co by správný giallo mělo mít ale za mě se ani tak na nejlepší giallo kousky nechytá ani v nejmenším. Co se týče motivu vražd(nevěrná=mrtvá) jsem sympatizoval s vrahem. Celkově film v rámci giallo filmů vidím na slabší průměr. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Je to hodně přímočará a braková podívaná, ale co se indexu zábavnosti týče, jde vlastně o nejlepší giallo, jaké jsem za poslední dobu viděl. Velkým pozitivem filmu budiž to, že jako správná kriminálka předkládá vyšší počet podezřelých, takže divák hned tak snadno neuhodne totožnost pachatele. Navíc vizáž vraha je zde opravdu ikonická, fanouškům subžánru tenhle film rozhodně doporučuji. Ale bacha, původní italský název Rivelazioni di un maniaco sessuale al capo della squadra mobile, když si ho doslovně přeložíte, je v podstatě spoiler. ()

giallo 

všechny recenze uživatele

So Sweet, So Dead je klasickým zástupcem "Argentovské školy gialla" a režisér Montero patří k těm prvním, kteří věrně okopírovali slavného mistra. Všechny tradiční rekvizity a oblíbené finty tedy nechybí a neznámý maniak opět vyráží zabíjet. Čím je toto giallo ale přeci jen trochu odlišnější od ostatních, tak je to v zobrazení nahoty sličných krásek. Jak už zmínili ostatní, film je jimi opravdu nabitý. Najznámější hvězdy giallo scény nechybí (Koscina, Navarro, Nell) a je opravdu se na co dívat. Tvůrci rovněž bodují i na poli giallovské pointy, bez debat přiznávám, že mě převezli a to hned několikrát! A závěrečné vyustění je jedno z nejlepší, které jsem v tomto žánru viděl. A proč tedy dávám jen lehce nadprůměrné hodnocení? Inu, giallo pro mě znamená i audio-vizuální požitek, který mě tentokrát velïce chyběl. Hudba ač "psychadelická" se mi vůbec nelíbila a dle mého soudu se také vůbec nehodila. Vizuální stránka je už na lepší úrovni, ale Montero není rozhodně druhý Argento ani Martino... Za 3,5* PS: V rámci žánru je tento snímek velice podobný Cavarově Tarantuli, která je ale ještě o třídu lepší. ()

špaček421 

všechny recenze uživatele

Na posteli leží krásná nahá žena. Kromě toho, že detailně vidíme všechny její tělní otvory, vidíme i pár dalších, které do ní vyřezal vrah. A to je tak nějak všechno, co se v tom filmu dá vidět... ()

erl 

všechny recenze uživatele

Ukázkové giallo které má vše co by mělo mít. Maskovaný vrah v kožených rukavicích který zabíjí své oběti klasickým nožem , po hříchu krásné ženy které musí nezbytně ukázat svoje přednosti , efektní vraždy , správného inspektora kterého vrah přivádí k zoufalství , šokující závěrečné rozuzlení a skvělý hudební doprovod který dotváří celkovou atmosféru snímku. Klasické, skvělé! ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Žlto žlté giallo, len tak praská. Avšak aj napriek výrazným žánrovým aspektom ho nemožno zaradiť medzi tie najlepšie kúsky. Do priemeru ho ťahá rozvláčna story a slabulinké rozuzlenie. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Solídne giallo, ktoré sa pevne drží pravidiel žánru a pridáva snáď ešte väčšiu dávku krásnych eurokočiek navrch, čo určite nie je na škodu. Vraždy klasika, sú vcelku vynaliezavé a skvelo nakrútené, vrcholom je tu už spomínaná vražda pri mori. Taktiež záver všetko ešte vyhrotí, a je naozaj nečakaný. Príbeh pekne plynie, dá sa povedať, že film vás do seba vtiahne a je, ako je u tohto žánru zvykom, dobre natočený. Už titulky a dobová hudba musia fanúšikov žltej potešiť, film v žiadnom ohľade nesklame. ()

pepua 

všechny recenze uživatele

To, co jsem nedávno napsal u Argentova L' Uccello dalle piume di cristallo platí přesně i pro tento film. Prvků typických pro žánr je tu požehnaně, ale příběh mne absolutně neoslovil. Vrah zabíjí nevěrné ženy vlivných mužů, u každé mrtvé navíc policie najde fotografie dokazující nevěru zavražděné… ()

Kangax 

všechny recenze uživatele

Nadpriemerné klasické giallo čisté ako voda s karpatských prameňov s výbornou atmosférou, kvalitnými hereckými výkonmi a so zopár vtedajšími "žltými hviezdami - aj keď napr. taká Nieves Navarro má len kratučký štek,: užije si malý románik a veľmi rýchlo je rozrezaná na kusy (to sa má takýmto kráskam v gialle stávať, samozrejme...:) Rozrezaná však nie je len ona ale aj ďalších päť neverných žien, ktoré neľútostne a zároveň klasicky s nožom alebo britvou likviduje maskovaný zabijak, oháknutý presne podľa najlepšej "giallomódy" ..:) Sám seba nazýva "Morálny pomstiteľ" a riadne zamotáva hlavu úbohému inšpektorovi ktorý počas celého filmu nevie čoho sa má chytiť. Chválim tvorcov za kvalitné atmosférické vraždy (scény u mora a na krvavých schodoch), za ktoré by sa nemuseli hanbiť ani Argento s Martinom, za vydarené zamlžovanie identity vraha, za výbornú ústrednú "lahodnú melódiu" - ako spomenul Karlos80, a hlavne za skvelý koniec. Ten totiž nie je len klasicky tom, kto je vraždiacim maniakom ale postaví hlavných hrdinov do nečakanej až šokujúcej polohy a pred nečakané rozhodnutia. Záver tak vyznie veľmi trpko aj osobne a silne mi pripomína tento smutný Tessariho kúsok http://www.csfd.cz/film/102834-morte-risale-a-ieri-sera-la/ ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Klasický giallo příběh plný krásných polonahých slečen. Film má dobrou hudbu i atmosféru a nechybí tajemný vrah v černém plášti, rukavicích a klobouku. Poměrně zajímavé zpracování, kde si myslíte, že jste v "obraze" a ono to je jinak. V tomto duchu je natočen i závěr s překvapivým vyústěním. Možná to trochu přeženu, ale za Montenerův film, by se nemusel stydět ani Dario Argento. Film najdete zde: http://www.youtube.com/watch?v=YLQMhFwISgA ()

Luk80 

všechny recenze uživatele

Památní a trochu zakopané giallo plné příjemných žen a morderca v tradičním plášti a klobouku. Zdejší inspektor mi trošku připomínal Joe Spinella, což mi skvěle zpříjemnilo zážitek z filmu. Svým šablonovitým a tradičním pojetím to patří mezi Dallamanové produkce. Opět skvělá hudba, ale to se není čemu divit. ()

kkarx 

všechny recenze uživatele

Další film s Grangerem, který si jel do Itálie asi oživit kariéru, ale moc se mu to nepovedlo, avšak tento film se řadí určitě k tomu nejlepšímu z jeho italského angažmá. Vrah posedlý touhou zabíjet nevěrné manželky - děvky - jak říká přímo vyšetřovatel Capuano (Granger), to mi přišlo jako osvěžující nápad pro giallo a určitě se s vrahem dalo sympatizovat a porozumět jeho motivům. Film si najde i čas na kritiku poměrů a nedoknutelnosti vysoce postavených politiků, advokátů, soudců, atd., což neúměrně ztěžuje Capuanovi práci. K tomu pohledy do života jejich znuděných zhýčkaných manželek hledajících si pro zábavu milence. Nahota tu není samoúčelná, ale slouží k dalšímu vykreslení zkaženosti ve vysokých kruzích. Celkově styl a vyznění připomíná práci Damianiho. Co vraždám chybělo v grafickém znázornění, to se povedlo vynahradit jejich efektivitou, na některé byl hodně nepříjemný pohled. Pamětihodný film zůstává především díky šokujícímu konečnému rozuzlení a netypické zasněné hudbě. Po revizi přidávám 4 hvězdu. Celkově je to kvalitní práce, rozhodně nadprůměrné giallo. "A co manžel?" - "Ten je úplně zničený, žena mrtvá a ještě se dozví že byla děvka." ()

clint123 

všechny recenze uživatele

Giallo ako má byť !!! Napínavý dej, mysteriózne chvíľky, tajomný zabijak v čiernom, ktorý vraždí neverné ženy a fotografuje ich pri aktoch. Výborná hudba od Giorgia Gasliniho, sedí k deju perfektne a úvodná melódia je okúzľujúca. Výborné!!! ()

Reklama

Reklama