Reklama

Reklama

Halušky: Dobrodružství s psychedeliky

  • USA Have a Good Trip: Adventures in Psychedelics
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Nejlepší tripy a nejhorší jízdy na halucinogenech? Podívejte se na neuvěřitelné a vtipné příběhy celebrit, které dokument oživuje pomocí animací a rekonstrukcí. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (37)

Psychor 

všechny recenze uživatele

Dobrý trip, špatný trip... Netflix se snaží popularizovat užívání psychedelik formou, která snižuje jejich význam, o čemž svědčí i použitá terminologie. Pokud někdo považuje LSD, houby či peyotl za halucinogeny a obsah prožívaný pod jejich vlivem za halušky, tak tím naznačuje, že veškeré prozření, poznání sebe sama a objevené pravdy jsou pouhou smyšlenkou, která nemá žádnou hlubší hodnotu. Podobný úhel pohledu zastávalo hned několik vystupujících, zatímco těch skutečně obohacujících zkušeností bylo k vidění pramálo. Edukativní vsuvky rovněž nepřinesly nic objevného, takže mě dokument ve výsledku ani příliš nezaujal. Snímku Have a Good Trip: Adventures in Psychedelics uděluji tři slabší hvězdy. ()

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Liberálna psychoúderka nemá žiadne morálne zábrany. Slovo morálka úplne vymazali zo svojho slovníka a nahradili ho sprostým konzumom. V dnešnej dobe, keď sa všade robia reklamy proti drogám, Netflix príde s narkomanskou lobby a každému to príde v pohode? Na okraj LSD, pred rokmi mi kolega odporúčal túto pochutinu, pretože ak som to neskúsil, tak som ešte nič nevidel. Dnes je tento inak milý človek už rozvedený, bez práce, potuluje sa a má problém rozpoznávať ľudí. Takže teraz nevidí už on. Najhoršie je, že takíto ľudia, feťáci, sú už aj u nás v politike a budú básniť o bad tripoch, v Čechách v podstate strana feťákov bude o chvíľu vládnuť a mladí idú za nimi. V neposlednom rade ma sklamala účasť Stinga na tomto dokumente. Mal som ho za slušného umelca a on tu normálne hovorí, že drogy sú vlastne prínosné. ()

Reklama

Oralfabet 

všechny recenze uživatele

Nejde úplně o dokument plný nových, převratných informací, ale pro mě osobně je to rozhodně zábavná záležitost, u níž mi jen občas vadila podřadná animace nebo ty Afterschool special vsuvky. Formát celebrit mluvících o svých zážitcích byl za mě fakt fajn. Carrie Fisher rules! Jo a... Kelp Monster! 7/10 ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Nový Zéland, Onga Onga Village, prosinec 2018. Divočina, nejbližší civilizace 30 km daleko. Jsem na farmě jistého pana Davida. Není doma. Bydlím u něho s dalšími cestovateli. Beru LSD a zvědavě čekám, co nastane. Piju pivo, piju ho opravdu hodně. Asi po čtyřiceti minutách vnímám tapety stěn v obývacím pokoji. Hýbou se jak hovado. Kytky a šlahouny na ní tvoří nekonečnou změť vzorů a připomíná rozbouřený oceán rostlin. Obrazy spokojeně visí na místě. Po deseti minutách koukání do rozbouřené zdi jdu ven na cigáro. Oheň zapalovače letí k nebi, z cigára šlehají jiskry jak z prskavky. V údivu civím do keře. Z keře se stává velmi spokojený pes. Spokojený keřový pes sedí přede mnou a v pohodě s jazykem venku funí. Periferně vidím berana, je nasraný. Ohlídnu se a beran je jen kolečko plné dříví. Koukám na psa, vidím periferně berana. Koukám na berana a je tam kolečko. Do toho hrají z baráku Doors, přede mnou funí keřový pes, z cigára šlehají plameny a mě dochází pivo! Sedáme do auta a valíme třicet kilometrů do města pro pivo. Cesta se kroutí jak anakonda, jindy se táhne v nekonečno. Běháme po městě jak magoři a hledáme likérku. Tam je! Prodavačka hned při vstupu ví, že jsme v trochu jiný sféře. Je jí to fuck. Cesta domů trvá pocitově dvě minuty! Že uběhly dvě hodiny nevadí. A tehdy to skončilo. Náš matroš byl údajně slabej, přesto jsem měl dojem, že vidím fotony světla poletovat všude okolo, subatomární částice tvořit svět a RGB míchat všechny barvy spektra. Asi jediná droga, která má smysl. Přál bych si, aby si LSD šlehla celá naše republika a kolektivně došla k vyššímu uvědomění, protože jako národ stojíme za hovno. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Čo som postrehol od známeho, že užívateľ vsetkovsade sa naváža do druhých ľudí je ešte horšie ako psychorove odpady. Toto je už sila, ešte spomenie psychotesty ale ktovie či by ich sám spravil. Radšej ďalej nekomentujem. Ale vďaka nemu, presne vďaka tomuto užívateľovi som si musel pozrieť tento nudný dokument o psychotropných látkach. Netflix sa už znížil na takú úroveň že im nestačia trápne seriály ale dávajú takéto dokumenty. Hodnotenie odpad nedávam za speváka Stinga a herca Bena Stillera, ktorí sa tam nachvilku objavili. Ale inak jedna veľká nuda, pri ktorej človek robí úplne iné činnosti, namiesto sledovania. 1* ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama