Reklama

Reklama

VOD (1)

Australský specialista na špinavou práci Rake (Chris Hemsworth) jen tak tak přežil události z prvního filmu a teď dostane nový úkol, při kterém půjde o život: má zachránit zbědovanou rodinu nemilosrdného gruzínského gangstera z vězení, kde její členy drží. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (485)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Další pekelná jízda plná akce, násilí, krve, střílení a zkrátka všeho, co podobná žánrovka má mít. Po technické stránce je film na top úrovni, výbuchy, kolize vrtulníků a bombardování všeho okolo je na nejvyšším levelu a řekl bych až precizně dovedeno k dokonalosti a k totálnímu uspokojení mi chybí už jen více krveprolití na straně "hodných", aby se tomu zkrátka lépe věřilo, a taky více brutálních násilných sekvencí, které by ukojily mou touhu po gore, ale jinak jde bez debat o prvotřídní nadupanou akci, která je prostě slast pro oči a která nemá konkurenci. ()

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Netflixácká nálož akce, kde oceníte pár viditelně českých lokací. Jinak je to vlastně jen další céčková blbina, jakých Steven Seagal, Jean-Claude van Damme a Dolph Lundgren natočili v minulých dekádách v Maďarsku, Rumunsku a dalších východních turistických destinacích tuny. ALE s mnohem vyšším rozpočtem a daleko schopnějším tvůrčím týmem. Takže scénář prakticky neexistuje, ale sakra dobře to vypadá a po prvních "seznamovacích" minutàch se děj téměř nezastaví. V dnešní době (kdy je zejména u vysokorozpočtových filmů scénář skoro vždycky jenom výplň) je to vlastně dost příjemné překvapení. Ale ten malej zmetek je nejzbytečnější a nejde*ilnější druh postavy, jakou filmový svět zná. Sice se tvůrci jakž takž snaží mu dát nějaké důvody k jeho jednání, ale jelikož hned na začátku vidíme, že má daleko silnější vztah s mámou, tak z toho stejně vychází jako idiot. ()

Reklama

KarelR 

všechny recenze uživatele

Dvojku Vyproštění trápí slabé triky, jelikož se neohání blockbusterovým rozpočtem, a… to jsou zhruba všechny zásadní výtky. Po akční stránce je vcelku nápaditá a nekompromisní, po stránce dějové o něco lepší, než se od podobných béček očekává. Pokud vás tedy bavila jednička, dejte zamračenému Hemsworthovi znovu šanci. Pro fandy přímočarých akčňáků jde o malý svátek, u něhož vás možná potěší i viditelná česká stopa. (8/10) ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Skvostná "jakože jednozáběrová" poctivá kaskadérská choreografie (o to více škoda do očí bijícího CGI během výbuchů, havárek apod.), žádné serepetičky či dialogové výlevy a hlášky během akce, prostě se to valí ve strhujícím tempu. A tím, že čirá akce vyplňuje dobře polovinu stopáže, tak nesporně je z čeho být upřímně nadšen. Jenže... Zároveň si to podráží nohy úvodem a závěrem. První akce je po dvaceti minutách. A povinná vata "tvařme se, že máme děj a charaktery", která je vyplňuje, by se v nadčasovém akčňáku spláchla za pět minut. Závěr má zase problém, že finální zúčtování (samo o sobě solidní) je výrazně ve stínu všech předchozích akčních pasáží. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Solidní akce mi pachuť špatného filmu z huby nevypláchne. Kromě té akce tam nefunguje vůbec nic (ok jedna vtipná scéna jak čumí na telku se slepicí). Třeba v Komandu jsem Arnoldovi věřil, že má rád tu dceru. Tady jsem nevěřil nikomu nic a ten kudrnatej kluk mě vyloženě sral. Bohužel pro mě je velká část filmu točená v rádoby Gruzii tzn. u nás, takže defaultní východoevropské nastavení - špinavé sklepení zkrachovalých zámků nebo hnusné fabriky. Jak já to nemám rád. V porovnání s exotickou jedničkou je to kvalitativní sešup po všech stránkách. ()

Galerie (255)

Zajímavosti (16)

  • Natáčení zimní vlakové scény probíhalo na pohraniční trati u obce Vejprty. (UncleMorty)
  • Velká část scén natáčených v Čechách probíhala v odléhlých částech Ústeckého kraje v době pandemie covid-19. Štáb měl díky tomu nadstandartně velký klid na natáčení a málokdo se o dění kolem filmu zajímal. Největší poprask způsobil až Chris Hemsworth, když na Instagramu sdílel video z jízdy na vlaku u obce Vejprty. V tu chvíli se o film začali zajímat jak místní, tak zahraniční novináři. (UncleMorty)
  • Podobně jako v prvním dílu, tak i zde si střihnul cameo samotný režisér snímku Sam Hargrave. Můžeme ho spatřit jako hrobníka kopajícího hrob, který nezůstane dlouho prázdný. (UhLee)

Související novinky

Třetí Vyproštění na Netflixu potvrzeno

Třetí Vyproštění na Netflixu potvrzeno

18.06.2023

V pátek 16. června si na Netflixu odbylo premiéru dlouho očekávané pokračování akčního snímku Vyproštění z roku 2020 v režii zkušeného kaskadéra a akčního koordinátora Sama Hargrava. První film se na… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Chris Hemsworth naznačil konec v MCU

Chris Hemsworth naznačil konec v MCU

24.11.2022

Od té doby, co bylo Chrisu Hemsworthovi (Thor, Vyproštění) v dokumentárním seriálu Tělo nezná hranic s Chrisem Hemsworthem na Disney+ naznačeno, že má předpoklady k vážné formě Alzheimerovy choroby,… (více)

Reklama

Reklama