Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nerozluční kamarádi Ondřej a Cyril, přezdívaný Cinda, prožívají první rok po úspěšné maturitě na průmyslové škole. Ondřej touží po práci na lodi, Cinda chce navštívit Paříž, kam jej pozvala teta. Oba se však musí vypořádat nejen s praxí, tolik odlišnou od školních představ, ale zejména s řadou soukromých problémů. To první zvládnou snadno a brzy po nástupu do velkého závodu se naučí využívat velkou část pracovní doby k rošťárnám, ulejvání a řešení soukromých problémů. To další už však tak snadné není. Ať už jde o Ondřejův citový vztah k prodavačce Heleně nebo Cindovy problémy s modrou knížkou. Teprve tragická smrt jednoho z nich znamená pro druhého definitivní konec mladické bezstarostnosti a lehkomyslného přístupu k životu. (TV Nova)

(více)

Recenze (192)

SkeeveTulp 

všechny recenze uživatele

Rebelové v mezích zákona. Dnešní optikou je to slabota, ale pokud se vcítíme(nebo zavzpomínáme) do tehdejší doby a nálady, pak je to velmi příjemný film o rebelujících postpuberťácích, kteří si hledají svoje místo ve společnosti. Sní o dálavách, láskách, páchají revoluce lusknutím prstu. A nechtějí si připustit, že skončí v šedém průměru, uprostřed davu. A muziku k téhle atmosféře Michal David uměl, ať si si říká kdo chce co chce. ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Jak se dospívá v Americe, ví dneska už díky teenegerským filmům kdekdo. Jak se dospívalo za socíku ukazuje na jedné straně "....a bude hůř" a na straně druhé Vítr v kapse. Záleží jen na vás, kterou stranu jedné mince si vyberete. Já si vybrala Petra Nikolaeva, i když musím přiznat, že mezi teen žánrem se Vítr a kapse určitě neztratí. 50% ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Kdyby se z filmu vypreparovala ta příšerná hudba Michala Davida, která dnes jako tehdy je a byla neskutečný škvár, Soukupův film by vlastně nebyl až tak strašný - mainstreamový generační snímek dospívajících v šedi a bezčasí 80. let. Ta doba je tam jakž takž zakonzervovaná. Ostatní filmy ústřední dvojice už jsou naplno umělohmotné... ()

Lukkyn 

všechny recenze uživatele

Nevím jak to dřív chodilo, ale pokud je tohle reálný obraz tak potěž koště. Jen těžko chápu , co tímhle básník chtěl říct. Děj kolem snahy Vaculíka sbalit totální blbku , která by chtěla až do svatby chodit jen do kina je ubíjející furt dokola. On se naštve , ona se naštve, on se naštve , ona se naštve hrůza. Tragický nádech filmu je trochu depresivní a v podstatě Vaculík již v mladém věku ztratí všechny iluze. Přijde o kamaráda, na moře se nedostane a ještě musí na vojnu. Film končí a já už si na něj ani nevzpomenu!! ()

MyrnaAlec odpad!

všechny recenze uživatele

Přesný popis života v hnusných kulisách socialismu 80tých let, kdy největší vodvaz byl honit se s ostrahou po areálu továrny, být za frajera na jednostopém vozidle nebo chodit na diskotéky. Povinná vojna do Malacek a k tomu příšerný podkres Míši Davida, toť pravé bezčasí oněch let. Vaculík opět ve své jediné poloze ala raněná srna, sex se záběry na polštář, Tofi ... prostě peklo. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (34)

  • Sagvan Tofi si za honorář 3 500 Kčs pořídil brusle z Německa. (Fenk)
  • Zorra Ulla Kesslerová (skladníčka Ilonka) čakala pri natáčaní filmu druhé dieťa s manželom Petrom Hapkom. To prvé im zomrelo. Dlho sa z hrozného zážitku nemohla spamätať. Keď dostala od režiséra Jaroslava Soukupa ponuku na rolu skladníčky Ilonky, verila, že príde na iné myšlienky. Dotočila na jar a v polovici septembra 1982 sa jej doma v Ríme narodila dcéra Petra Hapková, z ktorej je dnes speváčka. Preto má k filmu Vítr v kapse trochu iný vzťah. (Raccoon.city)
  • Režisér Jaroslav Soukup zavzpomínal na natáčení: „Vítr v kapse je pro mě z pětašedesáti procent autobiografický. I já jsem šel po maturitě na průmyslovce v Plzni na rok před vojnou pracovat do Škodovky, takže ve filmu se odráží hodně toho, co jsem zažil. Velká výhoda byla, že jsme tenkrát mohli natáčet právě v mé rodné Plzni, kde mě znali, a přímo ve Škodovce. Ve všem nám vycházeli vstříc. Když jsme třeba potřebovali, aby byly za oknem vidět vysoké komíny, jak kouří, nebyl problém zařídit, aby komíny kouřily.“ (Komiks)

Reklama

Reklama