Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hrdinové zanechali původních profesí číšníka a taxikáře a pronajali si prosperující diskotéku Brooklyn. Jejich poklidný život však naruší podvodník Kadlec, který nezapomněl, že to byli právě oni, kdo jej před dvěma lety dostali za mříže. Celou tu dobu myslel jen na pomstu. Dříve drobný podvodníček s pomocí svých kompliců, zetě Bureše a spoluvězně "Inženýra" se napojí na obchod s drogami a zahájí svou pomstu. Michal je zatčen pro znásilnění dívky, kterou v životě neviděl a Tomášovi nedá moc práce zjistit, že za vším je právě Kadlec. Dlouho také Tomáš netuší, že sympatická Ivana, která nastoupila do jejich podniku a do níž se zamiloval, pracuje také jako luxusní prostitutka a do podniku ji nasadil právě Kadlec. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (240)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Jsou filmy, který jsem dřív rád neměl, ale po X letech jsem na ně náhodou narazil v televizi a zjistil jsem, že to zase až tak špatný nebylo. Řikal jsem si, jestli zrovna Kamarádovi do deště II trochu nekřivdim, takže když to včera šlo v televizi, tak jsem se podíval. A musim konstatovat, že tohle fakt neni ten případ filmu, kterýmu bych po letech zvýšil hodnocení. Jedničku mám docela rád. Ta je sice trochu naivní, ale připadá mi, že se nebere tak moc vážně. V případě dvojky mám pocit, že tvůrci měli asi strašně velký ambice natočit nějakej trhák jak z Hollywoodu, ale vůbec se jim to nepovedlo. Taky v jedničce působili Tofifé s Vaculíkem dokonce i trochu sympaticky. Nebo minimálně mi aspoň nevadili. Ale tady jsou jejich postavy zralý na pár facek. Pobavilo mě snad akorát pár scén s Karlem Augustou. Kromě tý atmosféry začátku 90. let a dobrý muziky (Moby, Technotronic) film jinak nic moc nenabídne. Dvě hvězdy jsou až až... ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Většinou tady jede samá kritika, ale na počátku devadesátých let to byla česká klasika. Byli jsme zásobováni neuvěřitelným množstvím "západních" hovadin, protože to bylo IN, když jsme vstoupili do té Evropy. Tohle ale byla klasika naší doby, tak to bylo a i když je pár věcí přehnaných a přitažených za vlasy, byl to obraz této doby. A to musím vyzdvihnout Karla Augustu. No nebyl vynikající? "Hello Kadlec". ()

Reklama

ghatos 

všechny recenze uživatele

Mstící se pan Kadlec je vynikající. Stavba příběhu je kvalitní a herecké obsazení je výborné. Hudba - to je kapitola sama pro sebe. Je naprosto dokonalá. Tenkrát byli diskotéky taneční zábavy, né jako dnes, kdy tam hrají černí rapeři. Nemohu také zapomenout na kultovní hlášky typu: "po tvrdým já hrozně řádím". Film nemá vyloženě nudnou pasáž, a proto poctivé 4 hvězdičky. 80%. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Nová doba si žádá nové (nebo alespoň nějak chytře inovované) příběhy ... nelze jen tak bez přidané hodnoty bezmyšlenkovitě opisovat ze starých - a doufat, že diváctvo velkého světa neznalé vám to zbaští i s navijákem. V závěrečných titulcích jsem si kromě jiného přečetla i poděkování Policii České republiky - a marně jsem přemýšlela, zdali bylo míněno jako poklona za to, že pro potřeby české kinematografie nechala milá policie ze svých příslušníků udělat ukázkové ňoumy. Budiž jí útěchou, že podsvětí nedopadlo o nic líp. 2* ... za Lukáše Vaculíka, Sagvana Tofiho a Simonu Krainovou, kteří dělali co mohli - v rámci toho, co jim scénář a režie dovolily. ()

FireTight 

všechny recenze uživatele

"Porevoluční" Kamarád do deště zkrátka na svého předchůdce nemá ani v nejmenším. Kluci si otevřeli bar, záporáci z jedničky se jim chtějí pomstít, jako třetí do party se přidávají nevyzpytatelní policajti a mezi tím vším se motá sličná Ivana jako nově nastupivší barmanka a prostitutka zároveň... Nevím, já tenhle film prostě nemám nijak v lásce. Je tedy pravda, že dvě scény si z něj pamatuji - Michal v policejní cele a pusa pro mladou Sandru Pogodovou - a to je taky všechno. Nic víc, nic míň, na rozdíl od jedničky si tenhle druhý díl moji přízeň nezískal. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (9)

  • Režisér filmu Jaroslav Soukup často zápasil s výkony Karla Augusty. Ten byl totiž na přísné dietě, která zahrnovala pouze jednu vypitou lahev bílého vína denně, což samozřejmě časem vedlo k zhoršujícímu se zdravotnímu stavu i hereckému projevu. Soukup říkal, že musel často poslat Augustu si loknout, aby dokázal předvést požadovaný výkon. (korbitch22)
  • Lukáš Vaculík souhlasil s účastí na filmu až poté, co Jaroslav Soukup několikrát přepsal scénář. (korbitch22)
  • Režisér Jaroslav Soukup potreboval dievča, ktorej by diváci uverili, že je luxusná prostitútka, a preto si z agentúry "Czech models" vybral osem dievčat, z ktorých v konkurze najlepšie obstála Simona Krainová s nulovou hereckou skúsenosťou. (Raccoon.city)

Související novinky

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

12.01.2017

Na prvního Anděla Páně vyrazilo do kin 188 138 diváků, takže Jiří Strach rozhodně nečekal, že jeho pokračování rychle zaútočí na milion. Právě tahle cifra ale padla v šestém týdnu promítání, čímž se… (více)

Reklama

Reklama