Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

Bangkok, rok 1975: Charles Sobhraj je zloděj a podvodník, který se vydává za obchodníka s drahokamy a láká mladé lidi ze Západu do svého bytu, kde je zdroguje a okrade, a mnozí z nich nepřežijí. Herman Knippenberg, mladý diplomat na nizozemském velvyslanectví v Bangkoku, začne vyšetřovat, kde se nachází pohřešovaný nizozemský pár, a tím se zaplete do Sobhrajovy spletité sítě zločinu. Herman je odhodlán zjednat spravedlnost obětem a jejich rodinám, ale Sobhraj a jeho komplicové nemají v úmyslu nechat se chytit a vydávají se na ničivou eskapádu po celém světě. (Viasat)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (145)

Happens 

všechny recenze uživatele

Slizký had vraždící v řadách hipíků/hipsterů a zlaté mládeže, která hledá osvícení v jihovýchodní Asii a v drogách. Působivě zajímavý film o mysteriózním psychopatovi, co vylhal vzdušný zámek lží, v kterém nechal všechny včetně svých bližních žít. Prvotřídní manipulátor. Stále netuším, proč se vracel do Nepálu. ()

Hismael 

všechny recenze uživatele

Seriál mnohokrát v řádu minut přechází z jedné časové osy do druhé. Chvíli příběh běží o několik let nebo týdnů v budoucnosti a za chvíli v minulosti. Tyto změny jsou v některých dílech velmi časté, ale není to něco, co by děj nějak degradovalo. Prostředí seriálu je většinou takový svět hipíků bez práce, kde všichni kouří cigarety a cestují. Některé události jako třeba útěk z vězení, nebo různé loupeže jsou sice zmíněné, ale to je vše. Jejich natočení se kompletně vynechalo. Napínavé scény jsou tedy tvořeny spíše v konverzacích a akční scény tam skoro ani nejsou. Ve výsledku to působí trochu roztěkaně, ale i tak to rozhodně stojí za shlédnutí. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„PROČ JE KAŽDÝMU, KDO SEM PŘIŠEL, ŠPATNĚ?…“ /// Často šukáme v čase a buď si na to zvyknete, nebo ne. Víc s tím nenaděláte, protože vyprávění se prolíná s činy zlodušský trojice a skutky obyčejňáka z ambasády, kterej se, jako jedinej na celým světě, o ně zajímá. V podstatě nejde o žádnej krvák. Je to takový nasírací drama, protože vobčas zůstává rozum stát nad chováním governmentu všech zemí. (A mám si kurva myslet, že ten jejich systém dneska funguje líp?). Celkem slušně popsanej životní list nejmasovějšího (prej) asijskýho vraha. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen kusy podle skutečnosti. 2.) Chci nepracovat a žít si jako pracháč (ne vole Dežo, tohle je jinak). 3.) Jsem baťůžkář. /// Thx za titule „Tomáš Slavík“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

ačkoliv mám rád tyhle retro dobovky,Serpent mě i přes poměrně atraktivní téma ani zdaleka nevtáhl tak jak bych čekal.Přitom zpracování,ač často smrdí studiem,je slušné a Tahar Rahim v hlavní roli výborný.Bohužel ale celému vyprávění chybí větší náboj a i když je tu ohromný potenciál,daří se ho plnit sotva z poloviny.Moc tomu nepomáhá ani neustálé skákání v čase.Sem tam nějaký flashback nevadí,ale když se tohle opakuje desetkrát v rámci epizody,je to lehce únavné a to i přesto,že to není nijak nepřehledné.Těsně po shlédnutí věřím,že story Charlese Sobhraje by víc slušel erkový celovečerák...60% ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Dobová atmosféra, kouzelné lotace a pro mě pořád fascinující éra hippies. Na druhou stranu pomalé tempo nerušené hlavně skoky v čase a těch skoků, byť za sebe musím říct, že jsem orientaci v nich udržela, je příliš. První 4 díly se sunou v pomalém tempu, které nemá žádnou velkou gradaci, stejně jako Knippenbergovo vyšetřování, zlom přišel až v 5. díle, ale postupně se to opět rozplizne do mnoha zbytečných scén. Sumasumárum, seriál mohl být kratší, myslám, že se dal zhutnit na 4, max. 6 dílů a to by mu jen prospělo a i hodnocení mohlo tám pádem být o hvězdu výš. ()

Galerie (201)

Zajímavosti (9)

  • Skuteční Herman Knippenberg a Nadine Gires navštívili místa natáčení v Bangkoku. (HonzysKISS)
  • Ellie Bamber (Angela Knippenberg) se kromě německého přízvuku musela naučit také thajsky. (HonzysKISS)
  • Všechna auta ve scénách z Paříže mají volant na pravé straně. Ve Francii mají auta volant na levé straně. (HonzysKISS)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

30.12.2021

Rok 2021 proběhl z hlediska kinematografie v o něco menší nejistotě než rok 2020, kdy byly v důsledku virové epidemie zavírány kinosály a filmové premiéry se houfně odsouvaly, což trvalo až do… (více)

Reklama

Reklama