Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Bangkok, rok 1975: Charles Sobhraj je zloděj a podvodník, který se vydává za obchodníka s drahokamy a láká mladé lidi ze Západu do svého bytu, kde je zdroguje a okrade, a mnozí z nich nepřežijí. Herman Knippenberg, mladý diplomat na nizozemském velvyslanectví v Bangkoku, začne vyšetřovat, kde se nachází pohřešovaný nizozemský pár, a tím se zaplete do Sobhrajovy spletité sítě zločinu. Herman je odhodlán zjednat spravedlnost obětem a jejich rodinám, ale Sobhraj a jeho komplicové nemají v úmyslu nechat se chytit a vydávají se na ničivou eskapádu po celém světě. (Viasat)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (144)

Warhorr 

všechny recenze uživatele

Hm docela zklamání. Na to, že se jednalo o jednoho z nejhorších asijských vrahů tak bych očekával od tvůrců trochu větší nálož. Nějaké psycho, něco, co mě bude šokovat nebo mě donutí čumět s otevřenou tlamou. Vlastně tady není vidět žádná vražda, nic. Několik svíjících se lidí v bolesti po pozřetí magického nápoje, toť vše. Pokud se o tom někdo později náhodou nezmíní, člověk si musí vše domyslet či představit, jak dotyčného Char nebo Ajay zavraždí a jak se zbaví oběti. Vážně nechápu, proč se zde tak otálelo s cenzurou. Byla tam spousta hluchých míst, které se mohly vynechat a nahradit se nějakou, alespoň trošičku hardcore scénou. Herecké výkony mě však velice zaujaly, především Charles a Monique. Jenna Coleman je vážně kus a bylo super na ni koukat. Líbilo se mi i ukázání mého oblíbeného aspektu, selhání policejních složek a opět pojebaná byrokracie, která sahá až do těch nejvyšších míst. Žít v 70. letech v nějaké asijské prdeli asi nebylo moc príma. Pokud jste před zraky policejního komisaře nezastřelil nějakýho cápka, tak jste mohli vraždit dál a dál, jelikož si nikdo nechtěl umazat ruce a pouštět se do něčeho velkého. To stejné i v případě velvyslanectví, kdy podáte jasné důkazy svému nadřžízenému a ten jen mávne rukou. Jo, tyhle věci tady byly znázorněny perfektně. Až jsem si místy říkal, že se možná seriál snaží upoutat na přesně tuto skutečnost, s kterou se museli vyšetřovatelé neustále zaobírat. Klobouk dolů před Knippenbergem, že to nevzdal a šel takříkajíc až do krve. Na jedno podívání to určitě špatné není ale vím, že vícekrát už to nezkouknu. Škoda, určitě se dalo vytěžit více. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Výpravný seriál inspirovaný skutečnou událostí z 70. let z cestovatelského prostředí s krásnými lokacemi by se mě líbil mnohem více nebýt neustálých skoků v čase.Je to tak nějak divně natočené, nějaké větší napětí v tom nevidím, na jedno podívání stačí.  Škoda, rád na toto téma i vymyšlený příběh z dnešní doby lépe zpracovaný. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ktosi sa tu pýtal, že nerozumie, ako môžu byť turisti takí hlúpi a naivní. Nuž, keď sa bavíme o turistoch z radov kvetinových detí, ktoré nemajú nič na práci len konzumovať drogy, potom sa tá naivita na nich nalepí nejak prirodzene. Seriál bol v prvej polovici dosť zaujímavý a priniesol aj napínavé pasáže v súvislosti s útekom/neútekom Dominiquea. Hoci ja som sa v deji nestrácal, nemyslím si, že bolo vhodné namiešať do tohto vysokohorského vývaru desiatky flashbackov v každej časti – ten posun v čase môže byť pre mnohých divákov mätúci – pred tromi mesiacmi, o dva roky, pred siedmimi rokmi...Trocha rušivé poňatie. Čo ale seriálu vyčítam najviac je absencia ambície ukázať niečo viac. Ani jedna vražda nebola v podstate ukázaná v nejakom reálnejšom alebo hororovom prevedení, v podstate sme sa o úmrtiach tých ľudí len dozvedeli. Na úkor akcie nám tu nadávkovali siahodlhé dialógy, ktoré miestami už unavovali. ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv mám rád životopisné příběhy o sériových vrazích, tak se přiznám, že jsem chtěl své sledování tohoto miniseriálu přerušit již po druhém díle. Protože mi hlavní protagonisté tohoto představení byli silně nesympatičtí a dívat se jak se jakási vybledlá slepice z nějakého kanadského venkova zabouchne do slizkého zakomplexovaného míšence, který má na vodítku jakéhosi otroka z indické džungle fakt nebavilo. A taktéž způsob, kterým oblbovali své oběti mi připadal amatérský a popravdě řečeno něco podobného jsme mohli vidět v našich končinách, když to provozovali v devadesátých letech slečny, kterým se říkalo „holky rohypnolky". Ale nakonec jsem to ustál a dokoukal jsem to dokonce a musím přiznat, že se mi to vcelku i líbilo a to hlavně proto, že jsem nedokázal pochopit, jak jim to mohlo tak dlouho procházet a taktéž jsem nepochopil, že se o to místní úřady vůbec nezajímali. V Thajsku se totiž zajímají zejména o obchod s drogami, ale nějací zavraždění turisté jsou pro ně druhořadým zbožím. Naštěstí se tohoto případu náhodně chytil jeden úředníček na nizozemské ambasádě a jelikož neměl zkušenosti s policejním vyšetřováním a dalšími postupy spojených s touto prací, tak to bylo vcelku zábavné a netradiční pojetí než známe z jiných příběhů o sériových vrazích. Ona, kdyby se do tohoto případu pustila policie o trošku dřív, tak by už byl ptáček dávno v kleci, protože takových stop a hloupých přehmatů, co udělali při svých vražedných dobrodružstvích se jen tak nevidí a zajisté by si páni policajti smlsli na čestvě zanechaných stopách, kteří tito hlupáci zanechali. Dalším plusem ztvárnění tohoto příběhu byla exotická a poměrně nezvyklá krajina ve které se tato story odehrávala a pro mě také slizkost hlavních představitelů se kterými jsem neměl ani ty nejmenší sympatie, přesně jak říkali v průběhu jednoho dílu„ Oni si snad hrajou na Bonnie a Clydea", tak to přesně vystihovalo tuto dvojku hloupých vrahů bez emocí a zbytku zdravého rozumu v hlavě. A další úsměvná část tohoto nešťastného příběhu je asi v tom, když vám někdo nutí nápoj a vy jste chlap a on je taky chlap, tak normální člověk v tom cejtí nějakou levárnu, ale naše oběti néé. Ti to krásně vybumbali a pak zvraceli a zvraceli a zvraceli a šli s tím dotyčným ještě do pokoje. No nic, nebudu dál psát nesmyslné chování některých jedinců, protože bych náhodou ještě napsal spoiler a to vážně nechci. Ale pro budoucí diváky doporučuji, ať to dokoukají celé, protože zas tak špatný to nebylo, jak to ze začátku vypadalo a proto dávám něco přes 70%. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

Seriál velmi dobře natočen, kulisy skvělé a výborný herecký výkon hlavní postavy. Ale i ostatní se se svými výkony neztratili. Nicméně, byl jsem fakt rád, že ten seriál skončil, už jsem to chtěl mít za sebou, protože tak mě dlouho žádná postava neiritovala, možná nikdy. Had byl tak slizký, že jsem se fakt na to nechtěl ani dívat. Každopádně, co se týká filmu, určitě mu pomohlo, že je to dle skutečnosti. Protože to samozřejmě zapůsobí. Kdyby nebylo, asi by to nemělo takovou atmosféru a takové hodnocení. Tím to nechci nijak snižovat, ale je to fakt. Každopádně s člověkem při dívání opravdu cloumají emoce, je to síla, nepochopitelné, skličující. Howgh! ()

Galerie (201)

Zajímavosti (9)

  • Jenna Coleman (Marie-Andrée Leclerc) byla požádána, aby se zúčastnila konkurzu ve francouzštině, kterou neovládá. Musela se výslovnost naučit foneticky. (HonzysKISS)
  • Angela Knippenberg (Ellie Bamber) měla při vyšetřování ve skutečnosti stejně důležitou roli jako její manžel Herman Knippenberg (Billy Howle). Jenomže hraje v seriálu postavu více v pozadí. (HonzysKISS)
  • Ellie Bamber (Angela Knippenberg) se kromě německého přízvuku musela naučit také thajsky. (HonzysKISS)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

30.12.2021

Rok 2021 proběhl z hlediska kinematografie v o něco menší nejistotě než rok 2020, kdy byly v důsledku virové epidemie zavírány kinosály a filmové premiéry se houfně odsouvaly, což trvalo až do… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno