Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Bangkok, rok 1975: Charles Sobhraj je zloděj a podvodník, který se vydává za obchodníka s drahokamy a láká mladé lidi ze Západu do svého bytu, kde je zdroguje a okrade, a mnozí z nich nepřežijí. Herman Knippenberg, mladý diplomat na nizozemském velvyslanectví v Bangkoku, začne vyšetřovat, kde se nachází pohřešovaný nizozemský pár, a tím se zaplete do Sobhrajovy spletité sítě zločinu. Herman je odhodlán zjednat spravedlnost obětem a jejich rodinám, ale Sobhraj a jeho komplicové nemají v úmyslu nechat se chytit a vydávají se na ničivou eskapádu po celém světě. (Viasat)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (144)

grogodil 

všechny recenze uživatele

Až som mal občas chuť fandiť tomu príslovečnému "príležitosť robí zlodeja", lebo tá naivná dôverčivosť vyfajčených hipíkov, ktorí mu tam mávali rubínmi popred oči, si až pýtala potrestať. Aj keď Charlie to ťahal až do extrému, to je pravda. Seriál, ktorý si 8 hodín ide tvrdohlavo svojim tempom v presvedčení, že veď sa tomu divák prisposobí a naladí... . A nenaladí a neprispôsobí. Už len tá potreba si skoro kresliť časovú os, aby som sa každých desať minút zorientoval, kde sa v deji nachádzam pri tom, ako každých desať minút dej poskočí, alebo sa vráti aj o niekoľko rokov, to je otravný spôsob, ako držať pozornosť. Všetko to, čo ma mohlo vytrhnúť z tej monotónnej vyšetrovacej letargie a nejak zdvihnúť tep a otáčky, všetko sa to deje akoby naschvál niekde mimo záber, alebo len naznačené, že to neposobi ani ako naháňačka so sériovým vrahom, ako skôr súboj s byrokraciou nasiaknutým systémom. Je to zaujímavé , to nie, že nie, ale skôr vďaka zaujímavej skutočnej predlohre, než jej dramatickej adaptácii. Má to dobru exotickú atmosféru Indie 70. rokov, no nikdy to poriadne nestrhne. A skôr som sa presviedčal si zapnúť ďalšiu časť a ešte to skúsiť, než žeby som na tom napätý visel nedočkavosťou. ()

b.dragonfly 

všechny recenze uživatele

Po prvním díle jsem si říkala, že vydržím. Vydržela, ale s vypětím všech sil. Nepřišlo mi to ani zajímavé, ani šokující, o nějakém napětí nemůže být řeč a otravné flashbacky mi dost překážely. Marně jsem doufala v nějakou scénu, kde bude aspoň trochu té pořádné vraždy a mně se konečně naježí chlupy hrůzou, ale to se nekonalo a tak Charles jen tráví pitomoučké turisty a manipuluje se svým okolím. Tleskám všem, kterým se to líbilo až na čtyři hvězdy a výše. Já jsem asi někde jinde. ()

Reklama

Hennesy 

všechny recenze uživatele

Po prvom dieli to vyzeralo nádejne, po treťom mi už ale bolo jasné, že to bude trápenka. A to ma čakalo ešte ďalších päť. Sabráž bol fajn, ale tá jeho nemenná stoická nadradenosť začala byť postupne trochu otravná. Tempo bolo nastavené pre nadmieru trezlivých, lebo dej sa posúval vpred asi tak každý druhý diel a v podstate sa dookola dialo to isté - dementi s batôžkom prišli, dostali špeci drink a pošli..možno to bolo dobou, alebo prehulené hippiesacké mozgy boli extra nainvné, ale niekedy bolo ťažké uveriť a sledovať koľko vecí a ako ľahko mu prešlo. Miestami sa objavili aj silnejšie momenty, ale tie boli prebité fádnou réžiou bez emócií a neraz mi napadlo, že by som niektoré časti aj skipol a o nič by som neprišiel. Keby to malo 4 časti namiesto 8, asi by to bolo kompaktnejšie a napínavejšie. Takto nevýrazne 3*. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

ačkoliv mám rád tyhle retro dobovky,Serpent mě i přes poměrně atraktivní téma ani zdaleka nevtáhl tak jak bych čekal.Přitom zpracování,ač často smrdí studiem,je slušné a Tahar Rahim v hlavní roli výborný.Bohužel ale celému vyprávění chybí větší náboj a i když je tu ohromný potenciál,daří se ho plnit sotva z poloviny.Moc tomu nepomáhá ani neustálé skákání v čase.Sem tam nějaký flashback nevadí,ale když se tohle opakuje desetkrát v rámci epizody,je to lehce únavné a to i přesto,že to není nijak nepřehledné.Těsně po shlédnutí věřím,že story Charlese Sobhraje by víc slušel erkový celovečerák...60% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Další ze seriálů, kterému by lépe slušela podoba celovečeráku. U těch osmi takřka hodinových dílů jsem měl prostě a jednoduše potíže udržet pozornost, což byl docela velký problém, protože děj dost často skáče v několika časových rovinách. Je to o to větší škoda, že to mělo výborný námět, vydařenou dobovou atmosféru a Tahar Rahim v hlavní roli byl naprosto famózní a Jenna Coleman za ním zaostávala jen o fous. Při vší snaze bohužel nevypotím víc než průměr. 50% ()

Galerie (201)

Zajímavosti (9)

  • Ellie Bamber (Angela Knippenberg) se kromě německého přízvuku musela naučit také thajsky. (HonzysKISS)
  • Všechna auta ve scénách z Paříže mají volant na pravé straně. Ve Francii mají auta volant na levé straně. (HonzysKISS)
  • Charles Sobhraj (Tahar Rahim) byl přezdíván „Had“ kvůli svým podvodnickým způsobům a neustálému útěku před pokáráním. Přezdívalo se mu také „Bikini Killer“ kvůli oblečení, které měly jeho oběti. (HonzysKISS)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

30.12.2021

Rok 2021 proběhl z hlediska kinematografie v o něco menší nejistotě než rok 2020, kdy byly v důsledku virové epidemie zavírány kinosály a filmové premiéry se houfně odsouvaly, což trvalo až do… (více)

Reklama

Reklama