Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1958 v malém městečku Ferren Woods zabila parta mladíků postiženého chlapce Tommyho. Místní čarodějnice, která se o něj starala, jej pohřbila a celá léta pečovala o jeho hrob, ale neusilovala o pomstu, i když znala kouzlo na oživení mrtvých. Po pětatřiceti letech se do městečka vrací šerif Bradock i se svojí problémovou dcerou. Ta se ihned dala dohromady s partou místních, stejně problémových teenagerů. Když při bujaré projížďce srazí starou čarodějnici autem, jdou se sice nejprve přesvědčit, zda je žena v pořádku, ale nakonec ji šéf party Danny uhodí a sebere jí kouzlo na oživování mrtvých. Mladí vykopou hrob, na který cestou narazili a kouzlo použijí. Netuší však, že oživili démona pohřbeného v těle Tommyho, který se nejprve vypořádá s těmi, co jej zabili, a pak půjde po těch, co zavinili smrt jediné bytosti, která se o něj starala. Kolotoč krve a pomsty začíná. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (21)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Generické béčkové pokračovanie, ktoré je dosť mizerne zrežírované a obsahuje komplet klišé podobných filmov vrátane tínedžerov obsadených 25+ ročnými hercami. Ale Pumpkinhead je sympaťák a zjavuje sa dosť často a mordy sú tiež obstojné, takže kompletizátori hororových sérií tu neutrpia až také ujmy ako pri iných treťotriednych lahôdkach. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Ne zrovna moc dobré pokračování parádního filmu od Winstona. Tohle pokračování postrádá 2 věci atmosféru která se dala v prvním díle krájet a monstrum. Neříkám že je špatné, maska je povedené ale v prvním díle se mi zdála lepší hlavně díky pohybu které byly lepší. Gore se tentokrát nekoná a mrtvol je poměrně málo. Ale na druhou stranu jsem se celkem bavil a po dokoukání jsem nějak moc nelitoval. Herci byly příšerní hlavně ten šerif a ten jeho řev ke konci byl příšerný. A stará čarodějnice se taky moc nepovedla. Průměrné pokračování. ()

Reklama

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Rozhodne viac komédia ako horor, spočiatku celkom milá a to hlavne vďaka množstvu odkazov na známe horory. Netrvá dlho a skĺzne to všetko do podpriemerného bahna. Dalo by sa povedať, že je to také pokračovanie naopak. Postihlo to napríklad žáner ako taký – predtým horor – teraz komédia, dobré herecké výkony – zlé herecké výkony, atmosféra hutná – atmosféra riedka, a v neposlednej rade ako keby už zdegenerované monštrum. Asi zlá krv. Lacné béčko, ktoré po pôvodnom Pumpkinheadovi na úrovni skôr nepoteší. ()

VanBradley89 

všechny recenze uživatele

Oproti předchozímu dílu krok zpátky. Pokus o jinou mytologii mě spíš minul než zaujal. Hlavní monstrum pořád dobrý a oceňuju i větší počet obětí. I tak jsem po skvělý jedničce čekal trochu víc. Ale ono to nemuselo být zase o tolik slabší. Jen hlavní problém vidím v době vzniku. Temná atmosféra osmdesátek je něco jinýho než uhlazenost devadesátých let. Slabší 3*. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Pekelný vyslanec "Dýňová hlava" se vrací, aby ve jménu spravedlnosti znovu vykonal pomstu na hříšnících. Tohle pokračování od Burra (jinak tvůrce skvělého Night of the Scarecrow) sice trochu kopíruje Winstonovu jedničku, ale ono to nějak neškodí, protože, i přes tu ztrátu původní atmosféry, je to zábava pořád obstojná. Frajer Pumpkinhead kosí oběti celkem často (10 mrtvých), v menších nebo větších rolích mu záda navíc kryje skvadra hororových legend (Larry Cotton, Jason a Leatherface). Škoda jen té jeho nedůstojné likvidace a několika mírnějších mordů. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (8)

  • Natáčanie filmu trvalo 24 dní. (beso74)
  • Jenny (Ami Dolenz) má ve svém pokojíčku plakát skupiny The Kult z jejich pátého studiového alba z roku 1991 s názvem "Ceremony". (Terva)
  • V roce 1994 byla uvedena i PC hra pod názvem "Bloodwings: Pumpkinhead's Revenge", která obsahuje i několik videoklipů vytvořených ze záběrů z filmu. (Terva)

Reklama

Reklama