Reklama

Reklama

U-Turn

  • USA U Turn (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Bobby Cooper (Sean Penn) uhání ve svém autě směrem k Las Vegas, aby srovnal hráčský dluh u mafiánů, kteří už ho kvůli prodlení v platbě připravili o dva prsty. Doufá, že pak bude volný jako pták. Porucha na autě ho však zavede do ospalého arizonského městečka s nepatřičným názvem Superior. Zde se ocitne v pasti, protože přijde o všechny peníze a nemá jak si nechat auto opravit. Když se seznámí s krásnou Grace McKennovou (Jennifer Lopezová) a jejím vlivným manželem Jakem (Nick Nolte), cíl uprchnout z města rázem ustoupí základní potřebě přežít. Jake nabídne Bobbymu peníze za vraždu Grace. Ta ho později požádá, aby se zbavil Jakea. Oba mu nabízejí způsob, jak se dostat pryč – když pro ně zabije toho druhého. Jakmile se však Bobby nechá zatáhnout do smrtící hry chtíče, šílenství a peněz, začne jít opravdu o hodně... (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (465)

RHK 

všechny recenze uživatele

Mírně nadprůměrný černý thriller, ale žádné veledílo, když to srovnám třeba s podobnými černými filmy bratří Coenových. Slavný Oliver Stone dokonce obdržel za tento film v roce 1998 nominaci na anticenu Zlatá malina a to za nejhorší režii. I když ve filmu je plno situací, které by měly s divákem pořádně zamávat, působí toto dílo překvapivě emočně velmi chladně. A to vše přes skvělé herecké obsazení, kde se mi však daleko nejvíce líbil B.B.Thornton v menší roli neskutečně bezcharakterního automechanika. Sean Penn v hlavní roli smolaře má opravdu pech, obdivoval jsem ho, že opravdu vydržel přes řadu prekérních situací nevraždit skoro třičtvrtě délky filmu. Ke konci však jeho morálka povolí... Závěr je perfektní a stylový, holt smůla je smůla. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=CYXGKg2BDPM&feature=related ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Co mě na U-Turn zaujalo, byla atmosféra arizonského zapadákova, geniální soundtrack ze známých a skvělých písní, ale také melodií od Ennia Morriconeho, jenž svou hudbou dodává scénám další rozměr (nejen v tomto filmu). Na výsledném - a velmi pozitivním - dojmu se však podepsaly také vynikající herecké výkony Seana Penna a Nicka Nolteho, přičemž i Jennifer Lopez příjemně potěšila. ()

Reklama

MISSha 

všechny recenze uživatele

Stašně divnej až se nebojím napsat podivuhodnej film, který se mi velmi líbil hlavně co se zpracování týče - kamera a střih - jsou jednoduše na Oscara a to samé platí i o nápadité režii Olivera Stonea.Sean Penn mě znovu přesvětčil o tom že je herec s vekým H, Lopez je zde jakž-takž snesitelná a dvojka ve složení Joaquina Phoenixe a Claire Danes taky příjemně překvapí a pobaví. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Jeden z najlepších thrillerov o nešťastnej zhode náhod, aké som kedy videl! Tu sa ukázalo, že ako sa z úplne jednoduchého scenára skvelou prekombinovanosťou a nebezpečne premysleným dejom dá natočiť dobrý film. Navyše výborne vykreslené niektoré osudy a psychologické črty postáv! Penn je tu skvelý, Lopezka ozaj zvodná a celé to dáva dohromady super film, navyše umocneným super skvelou kamerou, réžiou a záverom, vyrážajúcim dych. 100%. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Je to jak sežrat houby a ocitnout se v podivném stavu, kde se maže perspektiva a zvuk vás jako šavle seká na holou kůži. Někde je spojením Stoneova excentrismu s přepjatým soundtrackem Ennia Morriconeho dost podařené, někdy ale tenhle experiment sjíždí z cesty a potácí se nad roklí přehnanosti. Naštěstí ho vždy včas čapne za ruku vynikající herecké obsazení a dost podařené redneckovské vtípky. Je celkem patrné, že Stone se tak pokouší najít sám sebe ve výstřelku, až se začíná ztrácet... A to mu bohužel vydrželo dodnes. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (17)

  • Když se jeden novinář zeptal režiséra Stona, proč natočil takový film, stone odpověděl, že chtěl natočit malý film, který by si užil jako teenager. (Cheeker)
  • Billy Bob Thornton pro svoji roli přibral skoro 25 kilogramů. (Ai.ma)
  • Celosvětová premiéra proběhla 27. srpna 1997 na filmovém festivalu v Telluride. (BMW12)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno