Reklama

Reklama

U-Turn

  • USA U Turn (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Bobby Cooper (Sean Penn) uhání ve svém autě směrem k Las Vegas, aby srovnal hráčský dluh u mafiánů, kteří už ho kvůli prodlení v platbě připravili o dva prsty. Doufá, že pak bude volný jako pták. Porucha na autě ho však zavede do ospalého arizonského městečka s nepatřičným názvem Superior. Zde se ocitne v pasti, protože přijde o všechny peníze a nemá jak si nechat auto opravit. Když se seznámí s krásnou Grace McKennovou (Jennifer Lopezová) a jejím vlivným manželem Jakem (Nick Nolte), cíl uprchnout z města rázem ustoupí základní potřebě přežít. Jake nabídne Bobbymu peníze za vraždu Grace. Ta ho později požádá, aby se zbavil Jakea. Oba mu nabízejí způsob, jak se dostat pryč – když pro ně zabije toho druhého. Jakmile se však Bobby nechá zatáhnout do smrtící hry chtíče, šílenství a peněz, začne jít opravdu o hodně... (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (465)

genetique 

všechny recenze uživatele

Jeden z najlepších thrillerov o nešťastnej zhode náhod, aké som kedy videl! Tu sa ukázalo, že ako sa z úplne jednoduchého scenára skvelou prekombinovanosťou a nebezpečne premysleným dejom dá natočiť dobrý film. Navyše výborne vykreslené niektoré osudy a psychologické črty postáv! Penn je tu skvelý, Lopezka ozaj zvodná a celé to dáva dohromady super film, navyše umocneným super skvelou kamerou, réžiou a záverom, vyrážajúcim dych. 100%. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

Tento film odporucam: 1 vsetkym, ktorym je zima - pretoze horuca pust, temperamentna J. Lo a dusna atmosfera vas rozhodne zahreju 2 vsetkym, ktorym je horuco, lebo nabita atmosfera a zvrhlost postav vas zmrazi 3 vsetkym, ktori maju radi uchylne postavicky a charaktery, z ktorych neviete, ci sa mate smiat, alebo plakat, z ktorych ide strach aj zabava zaroven 4 vsetkym, ktori si myslia, ze KLADNY hrdina uz vymrel 5 vsetkym, ktori si nepotrpia na sladke torty, romanticke scenky, stastne konce a uhladene obleky 6 milovnikom LIV TAYLER, ktora tu svoju rolu odviedla perfektne na celych 100 % 7 nadsencom hlasok typu: "Je mrtvy" "Proc?" "Protoze umrel" a hlavne VSETKYM tym, ktory uvazuju ist na prazdniny do Arizony! ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Noirový námět, avšak černohumorné zpracování, nepřejícný osud zatraceného hrdiny se tak mění v tragikomičnost, člověk najednou neví, co mu vlastně přát - držet mu palce, nebo se bavit nad jeho smůlou? Tyto zvláštnosti spolu s výbornou režií (kamerové přechody, prostřihy) vytahují z jinak poměrně pitomého děje to nejlepší, co je za daných okolností možné. Stylovost a ujetost, jež si Stone uchoval z Takových normálních zabijáků, zamaskovává stupidní momenty a přináší prostou a zároveň prostě fungující zábavu. Škoda, že se s prvkem noiru nepracovalo alespoň s nějakou okázalostí a škoda, že film není "chytřejší", neboť potenciál v zamotných potřebách a motivech postav na to má... 7/10 ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Resty z devadesátek spočítám na prstech jedné ruky, jelikož jsem tehdy sjížděl všechno včetně romantických komedií s Meg Ryan. U Turn byl jedným z nich a teď lituji, že jich v záloze nemám víc, protože zavzpomínat si na tyhle herecké gardy je eňo-ňuňo labuž. Když už si myslíte, že vás zde po šíleném, umaštěném automechanikovi Billy Bob Thorntonovi nebo násilnickém úchylákovi Nicku Noltem nic nepřekvapí, objeví se na scéně nagelovaný vynervovaný frajírek Joaquin Phoenix a máte divácké Vánoce. Přesto mám s touto stoneovkou trochu problém - jak je skvělá v atmosférickém rozjezdu a narůstajícím drajvu do čím dál absurdnější fucked-up situace hlavní postavy, tím v ní čím dál více skřípe nesourodá mixáž dramatu s komedií, se kterou si neumí rady ani Morricone. A ve finále se pak jejímu specifickému scenáristickému rozumu vymkne z rukou úplně všechno. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Výborná náznakovka road movie, kde však dobrodružství na cestách končí velice záhy. Dalo by se to nazvat také trampoty pana zoufalce Penna, jenž je vláčen životem za přispění kurefské dávky ironie osudu. Snímek se pyšní parádním hereckým obsazením, kdy si Oliver Stone nechal záležet na každé figurce, čímž pozvedl kvalitu na top úroveň. Ostatně Stone jede v zajetých kolejích a scénáristicky, vizuálně i ironicky dává vzpomenout na Takové normální zabijáky, od kterých si ale dává pár kroků odstup, protože U-turn se tváří daleko víc konzumně. Doporučuju. 90% ()

Galerie (43)

Zajímavosti (17)

  • Joaquin Phoenix se na plátně objeví poprvé za doprovodu písně Ring of Fire od Johnnyho Cashe. Tohoto zpěváka si pak za pár let zahrál v biografickém snímku Walk the Line. (Ai.ma)
  • Celosvětová premiéra proběhla 27. srpna 1997 na filmovém festivalu v Telluride. (BMW12)
  • Sean Penn byl nucen odřeknout hlavní roli kvůli jinému natáčení. Studio angažovalo Billa Paxtona, ale ten z projektu vycouval asi týden před začátkem natáčení. U Penna se mezitím naštěstí změnila situace, takže mohl Paxtona nahradit. (Ai.ma)

Reklama

Reklama